|
|
|
... alacsony hőfokon feloldjuk, félrehúzzuk, és cseppenként 4-5 evőkanál joghurtmaszszát keverünk bele. A többi joghurthoz adjuk, és dermedésig hűtőszekrényben tartjuk. Végül apránként beleforgatjuk a tejszínhabot.
3. A krém felét a tortalapra kenjük. Megszórjuk az átválogatott málnával, rásimítjuk a maradék krémet, és 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. A formából tortatálra állítju... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverve besűrítjük, végül hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Tálalásig (meleg vízfürdőben) fedő alatt melegen tartjuk.
4. A húsdarabokat tálra rendezzük, néhány salátalevéllel, paprikacsíkkal (retekkel, hagymas... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbita kivételével finomra vágjuk. Az uborkát, sonkát és sajtot csíkokra, az újhagymát apróra vágjuk, majd a bazsalikommal együtt beleforgatjuk az öntetbe.
4. A paradicsomok belsejéből papírkendővel felitatjuk a nedvességet, megtöltjük a salátával, visszatesszük tetejükre a kalapjukat, és tálra rendezzük őket. A félretet... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőt 160 fokra visszavesszük, és a fánkokat készre sütjük.
4. Közben a málnát pürésítjük. A habfixálóval és a porcukorral összekevert tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... a nektarinokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, 4 vékony gerezd kivételével felaprózzuk. Az átszűrt citromlét, az őszibaracklikőrt/-vodkát elkeverjük a maradék 2 ek. cukorral, beleforgatjuk a nektarint (óvatosan a díszítésre szánt gerezdeket is), lefedjük, hidegre tesszük. A ribizlifürtöket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet.
3. Közvetlenül tálalás előtt a csokoládépudin... |
|
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk és nyolcadokra vágjuk. A tejfölt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mustárral, citromlével kellemesen pi... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a tejszínes csokiba beleteszem a tojássárgákat, és sűrűn kevergetem, nehogy csokis tojásrántottát kapjak. Közben a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliáscukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a csokiba. Ezután pedig tálkába szedjük, és mehet a hűtőbe.
Még finomabb, ha megcsináljuk az étcsokisat, csinálunk egy tejcsokisat, és a kettőt keskeny pohárban egymásra rétegez... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 2 féle nyomóval kell kiszaggatni: az alsó felét teli nyomóval - erre kenünk lekvárt, a fels... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál vízben feloldjuk és a forró tejes-tojásos mártásba keverjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágjuk.
Elkészítés:
1. A rizst előírás szerint megfőzzük, leszűrjük.
2. Elkeverjük az erős paprikát, a fokhagymát, az ecetet, 3 ek. szójaszószt, a mézet és 2 ek. olajat. Beleforgatjuk a húst. A maradék felforrósított olajon megsütjük, kenegetve a maradék marináddal. Kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban megpároljuk a paprikát, a hagymát és a brokkolit. Hozzáadju... |
|
|
|
|
|
|
|
... segítségével a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7-8 dkg finom kristálycukrot. Habverővel egymás után beledolgozzuk a 6 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon (10-12 perc alatt) megsütjük.
2. A piskótá... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürdőben kemény habbá verjük, majd a tűzről lehúzva a citromlevet beleöntjük, és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd liszttel behintett deszkán egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk. A lapokat a kókuszkrémmel megtöltjük, majd felgöngyöljük. A hengereket f... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük. A likőrből 1,5 dl-t, a kihűlt csokoládékrémet és a kakaós krémet összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét, majd a tejszínhabot és a tojáshabot is. Egy nagyobb sütőformát (pl. őzgerinc) folpackkal kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk a tetejét, és a fagyasztóba tess... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és fényesre keverjük. Egyesével belekeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos csokikrémet levesszük a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
2. Egy charlotte formát (vagy gömb alakú formát) alufóliával kibélelünk. Néhány babapiskótát kereszt alakban az aljára teszünk. A többi babapiskótát egyesével ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy kivajazott kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, desszertestálra helyezzük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és 3 órára hűtőbe ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogy... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt f... |
|
|
|
|
|