Belépés
Gyömbéres rakott hering
... hering, hagyma és alma következik. Ezt addig folytatjuk, amíg az előkészített nyersanyagokból tart. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére...
Karácsonyi leves receptek
Levesek

Borleves 1.

Hozzávalók 6 személyre: 1 l fehér asztali bőr, 0,5 l víz, 10 csapott evőkanál cukor, 1 citrom leve és hámozott héja, kis darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg, 2 teáskanál liszt, 6-8 tojás sárgája.
A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forra...
Fogyózzunk együtt
... fokhagymát 2 teáskanál olajban piríts meg. Adj hozzá 10 dkg marhahúst és süsd meg. Szórd meg kávéskanálnyi curryvel, karikákra vágott hagymával. Egy pohár joghurtot teáskanálnyi burgonyaliszttel keverj ki, locsold a húsra, majd párold puhára. Tálald 30 dkg párolt savanyú káposztával és héjában főtt burgonyával.
Vacsora:

30 dkg savanyú káposzta, 5 dkg csirkemell son...
HÁZIASSZONY LEXIKONA 9.1
... huzatba. Selyempárnához enyves vattát használunk, akkor a selyempapírosra nincs szükségünk. Nagyon olcsó illatos párnát készíthetünk, ha az illatport vagy finom fűrészliszttel vagy burgonyaliszttel keverjük.

Impregnálás

Szövetanyagot, fát, papírt tűzállóvá tehetünk a következő eljárással:

Finomabb anyagot: Összekeverünk 8 rész kénsavas ammóniumot, ...
Diéta szőlővel és rizzsel
... kávéskanál olajon üvegesre dinsztelünk, negyed deciliter vörös- vagy fehérborral felöntjük, majd 10 dkg fehér szőlőt adunk hozzá. Kicsit összefőzzük, 1-2 kávéskanál hidegen kikevert burgonyaliszttel dúsítjuk, és a teflonsütőben felforrósított sonkával tálaljuk.

Vacsora:

Tejberizs szőlővel
5 dkg rizst 10 dkg szőlővel 4 dl 1,5 százalékos zsírtartalm...
Olcsó szépségápolás
... (vagy málnát) szétnyomkodunk, és hozzáadunk egy kanál tejszínt. Zsíros bőrre: Fehér és piros ribizlit (fele-fele arányban) szétnyomkodunk, leszűrjük, a levet elkeverjük egy kanál burgonyaliszttel, és felkenjük az arcra. Kisimítja a bőrt, összehúzza a pórusokat.

Más: Egy paradicsomot szétnyomkodunk, vagy karikára vágjuk, s beborítjuk vele az arcot és a nyakat.
...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Thai receptek
... csíkokra vágjuk, és borssal, gyömbérrel, szójamártással ízesítjük. Az olajon átsütjük, egy liter vízzel felöntjük. A leveskockát beletéve addig forraljuk, amíg fel nem oldódik, majd burgonyaliszttel behabarjuk. A spenótleveleket vízzel leforrázzuk, leszűrjük, és az egycentis darabokra vágott hagymával együtt a levesbe rakjuk. Kis tálkában karikákra vágott csípős cseresznyepaprikát...
Sajtos csirkemell
... dkg ,őrölt bors ,só

Elkészítése:
A felszeletelt, vékonyra kivert és besózott csirkemell filéket az alábbi masszában megforgatom:
lereszelt nyers burgonyaliszttel, tojással, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, tejföllel összekeverve.
A bundázott szeleteket forró olajban kisütöm és egy tepsibe egymás mellé teszem. R...
Otthoni szépségápolás
... (vagy málnát) szétnyomkodunk, és hozzáadunk egy kanál tejszínt. Zsíros bőrre: Fehér és piros ribizlit (fele-fele arányban) szétnyomkodunk, leszűrjük, a levet elkeverjük egy kanál burgonyaliszttel, és felkenjük az arcra. Kisimítja a bőrt, összehúzza a pórusokat.

Más: Egy paradicsomot szétnyomkodunk, vagy karikára vágjuk, s beborítjuk vele az arcot és a nyakat.
...
Tortareceptek
... szórjunk 5 dkg szétmorzsolt, fagyos vajat. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra, és süssük a tésztát fél óráig. Eközben készítsük el a krémet. A két tojást keverjük el a cukorral, a burgonyaliszttel, a vaníliával és a tejjel. Állandóan kevergetve kis lángon főzzünk belőle sűrű krémet. Ha a krém kihűlt, keverjük hozzá a tejszínből vert habot, és tegyük hideg helyre. A ropogós, meleg al...
Burgonyagombóc
... metélőhagyma (snidling), só, bors.

