|
|
|
... tojásokat, a szalonnát, a kolbászt és a sajtot vágjuk apróra, és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel, és ha nem máltai kolbászt használtunk, tegyünk bele koriandermagot is. Terítsünk ki egy szelet húst, és a sarkára tegyünk kb. 2 evőkanálnyit a keverékből. Tekerjük fel a húst, hajtogassuk össze, mint a tavaszi tekercset, és tűzzük meg fogvájóval vagy hús... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, 1 db chili paprika, 1 db zellerszár, 1 csokor friss korianderlevél, fél citrom leve, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, fél teáskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt koriandermag, 1 teáskanál őrölt római kömény, só.
Elkészítése:
Előző nap áztassuk be a lencsét hideg vízbe. Elkészítéskor tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a finomra összevágott vörö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... padlizsán, 4 dl kókusztej, 1 tk kurkuma, 1 csokor korianderlevél, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1 chilipaprika, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk őrölt koriandermag, só, darált bors, olívaolaj, 1 zöldségleveskocka.
Elkészítése:
Vágjuk nagyobb falatnyi cikkekre a padlizsánt. Közepes lángon, állandóan kevergetve addig pirítsuk, míg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyógyszertárban szerezhetünk be. Nagyon óvatosan bánjunk az adagolásával, mert ha túl erős, kellemetlen lehet. Korianderlevelet saját magunk is termeszthetünk. Ültessünk el cserépbe koriandermagot és használjuk a zöld növény levelét.
Általános alapanyagok: búzaliszt, búzakorpa, kukoricaliszt, rizs, rizsliszt, feles sárgaborsó, sárgaborsóliszt, cukor, porcukor, só, tejpo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Túl sokat mutat a mérleg? Ez a fogyókúrás program nemcsak a zsírokat lazítja fel a sejtekben, hanem mozgásba hozza a vízháztartást, segít eltávolítani a testből a felgyülemlett salakanyagokat, tehermentesíti a szívet és a keringést.
A rizs fontos szénhidrát, amely megfelelő mennyiségű energiához juttatja a szervezetet. Koleszterinmentes, így bármilyen diéta alapja lehet. A bar... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2-3 db csirkemellfilé A páchoz: 1 teáskanál köménymag, 1 teáskanál koriandermag, 2 evőkanál paprika, 1 csipet bors, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 citrom héja lereszelve, 2 citrom kifacsart leve, 1-2 teáskanál tengeri só, 1 dl olívaolaj.
Elkészítés... |
|
|
|
|
|
|
|
Két evőkanálnyi olajon tíz deka csíkokra vágott bárányhúst átsütünk, két deci húslevessel felöntjük, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és fél teáskanálnyi összetört koriandermagot szórunk rá. Egy nagy, tisztított, karikára vágott sárgarépát adunk hozzá, majd pár perc múlva 15 dkg csíkokra vágott kelkáposztát teszünk bele. Lassú tűzön főzzük, időnként az elpárolgott folyadékot h... |
|
|
|
|
|
|
|
... oregánó, kakukkfű, rozmaring és petrezselyem,
olívaolaj,
400 g darált marhahús,
2 doboz paradicsomkonzerv,
2 db babérlevél, só, őrölt bors,
1 evőkanál őrölt koriandermag,
1 csipet őrölt fahéj,
1 közepes méretű sütőtök,
fél csomag lasagne tészta,
300 g reszelt sajt
A sütőtököt vágjuk kisebb darabokra, magját vegyük ki,... |
|
|
|
|
|
|
|
... kókusztej, 1 teáskanál kurkuma, 1 csokor korianderlevél, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1 egész chili, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál őrölt koriandermag, só, darált bors, olívaolaj, 1 zöldségleves kocka.
