Belépés
Receptem
... maradhat).

A paprikákat mosni, vékonyabb csíkokra felvágni, vagy csak félbe elvágni, a magházat eltávolitani. A fenti hozzávalókat felforralni, a fehérhúsú paprikát 15 percig főzni a szirupban, a piroshúsú paprikát 10 percig főzni. Ahogy megfőttek rakjuk az üvegekbe, mindig beborítani az üvegeket míg tele nem lesznek. Amikor tele van az üveg a forrásba levő szirupot rá...
Szőlős torta
... élesztő

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot a vízbe keverjük, felforraljuk. Beletesszük a szőlőszemeket, levesszük a tűzről, és 5 percig állni hagyjuk. A szirupban hagyjuk kihűlni, majd lecsepegtetjük.
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd váltakozva hozzáadjuka a tejszínt, az olajat, a 3 evőkanál bort é...
Szilvaleves
... egy lábosban picit karamellizálom, majd felöntöttem fél deci
vízzel, és hagyom sziruposodni egy picit. Utána beleforgatom a szilvákat,
pár percig így kevergetem, forgatom a szirupban a gyümölcsöt, majd
felöntöm a maradék deci vízzel. Sózom, borsozom, belekeverem a fahéjat, és közepesen erős lángon
felforralom. Hozzáadom a bort is, és ha megjelennek az első ...
Szilvaleves
... kimagozom.

A cukrot egy lábosban picit karamellizálom, majd felöntöttem fél deci vízzel, és hagyom sziruposodni egy picit. Utána beleforgatom a szilvákat, pár percig így kevergetem, forgatom a szirupban a gyümölcsöt, majd felöntöm a maradék deci vízzel.

Sózom, borsozom, belekeverem a fahéjat, és közepesen erős lángon felforralom. Hozzáadom a bort is, és ha me...
Nem, a Nagy Szerelem nem
Ladányi Mihály
Kapcsolatok

Nem, a Nagy Szerelem nem létezik.
Csak álmok egymásról és tévhitek.
Csak szer, mit ön-bajára két beteg
édes szirupban oldva megiszik.

S mikor az őszből ránk rozsda pereg,
és ágyékunk hideg, csorba edénye
alatt a tűznek se heve, se fénye,
csak akkor nyújtunk őszintén kezet.

...
Neera szirup
... közben nem fogyasztunk szilárd táplálékot.
A Neera szirup természetes növekedésű fáinak életereje élénkíti szervezetünk saját meg-fiatalító

Ásványi anyag összetétel 1000g szirupban:
Vas: 20mg
Mangán: 45mg
Cink : 55mg
Magnézium: 150mg
Nátrium: 370mg
Kalcium: 1800mg
Kálium: 2700mg

A Neera ital a Neera szirup, frissen facs...
Savanyúságok
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Finomak
... vele. Ugyanígy készül a lekvár, csak a gyümölcsöt nyersen átpasszírozzuk.

Feketeáfonyadzsem
A kiválogatott, ép, teljesen érett fekete áfonyát addig főzzük az elkészített szirupban, míg a kellő sűrűséget eléri. A szirupot 1 kiló áfonyára számított 75 deka cukorból, ¼ liter vízből ¼ liter vörösborból hólyagosodásig főzzük. A dzsemet melegen üvegekbe t...
A tartósítás
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére.

Lezárás
A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az ü...
Arab etelek
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem

Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a m...
Édességek, desszertek
... olvasztunk, amelyet egyenletesen elosztunk. A palacsintákat egyenként kisütjük, majd mocsári hamvasszederből készült dzsemmel tálaljuk.

Tomates enteros en almibar (egész paradicsomok szirupban)

Hozzávalók:
6 db fürtös paradicsom
2 csésze víz
6-7 kanál cukor
fahéj

A vízzel, a cukorral és a fahéjjal könnyű szirupot főzünk, s a vég...
Cukorban eltett gyümölcsök
...
1 kk. szalicil.

1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.

Elkészítése:

A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 ízbe...
Ehető szépség-Ibolyavirág
... addig hagyjuk hűlni, amíg még folyékony marad. (A forró szirup ugyanis összerántja, és megsötétíti az ibolyát.)
Ekkor csipesszel egyenként megfogjuk, és megforgatjuk a virágokat a szirupban, majd porcelántányérra tesszük száradni
őket.

