Belépés
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... cukor
csipet só

Mázhoz:

narancslekvár (házi)
2-3 ek. fehérrum

Elkészítés:

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig.
Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel. Ezután a tész...
SZUHANICS ALBERT: Angol szív
... tépi,
my dear, elköszönök!
Forewer szeretlek téged,
You love me! Visszajövök!

A kezem integet néked,
zsebkendőm lengetem.
Napnyugat szele búbánat,
vitorlát dagaszt nekem.

Albion leánya várj rám!
A szívem itthagyom,
s kék éggel ragyog lelkemben
a ködös Albion.

I love you, Evelyn várj reám,
forewer...
Minden napra egy szelet
... élesztőt 2,8 dl cukros vízzel felfuttatunk, hozzákeverünk 1,5 kg vegyes lisztet - a fehér liszt legyen hangsúlyos -, 10 dkg kovászt, 1 evőkanál sót és 2-3 evőkanál olajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen 2 órán át kelesztjük. Akkor jó, amikor kétszeresére dagadt. Megformázzuk, tepsire tesszük, a tetejét késsel bevagdossuk. A sütőt 225 fokra előmelegítjük, és bet...
kovászos kenyér
... amennyit felvesz a tészta, nekem kb 3,5 dl kellett (A tésztánál vigyázni kell, hogy ne legyen túl híg, és túl száraz sem.)
Elkészítése:

Az egészet egy szép nagy tálban bedagasztom (kb 1/2 órát dagasztom kézzel), majd félre teszem.
Én kb.: 24 órát kelesztem. Közben még kb. 2-szer átdagasztom (kb 5-5 perc).
Az utolsó dagasztás előtt annyi tésztát kiveszek b...
sváb szilvás lepény
... sütőt
előmelegítjük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és
egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt
hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel
(dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva
kelni hagyjuk, ...
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... sütőt
előmelegítjük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és
egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt
hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel
(dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva
kelni hagyjuk, ...
Sváb szilvás-morzsás lepény
... előmelegítjük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva
kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Majd enyhé...
Mi a szerelem?
...
"Kik nem mutatják, azok nem szeretnek."
Shakespeare

"A szerelem sóhajok párájából fogant füst; ha szítjuk: tűz, mitől a szem ragyog; gyötrődve tenger, mit könnyár dagaszt. Mi még? Értelmes őrület, ádáz epe, mézédes fűszer."
Shakespeare

"A túlságosan könnyű siker rövidesen megfosztja varázsától a szerelmet: az akadályok emelik értékét."
S...
Mákos kifli
... Ehhez a kiflihez húsz dkg mákot cukorral és citromhéjjal összekevertem, kevés vízzel felfőztem. Ha hűlés után túl lágy a massza, akkor jöhet bele egy kevés zsemlemorz...
Margarinos kifli
... cukor

1 evőkanál só

5 dkg élesztő

A tepsi kikenéséhez:

25 dkg margarin





A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem.

A tésztát 3 fele vágom,

utána 1 gombócot megint kettőbe, és igy tovább..

igy összesen 6 db gombóc lesz.

A tésztát ...
szilvás mákos csiga
... előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybeszitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót - a krumpli kivételével -, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton jól kidolgozzuk. (Ne keverjük túl sokáig, különben a tésztaragadni fog.) Hozzáadjuk a tört krumplit. A tésztát enyhén liszt...
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe
szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót - a krumpli
kivételével -, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal)
először alacsony majd legmagasabb fokozaton jól
kidolgozzuk. (Ne keverjük túl sokáig, különben a tészta
ragadni fog.) Hozzáadjuk a tört krump...
Scheffer János:
... testem, már forrón összefonódva,

Lelkem a lelked, egymásba édesen zuhanva,

Találkozás szele hajóinkat egymás felé fújja,

Vágyakozás öröme már a vitorlákat dagasztja.

. . .



Szerelmünk gyönyörű, kecses virágszál,

Mi most is ott kopog a szivünk ajtaján,

Szép vagy. Számomra te vagy a legszebb nő....
Szilvás-mákos csiga
... előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót - a krumpli kivételével -, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton jól kidolgozzuk. (Ne keverjük túl sokáig, különben a tészta ragadni fog.) Hozzáadjuk a tört krumplit. A tésztát enyhén lis...
Pasztell kép
... lát,
Csak issza némán tágra-nyílt szeme.