A burgonyát 25 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk. Még forrón áttörjük, és 2 dkg vajjal pürésítve hűlni hagyjuk. Összegyúrjuk a burgonyaliszttel, 6 dkg liszttel, a tojással, sóval meg szerecsendióval, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
A 3 adagra osztott masszát a durvára reszelt répával, csíkokra metélt, előfőzött póréval és pir...
Sajtos csirkemell
...
őrölt bors


Elkészítése:
A felszeletelt, vékonyra kivert és besózott csirkemell filéket az alábbi masszában megforgatom:
lereszelt nyers burgonyaliszttel, tojással, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, tejföllel összekeverve.
A bundázott szeleteket forró olajban kisütöm és egy tepsibe egymás mellé teszem....
Gyors zsírégető diéta
... kávéskanál olajon üvegesre dinsztelünk, negyed deciliter vörös- vagy fehérborral felöntjük, majd 10 dkg fehér szőlőt adunk hozzá. Kicsit összefőzzük, 1-2 kávéskanál hidegen kikevert burgonyaliszttel dúsítjuk, és a teflonsütőben felforrósított sonkával tálaljuk.
Vacsora: Tejberizs szőlővel
5 dkg rizst 10 dkg szőlővel 4 dl 1,5 százalékos zsírtartalmú tejben megfőzünk. Fahé...
Sajtos csirkemell 1.
... olaj 2 dl, Pannónia sajt 20 dkg, őrölt bors, só
Elkészítése: A felszeletelt, vékonyra kivert és besózott csirkemellfiléket az alábbi masszában megforgatom: lereszelt nyers burgonyaliszttel, tojással, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, tejföllel összekeverve. A bundázott szeleteket forró olajban kisütöm, és egy tepsibe egymás mellé teszem. Reszelt Pa...
Hideg, meggyes burgonya krémle
... beleteszem a meggy háromnegyed részét. (Ha befőttel készítem, egy deci befőttlevet is hozzáöntök.) Ha már nem nagyon forró, az egészet péppé zúzom. Közben a tejszínt simára keverem a burgonyaliszttel és hozzáadva a tejfölt is, besűrítem vele a meggyes burgonyalevest. Folytonosan kevergetve öt percig főzöm, végül beledobom a félretett meggyszemeket, és az egészet hagyom kihűlni. Ez...
Sajtos csirkemell 1.
... olaj 2 dl, Pannónia sajt 20 dkg, őrölt bors, só
Elkészítése: A felszeletelt, vékonyra kivert és besózott csirkemellfiléket az alábbi masszában megforgatom: lereszelt nyers burgonyaliszttel, tojással, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, tejföllel összekeverve. A bundázott szeleteket forró olajban kisütöm, és egy tepsibe egymás mellé teszem. Reszelt Pa...
ÉDES-SAVANYÚ KÍNAI csirke
... sózott vízben teszem fel, amennyi éppen ellepi. Ha a csirke megfőtt, levéből kiveszem, lecsöpögtetem és kicsontozom, csíkokra vágom, hűlni hagyom. A szójamártást összekeverem a burgonyaliszttel, hozzáadom a felvert tojásokat, majd ebben a mártásban megforgatom a csirkehús-csíkokat. Bő, forró olajban pirosra sütöm. Az olajból kivéve melegen tartom. Ezután összekeverem a ketchupot, ...
SVÉD almaTORTA
... szórjunk 5 dkg szétmorzsolt, fagyos vajat. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra, és süssük a tésztát fél óráig. Eközben készítsük el a krémet. A két tojást keverjük el a cukorral, a burgonyaliszttel, a vaníliával és a tejjel. Állandóan kevergetve kis lángon főzzünk belőle sűrű krémet. Ha a krém kihűlt, keverjük hozzá a tejszínből vert habot, és tegyük hideg helyre. A ropogós, meleg al...
Hideg, meggyes burgonya krémle
... beleteszem a meggy háromnegyed részét. (Ha befőttel készítem, egy deci befőttlevet is hozzáöntök.) Ha már nem nagyon forró, az egészet péppé zúzom. Közben a tejszínt simára keverem a burgonyaliszttel és hozzáadva a tejfölt is, besűrítem vele a meggyes burgonyalevest. Folytonosan kevergetve öt percig főzöm, végül beledobom a félretett meggyszemeket, és az egészet hagyom kihűlni. Ez...
1 2 
Címkék: HÁZIASSZONY LEXIKONA, ÉDES-SAVANYÚ KÍNAI, Reszelt Pa, előkészített nyersanyagokból, citrom levével, szegfűszeggel felforraljuk, egész felszíne, pohár joghurtot, selyempapírosra nincs, illatport vagy, következő eljárással, teflonsütőben felforrósított, kanál tejszínt, levet elkeverjük, kanál burgonyaliszttel, paradicsomot szétnyomkodunk, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, olajon átsütjük, liter vízzel, leveskockát beletéve, spenótleveleket vízzel, egycentis darabokra, levesbe rakjuk, alábbi masszában, bundázott szeleteket, tepsibe egymás, sütőt melegítsük, krém kihűlt, tejszínből vert, durvára reszelt, meggy háromnegyed, deci befőttlevet, egészet péppé, tejszínt simára, meggyes burgonyalevest, félretett meggyszemeket, egészet hagyom, csirke megfőtt, szójamártást összekeverem, felvert tojásokat, mártásban megforgatom, olajból kivéve, burgonyaliszttel, spenótleveleket, selyempapírosra, petrezselyemmel, szerecsendióval, nyersanyagokból, felforrósított,
© 2013 TVN.HU Kft.