Belépés
Zöldségekkel töltött borjúdió
... hőmérsékletét, majd a fedővel letakart húst puhára pároljuk. Szükség szerint egy kevés bort ...
Egyszerű mézes
... 50 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 dl tej, 3 tojássárgája, őrölt fahéj, 1 dkg kristálycukor, szalalkáli,

A cukrot serpenyőben karamelizáljuk, meglocsoljuk 1 evőkanál vízzel és beforraljuk. A mézet, a tejet és a tejfölt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, a karamellát, a szalalkálit, kevés lisztet, majd jól összekeverjük. Lassan adagolva beleszórjuk a több...
Pasta Marinara
... olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított fekete olajbogyót és kapribogyót, leöntjük pizza-szósszal, kicsit beforraljuk, s esetleg utóízesítjük sóval, borssal, oregánóval. A főtt tésztát lecsurgatjuk, összeforgatjuk a mártással és reszelt vagy gyalult parmezán sajttal, valamint friss bazsalikommal tálaljuk....
Zsályás sertéssült
... tartjuk.
A húst vágódeszkára emeljük, lehántjuk róla a zsineget, alufóliával betakarva melegen tartjuk.
A pecsenyelét kevés vízzel összeforraljuk, leszűrjük, erős tűzön sűrűre beforraljuk, és külön csészébe szedjük.
A húst felszeleteljük, előmelegített tálra rendezzük, és a szőlőszemekkel körítve, a mártás kíséretében tálaljuk.
Burgonyapüré, krokett, párolt r...
Recept ajánló- Ízes csírke
... összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára keverjük, elegyítjük a lábasban levő mártással. Nagy lángon, állandóan keverve, beforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt 2/3 részét és szerecsendióval ízesítjük. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű! Levéve a tűzről apránként b...
Csirke sajtmártásban
... öszszedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára keverjük, elegyítjük a lábasban levő mártással. Nagy lángon, állandóan keverve, beforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt 2/3 részét és szerecsendióval ízesítjük. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrű! Levéve a tűzről apránként ...
Lecsó-körkép
... rádobjuk a paradicsomot és a babérlevelet, fedő nélkül néhány percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül puhára főzzük, rövid lére beforraljuk.
Kivesszük a koszorút a sütőből, 5 percig pihentetjük a formában, majd lapos tálra borítjuk, és a közepébe halmozzuk a forró lecsót. Petrezselyemmel vagy majoránnalevéllel díszíthetj...
A befőzéstől a mélyhűtésig
... l


Paradicsom
Hagyományos befőzés
Az érett paradicsomot öszszenyomkodjuk, kevergetve főzzük, amíg a héja össze nem sodródik. Ekkor átpasszírozzuk, levét sűrűre beforraljuk, s az előkészített üvegekbe öntjük. Száraz gőzbe tesszük. (Ha az üvegek tetejére kb. kétujjnyi, szalicillal felforralt vizet öntünk, nincs szükség a száraz gőzölésre. Felhasználás előtt...
Tűzdelt őzérmék
... liszttel, csontlével felengedjük, sózzuk, fűszerezzük, babérlevelet adunk hozzá, két és fél, három óra hosszáig főzzük, ezután szűrszitán átszűrjük.
Hozzáadjuk a vörösbort, és beforraljuk.
A csirkemájat kockákra vágjuk, és leforrázzuk.
A gombát megmossuk, kockára vágjuk,a megtisztított mandulát éleskéssel metéltre vágjuk.
Serpenyőben vajat olvaszt...
mai recept
... olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított fekete olajbogyót és kapribogyót, leöntjük pizza-szósszal, kicsit beforraljuk, s esetleg utóízesítjük sóval, borssal, oregánóval. A főtt tésztát lecsurgatjuk, összeforgatjuk a mártással és reszelt vagy gyalult parmezán sajttal, valamint friss bazsalikommal tálaljuk....
karácsonyi levesek
... cukor,
8 db tojássárgája,
400 ml tejszín

Elkészítés:

800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk. Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk. A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés köz...
Pulykasült zöldségkörettel
... még 1,5 órán át sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből a pulykát, és melegen tartjuk.

A pecsenyelét felfőzzük, leszűrjük, felöntjük a húslevessel, és magas hőmérsékleten beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel csomómentesen elkeverjük, fűszerezzük.

