|
|
|
... pihenés.
Aztán a 180 fokos sütőbe-30 per... |
|
|
|
|
|
|
|
Tészta:
* 25 dkg vaj
* 17 dkg kristálycukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 4 tojás
* 2 citrom
* 3 narancs
* 30 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
Máz:
* 12 dkg porcukor
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
* 1000 g fehér bio tönkölybúzaliszt
(TBL 70)
* 1 cs szárított élesztő
(vagy 50 g friss)
* 4 db tojássárgája
* 100 g bio vaj
* 2 dl bio napraforgó olaj
* 6 dl langyos bio tej
* 1 tk stevia szirup
* 1 csipet só
... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomliszt
* 1 cs sütőpor
* 1 tábla fehér csokoládé (10 dkg)
* 35 dkg ribizli (fagyasztott is lehet)
elkészítés
1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
2. A kuglófformát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A mandulát szárazon felhevített serp... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
* 1 ek kakaópor
* reszelt citromhéj
* mazsola
* darabolt dió
* csokimáz / porcukor
elkészítés
1. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat is.
2. Ezután kanalanként hozzáadjuk az étol... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 12 dkg porcukor
* 1 evőkanál citromlé
* 1 evőkanál narancslé
* kandírozott narancshéj
elkészítés
1. Habosra keverem a puha margarint a vaníliás- és a kristálycukorral, valamint az egy csipet sóval.
2. Hozzáadom a tojásokat.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl sárgabarack lekvár
csokimázhoz
* 20 dkg étcsokoládé (min. 65 % kakaótartalmú)
* 10 dkg vaj
elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverésen).
2. A vajat és a porcukrot, a vanília kikapart magjaival... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancs
* 30 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* kandírozott papaja kocka
* mandulaszirom
elkészítés
1. Habosra keverjük a tojást a vaníliás cukorral és a porcukorral.
2. Belereszelünk egy kávéskanálnyi citrom-, és egy kávésk... |
|
|
|
|
|
|
|
* 7 evőkanál olaj
* 30 g kakaópor
* 5 tojás
* 150 g + 70 g + 1 ek kristálycukor
* csipet só
* 250 g finomliszt
* 1 kk sütőpor
* 250 g lágy margarin
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 citrom reszelt héja
e... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 1 sütőpor
* 1 tk fahéj
* 1 tk szódabikarbóna
* tört dió ízlés szerint
* só
elkészítés
1. Lereszeljük az almákat, és a cukorral, fahéjjal hagyjuk lecsepegni, amíg elkészítjük a tésztát.
2. A tojásokat a porcukorral habosra ... |
|
|
|
|
|
|
|
* 6 db nagy alma
* 4 ek cukor
* 4 tojás
* 1 bögre porcukor
* 1,5 bögre liszt
* 1 sütőpor
* 1 tk fahéj
* 1 tk szódabikarbóna
* tört dió ízlés szerint
* só
elkészítés
1. Le... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 tk stevia szirup
* 1 csipet só
* 1 tk bio burbon vanília
* 50 g bio mazsola
* 2 tk bio kakaópor
elkészítés
1. A lisztet egy nagy dagasztótálba szitáltam és a közepébe kis mélyedést készítettem.
Ide került bele az élesztő, stevia szirup és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 1 tk fahéj
A kenéshez:
* 1 tortabevonó
* baracklekvár
* szeletelt mandula
elkészítés
1. A kandírozott narancshéjat áztassul be rózsvízbe, és oldjuk fel a sáfrányt egy evőkanál forró vízben. Ezután főzhetünk egy finom ebédet vag... |
|
|
|
|
|
|
|
Kakaós kuglóf
Hozzávalók (1 kg-os kuglófhoz)
500 g liszt, 22 g élesztő, 1 db tojás sárgája, 10 g vaníliás cukor, 80 g porcukor, 60 g olvasztott vaj, 280 ml langyos tej, 20 g puha mazsola, 10 g kakaópor, csipet só
Elkészítés
1. Egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcscukrot.
A hab felét óvatosan hozzákeverjük a tojásos krémhez, majd a diót is beleforgatjuk. (Nagyon vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!) Végül jöhet az aszalt gyümölcs és a maradék hab.
A kuglófformát kikenjük vajjal és cukrozatlan kakaóporral hintjük (liszt helyett!)
Belesimítjuk a tésztát, a sütőhőmérsékletet visszavesszük 170 fokra, és kb. 60 perc ala... |
|
|
|
|
|
|
|
Mogyorós banánkuglóf
Hozzávalók:
2 mogyoró
1 jókora banán
2 jól formált láb
2 kar
2 tejtartó
2 mámoros szem
1 szőrrel koszorúzott tepsi
Elkészítés:
Nézzünk bele mélyen a szemekbe és gyöngéden válasszuk szét a lábakat. Dagasszuk a tejtartókat addig, amíg a tepsi jó csúszós lesz. Adjuk hozzá a banánt, majd dobjuk rá a mogy... |
|
|
|
|
|
|
|
... primitiveco
Kie primitivec', tie agas primitivo,
en cxiu bat', en cxiu dento, ungo,
en la bastan', en sagopinto, glavo,
en cxiu murda gaso, bombo, pafo,
en cxiu kugl', pendilo, gijotino,
en ekzekuta segxo, sklavosxipo,
en la perforto iga al murd' de homo,
en cxiu far' fiiga por la homo,
per kiuj fanfaronas la banalaj,
sporada... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
37 dkg Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
7,5 dkg porcukor
7,5 dkg margarin
0,5 dkg só
3 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
0,5 dkg citromhéj
0,5 dkg vaníliás cukor
1,5 dl víz
2 dkg mazsola
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1,5 literes kuglóf formához, 25 dkg vaj vagy margarin, 18 dkg kristálycukor, 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 4 db tojás, 5 narancs leve, 2 narancs vagy citrom reszelt héja, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Álompuha tészta, mégis zaftos, túrós. Nem szárad ki, nem túl édes, forrón, melegen, langyosan vagy hidegen, mindenhogy mennyei, bekeverni pedig az öt perccel még túlzok is.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 1 kocka szoba hőmérsékletű margar... |
|
|
|
|
|