|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb pulyka-felsőcomb (kb. 80 dkg), 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 1 alma, 15 dkg húsos szalonna, 4 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek. vágott petrezselyem, 1 tk. paprikakrém, 3 ek, olaj.
1. A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk, a vast... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
8 szelet szendvicskenyér
A tetejére
4-4 dkg vaj és csokoládéforgács
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 érett banán
2 evőkanál narancslekvár
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a fahéjjal habosra keverjük. A banánokat felkarikázzuk. A fahéjas vajjal a briósszeletek mindkét oldalát megkenjük. 4 szelet kenyeret alufóli... |
|
|
|
|
|
|
|
Pikáns szendvicstorta
Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szé... |
|
|
|
|
|
|
|
Vendégváró falatok
Hozzávalók:
8 szelet különféle kenyér,
4 dkg vaj,
10 dkg rák vagy füstölt lazac,
10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt,
20 dkg szalámi, sonka, felvágott,
friss fűszernövények, szőlő,
majonéz, remuládmártás, cseresznye,
kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sárgarépa, egy csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 dkg füstölt szalonna, fél dl száraz fehérbor, 2 tyúkhúsleveskocka, 1,5 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 4 szelet rozsos szendvicskenyér, 2 ek. olaj, 4-8 szál metélőhagyma.
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát nagyjából felaprózzuk. Az újhagymák... |
|
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos-gombasalátás szendvics
Hozzávalók: fél üveg (120ml) Hellmann's csemege majonéz, 4 szelet szendvicskenyér, 10 dkg gomba, 1db piroshúsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finomra vágott friss vagy morzsolt tárkony, 2 evőkanál olaj, őrölt fehérbors.
Felhevített olajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott gombát, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg padlizsán, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 közepes fej vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2 ek. olaj, 8 dl zöldségleves (kockából), 1 dl tejszín, 1 ek. étkezési keményítő, 1 ek. vaj/margarin, 4 szelet szendvicskenyér, 4 kk. joghurt, 1-2 szál petrezselyem.
1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
Húsvéti receptek
Bundás macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/... |
|
|
|
|
|
|
|
...4 tipp reggelire
Hamarosan itt a nyári szabadságok ideje. Ha eddig még nem tetted, akkor kezdd el magad rászoktatni a reggelizésre! Meglepődsz majd, hogy mennyire más szemmel nézed a világot, ha megadod a módját egy kiadós, tápláló reggelinek.
Hirdetés
Sietős hétköznapokon egyva... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók - a leveshez:
10 dkg zsenge fokhagyma, 0,4 dl repceolaj, 4 dk g aprított mogyoróhagyma, 3 ek. vermut, 2,5 ml fehérbor, 7,5 ml húsleves (kockából), só, bors, 1 dl tejszín, 10 dkg tejföl; a levesbetéthez: 4 szelet szendvicskenyér, 3 ek. olívaolaj, 8 gerezd fokhagyma, 1 dl repceolaj, só, 3 szál petrezselyem, 3 ek. habbá vert tejszín.
A repceola... |
|
|
|
|
|
|
|
Tojássaláta
Hozzávalók:
1 kisebb francia kenyér (szendvicskenyér vagy bagett)
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
60 ml olívaolaj
6 szelet bacon (420 g), a héja eltávolítva, vékonyra szeletelve
150 g salátakeverék
6 közepes tojásparadicsom (450 g), vékonyra szeletelv... |
|
|
|
|
|
|
|
Lépésről lépésre - Vágjunk bele!
A Lépésről lépésre táplálkozás
A 12 hetes program során bármit ehet, de csak megfelelő mennyiségben. Az ajánlott energiabevitel napi 1300 kcal, de nagyobb testű, vagy aktívabb életmódot folytató diétázók ezt 300 kcal-val növelhetik, ha a többlet gabona alapú ételekből vagy fehérjéből tevődik össze.
1. hét: Regg... |
|
|
|
|
|
|
|
Hát, az első hó, ami leesett mostanra már igencsak elkezdett olvadni,s mivel amúgy is kis felmelegedés várható a következő napokban, -valószínűleg hamar lacsakká válik.
De mit is főzzünk ma?Egy kis keresgélés a neten, s rátalálhatunk például erre:
... |
|
|
|
|
|
|
|
Szendvicsek
Sonkás bagett
Hozzávalók: 2 bagett vagy 4 nagy kifli, 15 dkg brokkoli, 20 dkg gépsonka,
1 körte, 10-10 dkg reszelt ementáli sajt és vaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, citromlé, olaj.
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
A sonkaszeleteket félbevágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megp... |
|
|
|
|
|
|
|
Egyszerű saláták
Fejes saláta
Hozzávalók: 2 fejes saláta, 2 kemény tojás, só, ecet, cukor ízlés szerint.
Az alaposan megmosott salátát négybe vágjuk és sóval, egy kevés cukorral és
ecettel ízesített salátalébe helyezzük. Tetejét keménytojás-szeletekkel
díszíthetjük. Ez az elkészítési mód a legismertebb, és a magyar ízlés ezt
szokta meg. Más... |
|
|
|
|
|
|
|
... Szendvicskenyér
Hozzávalók:
600 g rétesliszt
1 kis mérőkanálnyi só
1 kis mérőkanálnyi cukor
3 db tojás
4 evőkanál olaj
1/2 zacskónyi szárított élesztő
2,3 dl langyos víz
Alapprogram, közepes barnítás!
Tipp: Készíthetünk sós vagy édes változatot. A sósat így próbáltam: ... |
|
|
|
|
|
|
|
Pofaszendvics
-Szögletes pirítós, szűzsült, koktélparadicsom, paprika, metélőhagyma, vaj.
A pirítósokból átlósan elvágva háromszögeket készítek, majd megkenem őket vajjal. Ráfektetek két szelet szűzsültet és szemnek egy kettévágott koktélparadicsomot. A paprikából nyelvet, a metélőhagymából pedig hajat csinálok neki.
Kaviáros szendvics
-4 szelet kenyér, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Spárgás szendvics
Hozzávalók
20 dkg főtt spárga
1 kemény paradicsom
20 dkg sajt
vaj
oliva olaj
25 dkg kenyér
A kenyeret megkenem vajjal, egy szelete sajtot teszek rá, erre jön a főtt spárga, majd egy vékony szelet paradicsom és reszelt sajttal szórok meg, kevés oliva olajjal meglocsolom és sütőben megsütöm.
Tojásos szendvi... |
|
|
|
|
|
|
|
VALENTIN napi ételek
Valentin tál
Különféle szeletelt felvágottak, szeletelt sajtok, főtt tojás, ecetes uborka.
A főtt tojást tojásszeletelővel, az uborkát pedig késsel vékonyan felszeletelem. A felvágottakból, valamint a sajtokból szív alakú formákat szúrok ki és a többi hozzávalóval egy tálon szépen elrendezem.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kisebb piros húsú paprika, egy csokor újhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 ek. olaj, 4 tojás, só, bors, 8 szelet szendvicskenyér, 12 szelet füstölt pulykasonka.
A felkarikázott hagymát (szárával együtt) és a csíkokra vágott paprikát olajon megfonnyasztjuk. A tojásokat egyenként tálkába ütjük; sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lecsipkedett, finomra... |
|
|
|
|
|