|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 egész tojás,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
tejföl.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra szaggatjuk, és szalmasárgára sütjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A töltelékhez:
baracklekvár,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál rum,
2 tojás.
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kakaó
2 evőkanál Rum
25 dkg margarin
1 dl tej
Krém
30 dkg porcukor
3 db tojás
25 dkg margarin
1 mandula aroma
1. A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény az állaga. Ha úgy érezzük nem elég lágy a tészta kevés tejet még adjunk hozzá.
2. A tésztát vajjal kikent mandula v. dió formába nyomkodjuk j... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 alma, 20 dkg méz, 1 kávéskanál fahéj, 5 dkg őrölt dió, 2 dkg vaj, a tésztához: 12 dkg vaj, 14 dkg liszt, 12 dkg kristálycukor.
Elkészítése:
A tészta alapanyagait mérjük ki, majd egy tálban gyorsan gyúrjuk össze, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan. Tegyük hűtőbe, míg szükség lesz rá. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, m... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld, 3 szál zöldhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom, 1/4 teáskanál bors.
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt, kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk, míg újra meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... üstben főtt (fém); 2. az üst alatt a tüzet a táltos által kiválasztott fa biztosította; 3. az üst a földön állt; 4. az áldozati ételek elkészítéséhez vizet használtak. Az áldozati étel alapanyagait a táltos úgy válogatta össze, hogy azok kifejezzék a világfa hármas szintű jelképrendszerét: 1. az égivilágot a fán termett gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal és a fán összeszedett m... |
|
|
|
|
|
|
|
... A mániákus élelmiszer-ellenőrzésen kívül a beteg a mindennapjait is az étkezéshez kezdi igazítani. Nem jár étterembe vagy vendégségbe, mert ott olyan ételeket szolgának fel, melyek alapanyagait nem ismeri, nem kontrollálhatja. A fogyasztható élelmiszerek köre folyamatosan szűkül, mígnem teljesen egyoldalú táplálkozás lesz belőle, amely fogyáshoz, súlyos vitaminhiányhoz vezet.... |
|
|
|
|
|
|
|
... citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre te... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor,
1/2 dl rum vagy aroma,
3 dkg kakaó (sima).
A tetejére: kókuszreszelék tetszés szerint (kb. 30-40 dkg)
ELKÉSZÍTÉSE:
A tészta alapanyagait összekeverni csomómentesre, majd vajazott és lisztezett tepsibe öntve forró sütőben kisütni. (kb. 170-180 fokon) Hagyni kihülni, majd kockákra vágni. A massza hozzávalóit forró gőz f... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 25 dkg margarin.
A töltelékhez: 1,5 kg alma, 2 evőkanál vaj, 10 dkg cukor, 1/2 mokkáskanálnyi fahéj.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrom, három részre osztom, és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 3,5 dl tej, 12 dkg cukor, 1 db fahéjrúd, 20 dkg darált mák, 5 dkg búzadara, 1 citrom héja, 2 evőkanál rum, fél marék mazsola, só.
Elkészítése:
Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig. Vajjal kenjünk ki és liszttel szór... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd közepes lángon süssük meg benne a csirkemellet a félretett páclével együtt, kb. 5 percig. Sózzuk, borsozzuk.
A saláta alapanyagait egy tálban keverjük össze. A pitákat töltsük meg a pirított csirkével, majd mikróban melegítsük össze a töltelékkel, utána töltsük meg tzatzikivel is.
Ha valakinek erre a recire ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ek. búzadara
Elkészítés:
Először összekeverjük a barna tésztához való anygokat, és a k... |
|
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg darált mák,
5 dkg búzadara,
1 citrom héja,
2 evőkanál rum,
fél marék mazsola,
só
Elkészítése:
Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig.Vajjal kenjünk ki és liszttel szór... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy legyőzzenek minket a a környezeti ártalmak, az egészségtelen táplálkozási szokások, az egyre kisebb értékű élelmiszerek? Nem tudjuk biztosítani szervezetünknek a hathatós védelem alapanyagait? Táplálkozásunk során bevitt élelmiszerek nem támogatják kellően immunrendszerünket? Itt az idő, hogy tegyünk ellene! Segítsünk magunkon, ne várjuk meg, amíg testünk segítségért kiált! A... |
|
|
|
|
|
|
|
... túró
fél dl tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja
meggy
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, beletöltjük egy kivajazott formába (tepsibe). A töltelék alapanyagait jól kikeverjük és belenyomkodjuk a kakaós masszába. Én kiskanállal adagoltam.Mindegyikbe nyomunk egy-egy szem meggyet a közepébe.170fokos sütőben 25-30 perc.
Tanácsok: Érdemes egyből... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája,
1 sütőpor,
1 dl tejföl.
Krém: 1 dl tej,
1 dl rum,
2 evőkanál baracklekvár,
2 evőkanál kakaó,
10 dkg margarin.
Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk. 3 lapot sütünk belőle. A töltelékhez egy lapot összetörünk, és vaníliástejben megáztatunk. Hozzáadjuk a rumot, lekvárt, kakaót, és a vajjal habosra keverjük. A töltelék ... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt,
egy kevés sütőpor.
Töltelék
8 db tojás,
30 dkg cukor,
citrom héja,
30 dkg dió,
1 evőkanál liszt (prézli).
Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük.
A töltelékhez valókat összekeverem szép lassan.
A tojások fehérjét kemény habbá verve adom hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... túró
fél dl tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja
meggy
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, beletöltjük egy kivajazott formába (tepsibe). A töltelék alapanyagait jól kikeverjük és belenyomkodjuk a kakaós masszába. Én kiskanállal adagoltam.Mindegyikbe nyomunk egy-egy szem meggyet a közepébe.170fokos sütőben 25-30 perc.
Tanácsok: Érdemes egyből... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor,
1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó).
Csokimáz
9 evőkanál cukor,
6 evőkanál tej,
4 evőkanál kakaópor,
5 dkg margarin.
Elkészítés: A tészta alapanyagait jól össze kell gyúrni, 3 felé osztani, kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütni.
A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorra... |
|
|
|
|
|