Fagyasztott ibolya
Üdítőitalokhoz jégkockatartóban fagyaszthatunk ibolyát, de ha tele tesszük vízzel, a virág felszáll ...
Marhahúsleves
... mogyoróolaj, 12,5 dkg marhahús, 4 szál újhagyma, 10 dkg kelkáposzta, 1/2 - 1/2 piros és zöld húsú paprika, 1 liter zöldségleves (lehet kockából), 1 ek szilvaszósz, 1-1 ek hoisin és szójaszósz, 1 szirupban eltett gyömbérdió - aprítva, 5 dkg beáztatott üvegtészta

Dörzsöljük el a fokhagymát a sóval, forrósítsuk fel a mogyoróolajat a wokban, pirítsuk meg benne a fokhagymát,...
Töltött gőzgombóc
... dkg liszt, bő 1 dl langyos tej, 1/2 kocka, élesztő, 1 csipet só, 1/2 ek cukor
A töltelékhez: 1-1 ek szezámolaj, 12,5 dkg darált hús, 1/2 fej felaprított vöröshagyma, 1 felaprított, szirupban eltett gyömbérdió, 2 ek felaprított dió, 1 késhegynyi ötfűszerpor, 1 ek szójaszósz, 1 ek hoisinszósz, néhány csepp ecet, só szecsuani bors

A lisztből a többi hozzávalóval dagas...
Gyömbéres datolyás párnácskák
... szükséges idő: kb. 3/4 óra
Adagonként kb. 850 kcal
Illik hozzá egy csésze tea

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött kelt tészta, 2 ek sertészsír, 12,5 dkg datolya, 5 dkg szirupban eltett gyömbérdió, 5 dkg sós mogyoró, 1 ek ecet, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 kk curry, 1 csipet só

A tésztát hagyjuk megkelni, majd nyújtsuk ki és vágjunk belőle négyze...
Cukorban eltett gyümölcsök
...
1 kk. szalicil.

1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.

Elkészítése:

A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 ízbe...
Régi munkahelyi receptjeim
... csikokra vágva és a narancs kinyert leve meg egy kevés narancslikőr és egy pici tejszín.
10 dkg kristálycukor
A jól megmosott gyümölcsök héját csikokra vágom, a cukros narancsleves szirupban puhára párolom, majd a végén csepegtetek bele tejszínt és egy kis likőrt is. A kisűlt ananász karikák mellé mártásnak kínálom.

Nagyon különleges, egzotikus vendégváró. Róz...
Nem, a Nagy Szerelem nem létez
Ladányi Mihály:
KAPCSOLATOK

Nem, a Nagy Szerelem nem létezik.
Csak álmok egymásról, és tévhitek.
Csak szer, mit ön-bajára két beteg
édes szirupban oldva megiszik.

S mikor az őszből ránk rozsda pereg,
és ágyékunk hideg, csorba edénye
alatt a tűznek se heve, se fénye,
csak akkor nyújtunk őszintén kezet.
...
Muffin
... megkenjük vele a muffin tetetjét és oldalát.

8 dkg csokoládét összeaprítunk. 20 dkg cukrot és 1 dl vizet erős lángon 1-2 perc alatt szirupszerűre főzünk. A csokoládédarabokat a szirupban kevergetve megolvasztjuk. Rászitáljuk a kakaóport, és belekeverjük.

A muffint azonnal bevonjuk a forró mázzal, és száradni hagyjuk. Hűvös helyen legalább 12 órán át állni ha...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Nagy Szerelem, Ladányi Mihály, paprikákat mosni, magházat eltávolitani, fenti hozzávalókat, fehérhúsú paprikát, piroshúsú paprikát, forrásba levő, szőlőt megmossuk, vízbe keverjük, szirupban hagyjuk, cukorral fehéredésig, lábosban picit, maradék deci, őszből ránk, gyümölcs tetejére, üveg felbontása, réteget távolítsa, kevés rumban, lekötésre használt, üveg szájára, gyümölcsöt nyersen, elkészített szirupban, kellő sűrűséget, dzsemet melegen, összes fűszert, palacsintákat egyenként, fahéjjal könnyű, gyümölcsöt megtisztítjuk, szirupban felfőzzük, szirupot tovább, gyümölcsre öntjük, szirupot naponta, forró szirup, virág felszáll, többi hozzávalóval, tésztát hagyjuk, narancs kinyert, kevés narancslikőr, pici tejszín, cukros narancsleves, végén csepegtetek, kisűlt ananász, szirupban kevergetve, muffint azonnal, forró mázzal, porcelántányérra, zöldpetrezselyem, jégkockatartóban, hamvasszederből, karamellizálom, átpasszírozzuk, üdítőitalokhoz, lecsepegtetjük, hólyagosodásig, tartósítószert, fagyaszthatunk,
© 2013 TVN.HU Kft.