Elkészítése:
Vágjuk falatnyi darabokra a padlizsánt, majd csorgassunk kevés olívaolajat egy nagy serpenyőbe, vá... |
|
|
|
|
|
|
|
Borjú fűszeres karfiollal
Hozzávalók:
1 kg borjúkaraj, 4 ek. koriandermag, 4 ek. olívaolaj, só, darált bors. A karfiolhoz: 1 karfiol, 3 ek. olívaolaj, 1 doboz kókusztej, 1 tk. mustármag, fél tk. kömény, 1 tk. őrölt gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tk. kurkuma, 1 db paradicsom, só, darált bors.
Elkészítése:
Zúzzuk össze a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg báránylapocka, 8 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 10 dkg mandula, 3 ek. extra szűz olívaolaj, 1 egész fahéj rúd, 1 tk. őrölt koriandermag, 2 tk. őrölt római kömény, 3 dl tejszín, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.
Elkészítése:
Tegyük egy konyhai aprítógépbe a meghámozott fokhagymát, a kis dar... |
|
|
|
|
|
|
|
... mellfilé, 1 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerszár, 1 pohárnyi csicseriborsó-konzerv, 4 db paradicsom, fél citrom reszelt héja és kifacsart leve, fél teáskanál őrölt koriandermag, 1 csokor korianderlevél, só, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a csirkedarabokat, bőrüket húzzuk le. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd te... |
|
|
|
|
|
|
|
... paradicsompaprika.
Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só. A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Kilógrammonként 2 evőka... |
|
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db húsos zöldpaprika, 1 db savanyított zöldpaprika, 1 csokor korianderlevél, fél kávéskanál őrölt koriandermag, 1 maréknyi mélyhűtött zöldborsó, fél citrom leve, só, darált bors.Elkészítése:
Csorgassuk egy lábasba az olívaolajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele az összevágott vöröshagym... |
|
|
|
|
|
|
|
Marokkói sertésszűz
Hozzávalók:
1/2 teáskanál köménymag
1 evőkanál koriandermag
2-3 csili (elhagyható)
1 marék rozmaring apróra vágva
2 fej gyömbér apróra vágva
só, bors
olívaolaj
1 kg sertésszűz kockázva
1 kg burgonya nyolcfelé vágva
2 fej lila ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízesítő.
Diós mártás
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg dióbél (vagy mogyoró, kesudió stb.)
20 dkg vajkrém,
2 dl kefir,
1 mokkáskanál őrölt koriandermag
Elkészítés:
A diót összevagdaljuk, és egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Félreteszünk belőle 1 ek-nyit, a többihez hozzákeverjük a vajkré... |
|
|
|
|
|
|
|
GÖRÖG PARADICSOMOS HAL
Hozzávalók:
- 4-5 szelet halfilé (ki milyet szeret)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál koriandermag mozsárban megtörve
- 1 konzerv egész paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág friss menta
- fél citrom leve
- olívaolaj
- só
- bors
- kis víz
... |
|
|
|
|
|
|
|
... mellfilé, 1 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerszár, 1 pohárnyi csicseriborsó-konzerv, 4 db paradicsom, fél citrom reszelt héja és kifacsart leve, fél teáskanál őrölt koriandermag, 1 csokor korianderlevél, só, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a csirkedarabokat, bőrüket húzzuk le. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd te... |
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük.
Idő: 30 perc
Pikáns gombasaláta (4 személyre)
Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 1 citrom leve, 1 dl száraz fehér bor, 1 evőkanál paradicsompüré,1 dkg koriandermag, só, 2 evőkanál olaj, őrölt feketebors
Elkészítés: A gombát megmossuk, leszedjük a tönköket, hosszában kettészeljük és a kalapokat cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a cit... |
|
|
|
|
|
|
|
... vadpáchoz valók, és a páclé elkészítése:
1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál sárgarépa, 5 dkg zellergumó 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, szemes bors, 1 db babérlevél, koriandermag, fél dl borecet, 1 dl bor és másfél liter víz. Elkészítés: a vízben megfőzzük a zöldségféléket, hozzáadjuk a fűszereket, majd lehűtjük. Ehhez az őzgerinchez ugyanazt a száraz fehérbort ha... |
|
|
|
|
|