Két székre téve szép kis teknő,
Frissen szitált liszt tölti félig azt,
teknő előtt egy édes arcú nő,
Az édesanyja.Kalácsot dagaszt.

Az arca, hószín liszttől hamvasan
Mint ért barack, oly finom és puha:
Dús haja kontyra kötve gondosan,
Fehér karján feltűrve a ruha.

Egy sápad...
Dagasztás nélküli kenyér



Dagasztás nélküli nagyon finom kenyér

Ennek a kenyérreceptnek az egyik lényege, hogy a tésztát nem kell dagasztani, viszont hosszú
ideig kell keleszteni (min:12 óra). A másik pedig, hogy először lefedve kell sütni, és csak azután
fedő nélkül...
Fonott kalács recept
... elvegyítem az élesztőporral és hozzáadom a cukros-vajas tejet. Elkezdem összeállítani a tésztát és közben annyi meleg tejet öntök még hozzá apránként, amennyit felvesz. Simára, rugalmasra dagasztom, majd letakarva egy óráig, langyos helyen kelesztem. Amikor a duplájára kelt a tészta, újra összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrok a tésztanegyedekből é...
Kolbászos-pizza
... átszitálom, tálba teszem. A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, az élesztőt felfuttatom enne. lisztbe teszem a tojást, a sót és az olajat. Az élesztős tejjel közepesen kemény tésztát dagasztok, majd kelni hagyom. mikor megkelt, kizsírozott tepsibe teszem (nagy gáztepsi), megkenem ketchuppal, ráteszem a felkarikázott kolbászt, tojást, paprikát, paradicsomot, rászórom a resze...
Szepes Mária : meditáció
... természetes állapota a Csoda!
Indulunk Barátaim, hogy amit nehéznek éreznek, könnyűvé váljék, s a homály, árnyék eltűnjön lényükből.

Világoskék vitorlánkat langyos, sós szellő dagasztja. Isten lélegzete ez. Érezzük, ahogy simogatja az arcunkat, bőrünket, borzolja a hajunkat. Elindulunk a csillagóceán sima, selymes, áttetsző magzatvizén - a lélekmadár ott lebeg fölö...
Kefires lángos
... finomliszt
4 g száraz élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 dl kefir
1 tojás

Elkészítés: A hozzávalókat beleömlesztem a kenyérsütő üstjébe, és a dagaszt/keleszt program elejét lefuttatom. Az alaposan kidolgozott tésztát egy tálba borítom, és a hűtőbe teszem, minimum egy fél órára.
A tésztát olajos kézzel pogácsányi darabokra t...
1 2 3 .............41 42 43 .....61 62 ......81 82 83 
Címkék: ÉDESSÉG AJÁNLAT, SZUHANICS ALBERT, SÜTEMÉNY AJÁNLAT, Scheffer János, Szepes Mária, Instant Élesztővel, Indulunk Barátaim, összes hozzávalót, kenyérsütőgép üstjébe, dagasztás programon, kikapcsolt gépben, puha vajat, kezem integet, szívem itthagyom, ködös Albion, fehér liszt, tésztát hólyagosra, tetejét késsel, tésztánál vigyázni, szép nagy, utolsó dagasztás, keverőedénybe szitáljuk, langyos tejjel, többi hozzávalót, legmagasabb fokozaton, szerelem sóhajok, szem ragyog, túlságosan könnyű, akadályok emelik, kiflihez húsz, kevés zsemlemorz, tepsi kikenéséhez, könnyű tésztát, sütőporral elkeverjük, krumpli kivételével, tört krumplit, tésztát enyhén, tört krump, vitorlákat dagasztja, szivünk ajtaján, tészta ragadni, édes arcú, egyik lényege, másik pedig, cukros-vajas tejet, duplájára kelt, tejet meglangyosítom, élesztőt felfuttatom, élesztős tejjel, felkarikázott kolbászt, csillagóceán sima, hozzávalókat beleömlesztem, kenyérsütő üstjébe, alaposan kidolgozott, tálba borítom, hűtőbe teszem, tésztát olajos,
© 2013 TVN.HU Kft.