A sárgarépát megtisztítjuk, a babot megmossuk, a kelbimbók kü...
vágykeltő ételek
... Delikát ételízesítővel ízesített húslevesben kipároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a roládokat kissé rézsútosan felszeleteljük. A visszamaradt levet kevés tejszínnel mártás sűrűségűre beforraljuk. Tálaláskor bevonjuk vele a húst. Párolt zöldségekkel, sült burgonyaropogóssal körítjük.

Elkészítési idő: 70 perc
Egy adag: 1890 kJ/450 kcal
Ajánlott ital: száraz rosé -...
ĺnyenc burgonya
... meghintjük kevés liszttel, és felengedjük a tejszín...
Praktikák
... beleteszünk 1 kg megmosott, szárától megtisztított meggyet, egyszer felforraljuk, de vigyázunk, nehogy a szemek felrepedjenek. Ezután a gyümölcsöt leszűrjük, a visszamaradt levet kb. a felére beforraljuk, majd hozzákeverünk 10 dkg mustárt. A kihűlt meggyet üvegekbe rakjuk, ráöntjük a mustáros mártást, az üveget lekötjük és hűvös helyre tesszük.

Ecetes őszibarack.
|...
Boldogság
... vaníliarúddal ízesítjük, és a meghámozott, félbe vágott, kimagozott körtéket beletéve puhára főzzük. A körtéket kiszedve, magházukkal felfelé üvegtálra egymás mellé fektetjük, a levét a felére beforraljuk, majd a barackízzel simára keverjük. A leszűrt szilvákat a körték magházába halmozzuk, a maradékkal körülrakjuk, és az egészet leöntjük a barackos mártással. Végül meghámozott, f...
30 perces sült lazac
... tartjuk, miközben óvatosan beleöntjük az almaecetes keveréket: ilyenkor erős sistergés hallatszik és gőz csap föl, de ez nemsokára elcsitul, megszűnik. Ekkor 2-3 perc alatt kevergetve beforraljuk a mártást.
Tálaláskor megöntözzük a mártással a lazacot, mellétesszük a sült almát és kis halmokban rákanalazzuk a Tabasco-majonézt is, majd az egészet meghintjük az apróra vágott ko...
Japán menű
... tetejére rakjuk a serpenyőben lepirított zöldségeket, legvégül pedig az alaplében főtt csirkemellet vékony szeletekre vágva. A húsalaplét szójaszósszal, gyömbérrel és a csillagánizzsal beforraljuk, és a levesestálba öntjük.

Sushi-, sashimi-válogatás

Hozzávalók: 30 deka sushirizs, 1 darab norilap, 12 deka lazac, 12 deka tonhal, 5 deka tengeri süllő, 1 deka was...
Bazsalikomos-sajtos csirkemell
... Mindegyik húsdarabot 2-2 baconszeletbe göngyöljük, forró olajban körbepirítjuk, alájuk öntjük a bort, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Végül fedő nélkül mártássűrűségűre beforraljuk a levét. A körethez felkarikázzuk a hagymát és a paprikát, egyharmadát félretesszük a díszítéshez. Az aszalt paradicsomot vékony csíkokra szeljük. A hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, ...
Fittnes zöldbabfőzelék
... darabolt vagy tört fokhagymát olajon megfuttatjuk, h...
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Pasta Marinara, fedővel letakart, kevés bort, cukrot serpenyőben, tejfölt keverőtálba, felvert tojássárgáját, összeaprított fekete, főtt tésztát, húst vágódeszkára, pecsenyelét kevés, húst felszeleteljük, szőlőszemekkel körítve, mártás kíséretében, puha vajjal, lábasban levő, reszelt sajt, sajt felolvadjon, tűzről apránként, közepébe halmozzuk, forró lecsót, érett paradicsomot, héja össze, előkészített üvegekbe, üvegek tetejére, száraz gőzölésre, csirkemájat kockákra, gombát megmossuk, megtisztított mandulát, citrommal ízesítve, cukorral habosra, leveshez adjuk, tűzről levesszük, pecsenyelét felfőzzük, hideg vízzel, sárgarépát megtisztítjuk, babot megmossuk, fóliát eltávolítjuk, roládokat kissé, visszamaradt levet, szemek felrepedjenek, gyümölcsöt leszűrjük, felére beforraljuk, kihűlt meggyet, mustáros mártást, üveget lekötjük, körtéket kiszedve, barackízzel simára, leszűrt szilvákat, körték magházába, maradékkal körülrakjuk, egészet leöntjük, barackos mártással, almaecetes keveréket, sült almát,
© 2013 TVN.HU Kft.