Belépés
Saláták 3.
Fejes saláta

A ma legelterjedtebb salátaváltozat a fejes saláta. Európában és hazánkban is ez a legismertebb faj. Egyes országokban, mint Hollandia, Belgium, Anglia a legfontosabb friss salátazöldség. Az ókori kultúrákból igen csak ellentmondásos feljegyzések maradtak fent a fejes saláta emberre gyakorolt hatását illetően. Míg az egyiptomiak kifejezetten afrodiziákumk...
Lilahagymás-uborkás fejessalát
hozzávalók 4 főre

* 1 fej saláta
* egy közepes lilahagyma
* egy kígyóuborka
* fel citrom leve
* 1ek mustár
* 200 ml tejföl
* 2 ek olívaolaj
* 2 ek cukor
* só



elkészítés

1. A salátát jó al...
Fejessaláta


A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a köz...
Mustáros-petrezselymes
Mustáros-petrezselymes fejes saláta

hozzávalók 4 főre

* 1 db fejessaláta
* 1 kis csokor petrezselyemzöld

A dresszinghez:

* 1 ek magos dijoni mustár
* 2 ek balzsamecet
* 1-2 ek olívaolaj
* 1 ek méz
* só
* frissen őrölt bors, ízlés szerint
* 1-2 ek víz
* 1 ger...
Fejessaláta
... leírás

A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős ...
Így készítsük elő a konyhai
Ma már minden anyag minden évszakban frissen beszerezhető, de ne tessék elfelejteni: egy-egy zöldségféle mindig a szezonjában a legfinomabb. Az otthoni munkát - főleg, ha gyorsan akarunk valamit az asztalra tenni - nagyban elősegítik a konzervek és a mirelit készítmények, de minden a frissen beszerzett anyagból a legfinomabb.

Gyökerek és gumók

...
Sonkás fejessaláta
Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
10 dkg gépsonka
2 fej saláta
30 dkg alma
10 dkg trappista sajt
2 dl kefir
2 ek. majonéz

citromlé
édesítőszer
petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a ...
Uborkás fejessaláta
Uborkás fejessaláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
30 dkg kígyóuborka
A mártáshoz:
2 ek. étolaj
1 kk. citromlé
1 kk. reszelt vöröshagyma
1 mk. mustár
1 mk. édesítőszer

Elkészítés:
A megmosott lecsepegtetett fejessalit csíkokra vágjuk, összekeverjük a héjastól legyalult uborkával. A fűszereket az olajjal elkeverjük, belefor...
Rizssaláta
Rizssaláta
Hozzávalók:
20 dkg előfőzött rizs
10 dkg retek
5 dkg fejessali
(fél fej)
20 dkg zeller
10 dkg zöldpaprika

bors
citromlé
1 ek. étolaj
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és jól lehűtjük. A zöldpaprikát vékony metéltre vágjuk. A kockára vágott zellert sós vízben ...
Fejessaláta
...leírás

A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős m...
1 
Címkék: fejes saláta, legfontosabb friss, ókori kultúrákból, egyiptomiak kifejezetten, közepes lilahagyma, legnagyobb jelentőséggel, egész világon, soklevelű fejes, görögök terjesztették, egyiptomiaktól vették, közönséges fejessaláta, otthoni munkát, asztalra tenni, mirelit készítmények, frissen beszerzett, megtisztított almát, csíkokra vágott, kefirt ízesítjük, megmosott lecsepegtetett, héjastól legyalult, olajjal elkeverjük, rizst megfőzzük, zöldpaprikát vékony, kockára vágott, levélzöldségféle, petrezselyemzöld, legelterjedtebb, lecsepegtetett, salátaváltozat, lecsepegtetjük, egyiptomiaktól, legismertebbek, ellentmondásos, megtisztított, afrodiziákumk, terjesztették, összekeverjük, salátazöldség, jelentőséggel, petrezselymes, legfontosabb, meglocsoljuk, kifejezetten, készítmények, feljegyzések, fogyasztanak, beszerezhető, zöldpaprikát, dresszinghez, legismertebb, legfinomabb, fejessaláta, balzsamecet, szezonjában, egyiptomiak, lilahagymás, zöldségféle, fogyasztják, kígyóuborka, elfelejteni, kultúrákból, édesítőszer,
© 2013 TVN.HU Kft.