|
|
|
....................
...............Mire jó a csalán? Ne irtsuk ki, hiszen hasznunkra is válhat!
A régi öregek jelzőnövényként tekintettek rá. Ugyanis ahol sok a csalán, ott jó a föld, s oda... |
|
|
|
|
|
|
|
* 600 g karfiol , rózsáira szedve
* só
* frissen őrölt fekete bors
* liszt (a bundázáshoz)
* szőlőmagolaj (a sütéshez)
elkészítés
1. A megtisztított és megszárogatott karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk.
2... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... PERCIG TART, HOGY ÉSZREVEGYÉL VALAMI KÜLÖNLEGESET EGY ÓRÁIG HOGY KOMOLYAN VEDD,EGY NAPIG,HOGY MEGSZERESD ÉS EGY EGÉSZ ÉLET KELL AHHOZ, HOGY ELFELEJTSD."
... |
|
|
|
|
|
|
|
... arcodon.
Tudnod kell, mennyit érsz nekem,
Te vagy az életem,
És ha majd újra mennem kell,
Soha ne engedj el!
/Sing-Sing/
... |
|
|
|
|
|
|
|
Kis csalán (Urtica urens)
Bár ritkásabb fullánkszőrű, mint a nagy csalán, megérintve ugyanolyan fájdalmat okoz.
Ismert gyógynövény, leveléből élelmiszer, ill. élvezeti tea... |
|
|
|
|
|
|
|
... natúr krémsajt
* 2 ek tejföl
* 15 dkg sonkás felvágott
* 10 dkg uborka
* 1 nagy paradicsom
elkészítés
1. A liszthez egy tálban hozzákeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, és a kezünkkel jól elmorzsoljuk. Ezután ráütjük a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
A tésztához:
* 60 dkg liszt
* 2 tojás
* 16 dkg puha vaj
* 1 tk sütőpor
* 1 tk só
* 2,5 dl tejföl
A kenéshez:
* 1 tojássárgája
A töltelékhez:
* 10 dkg natúr krémsajt
* 2 ek ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csak
Ünnepre harangoz.
Hamvadó alko... |
|
|
|
|
|
|
|
... írta...
Idő: 7:12pm; dátum: Március 21, 2011; Zoly írta
Idő: 4:47pm; dátum: Március 21, 2011; Hadi Piroska írta...
Szi... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszín felét, és jól beforraljuk. Ezután a tűzről levesszük, és állandó keverés közben hozzáöntjük a megmaradt tejszínnel elkevert tojássárgákat, majd a mártást finom szűrön átszűrjük. Tálaláskor a csirkét földaraboljuk, és ráöntjük a pezsgős mártást.
A sós vízben kifőzött széles metéltet leszűrjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt... |
|
|
|
|
|