Belépés
Gombás pulykaragu makarónival
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki...
Rizlingben párolt csibe
Hozzávalók:

2 kicsi csirke (1 kg alattiak), 8-10 szelet baconszalonna, 4 kis fej vöröshagyma, 40 dkg apró csiperkegomba, 80 dkg apró sárgarépa, vaj, kakukkfű, 4-5 dl száraz fehérbor (rizling), 3 dl húsleves (kockából), só, bors, petrezselyem.

Ekkészítése:

A kis csirkéket sóval, borssal bedörzsöljük, és baconszalonnába tekerjük. Felforrósított vajon...
Zöldséges sült rizs
Hozzávalók:

1 szál sárgarépa, 3 szál angolzeller, 2 száj újhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg apró szemű csiperkegomba, darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy friss korianderlevél, 20 dkg párolt hosszúszemű rizs.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a wokkot, s ha már eléggé izzik, öntsük bele az olív...
Ponty gombás-fűszeres mártássa
Ponty gombás-fűszeres mártással
Hozzávalók 4 személyre:

8 pontyszelet

5 dkg vaj

1 kisebb fej vöröshagyma

25 dkg csiperkegomba

1-1 csokor petrezselyem és tárkony

2 dl száraz vörösbor

2 evőkanál liszt



Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halsz...
Hal fokhagymás gombával
Hozzávalók:

4 nagyobb szelet filézett hal, 1 evőkanál olívaolaj, 25 dkg aprófejű barna csiperkegomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 szelet barna kenyér, só, darált bors.

Elkészítése:

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Pároljuk egy percig, vigyázzunk, neho...
Zsírok a cukorbeteg étrendjébe



Zsírok a cukorbeteg étrendjében

A zsírok fontos energiaforrások, amelyek ideális esetben nem haladhatják meg a napi energiabevitel 30 százalékát (pl. 2000 kcal esetén 64,5 g). Ez vonatkozik a cukorbetegek étrendjére is, miközben - sajnos - hazánkban az átlagos zsiradékfogyasztás ...
Lengyel húsos káposzta
Hozzávalók:

1,5 kg savanyú káposzta, 1,5 kg édeskáposzta, 1 kg különböző vörös hús, 50 dkg füstölt hús, 25 dkg kolozsvári szalonna, 25 dkg csiperkegomba, 5 dkg szalonna, zsír, 1-2 hagyma, szárított erdei gomba, 1 pohár száraz vörösbor, őrölt bors, babérlevél, aszalt szilva, majoránna, só, borókabogyó, paradicsompüré.

Elkészítése:

A hagymákat félbe v...
Töltött gombafejek
Hozzávalók:

8 db nagyméretű csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál balzsamecet, 5-6 szem napon szárított paradicsom, 5-6 szem fekete olajbogyó, 1 evőkanál vaj, 2,5 dl tej, 10 dkg kukoricadara, só, darált bors, reszelt parmezán sajt, 1 db zöldségleves kocka.

Elkészítése:

Öntsünk egy nagy serpenyőbe 6 dl vizet, tegyük bele a zöldségleves-kockát,...
Gombás-zöldséges tyúkhúsleves
Hozzávalók:

1 közepes csirke, leveszöldség, csiperkegomba, étkezési keményítő, szójaszósz, só, bors, üvegtészta

Elkészítése:

A csirkéből és a zöldségek feléből húslevest készítek; leszűröm, a maradék sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kelkáposztát, a karalábét, a hagymákat és a csiperkét felszeletelem, és beleszórom a levesbe. Ha megfőtt, a dara...
Kínai zöldséges húsleves
Hozzávalók:

1 közepes csirke, leveszöldség, csiperkegomba, étkezési keményítő, szójaszósz, só, bors, üvegtészta

A csirkéből és a zöldségek feléből húslevest készítek; leszűröm, a maradék sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kelkáposztát, a karalábét, a hagymákat és a csiperkét felszeletelem, és beleszórom a levesbe. Ha megfőtt, a darabokra metélt húst is hozz...
Biodiéta: heti 3 kiló, viszlát
Meg szeretnél válni néhány plusz kilótól, de se időd, se erőd pontosan követni valamelyik csodakúrát? Neked való a biodiéta: sok szabadságot ad, mégis garantált a siker!
Nem kell a konyhában órákat időzni, az ételek elkészítése könnyű és gyors. Koplalni biztosan nem fogsz, viszont rengeteg bioanyagot: vitamint, ásványi anyagot, nyomelemeket juttatsz szervezetedbe. Így nemcsak...
Sonkás-gombás-borsós rizibizi
Hozzávalók:

2 ek. vegeta, 1 vöröshagyma, 40 dkg rizs, 20 dkg csiperkegomba, 15 dkg főtt sonka, vaj, só, bors, 15 dkg mirelit zöldborsó, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A vegetát 1 liter forrásban lévő vízben elkeverjük. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és együtt pároljuk. Ezután a rizst a leves felével felöntj...
Csiperkegomba


Története
A gombák az emberiség legősibb táplálékai közé tartoznak. Tudjuk például, hogy őskori elődeink vad gombákat fogyasztottak, a kínaiak pedig több ezer éve termesztik a shiitake-gombát, amelyet ma a piacon is megvásárolhatunk. A gombákat kedvelő görögök és rómaiak ismerték a tőkegomb...
Dió


A diófáról nem lehet lelkesedés nélkül írni. Ő a kert nesztora, szeniora, bölcs, öreg uralkodója. Magas és szélesen elterülő koronája sok helyet követel. A diófa kínálja a legszebb, legillatosabb lombsátrat; az ő árnyékában otthon érzi magát a kertész, mert az ide állított ülőalkalmatosságon a legkellemes...
Lime-os sertésszűz
Hozzávalók:

60 dkg sertésszűz, 4 fej csiperkegomba, 4 db lime-citrom, 1 dl fehérbor, 50 dkg papardelle (széles metélt tészta), 1 dl tejszín, 10 dkg zöldspárga, só, bors.

1. A sertésszűzet lehártyázzuk, felszeleteljük, de nem verjük ki, csak kézzel megnyomkodjuk. A lime-ot megtisztítjuk, karikára vágjuk.
2. Köretnek papardellét készítünk, amelyhez vizet f...
Sajtos serpenyő
Hozzávalók (4 személyre):

1 kg apró szemű csiperkegomba, 15 dkg juhsajt, 10 dkg fekete olajbogyó, 3 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olaj, só, durvára őrölt bors.

Elkészítés:

A csiperkegombát megtisztítjuk és megmossuk.
1. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a gombát gyakran keverg...
Tavaszi zöldséges rostélyos


Tavaszi zöldséges rostélyos

HOZZÁVALÓK:

80 dkg marhahátszín
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
fél dl olaj
2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors


ELKÉS...
Fácánleves
Hozzávalók:

2 db fácán, 30 dkg marhahús, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg vegyes zöldség, fél fej kelkáposzta, 10 dkg karfiol, zöldpaprika, vöröshagyma, bors, só, 1-2 db csiperkegomba, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A megtisztított fácánt vízben a marhahússal együtt feltesszük főni. Kb. félórai főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, sóval-borssal ízesítjük, ...
Köményes sült hal
Hozzávalók:

30 dkg bármilyen hal, kömény, só, őrölt bors, halfűszer-keverék, citromlé, tejföl, hagyma, csiperkegomba, vaj, olaj, lilahagyma.

1. A halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegít...
virsli receptek
Sülve-főve virsli
Tele van a fagyasztója a Szilveszterre vásárolt virslivel, és nem tud mihez kezdeni vele? Készítsen színes, könnyű virslis salátákat, apró harapnivalókat, süteményeket stb.! A virsliben az a jó, hogy évszakoktól és ünnepektől függetlenül bármikor megvásárolható és elkészíthető. Sütve, főve, panírozva épp olyan finom, mint levesbetétként, csőben sütve vagy sal...
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ....50 51 52 
Címkék: cukorbeteg étrendjébe, csokor újhagyma, csokor kapor, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, nagy serpenyőt, összezúzott fokhagymát, cukorbeteg étrendjében, zsírok fontos, napi energiabevitel, cukorbetegek étrendjére, hagymákat félbe, nagy serpenyőbe, zöldségek feléből, maradék sárgarépát, csiperkét felszeletelem, darabokra metélt, konyhában órákat, ételek elkészítése, hagymát felkockázzuk, leves felével, emberiség legősibb, kínaiak pedig, gombákat kedvelő, kert nesztora, diófa kínálja, sertésszűzet lehártyázzuk, lime-ot megtisztítjuk, csokor petrezselyemzöld, csiperkegombát megtisztítjuk, olajat nagy, gombát gyakran, megtisztított fácánt, marhahússal együtt, halat besózzuk, petrezselyemzöld, fűszerkeverékkel, megvásárolhatunk, energiaforrások, zoldseggyumolcs, baconszalonnába, harapnivalókat, csiperkegombát, megforrósítjuk, energiabevitel, felszeleteljük, levesbetétként, korianderlevél, megvásárolható, paradicsompüré, felforrósított, csiperkegomba, felszeletelem, megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.