|
|
|
...
Citromok helyett narancsot,... |
|
|
|
|
|
|
|
... részhez keverjük, és a recept szerint dolgozunk ve... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... formázható legyen. A tortácskák aljára cukros tejszínt adagolunk, rátesszük az eperdarabokat, végül egy gom... |
|
|
|
|
|
|
|
... Cseresznyével díszítve tálaljuk.
Vari... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kínáljuk.
Jó tudni!
Juharszirupot nagyobb élelmiszer-áruházakban vásárolhatunk. Nem olcsó, de koncentrátum, így kevés kell belőle. Használhatjuk tea vagy kávé í... |
|
|
|
|
|
|
|
... túróhabbal, melynek 0%-os zsírtartalom-változata lehetővé teszi, hogy mindössze 20 kalória-bevitel mellett bőségesebben bűnözhessünk (3 evőkanál); s végül, de nem utolsó sorban meglocsolhatjuk az epret citromlével, amiben lényegében nincs kalória, ám annál több a C-vitamin!
Tápértéke[/... |
|
|
|
|
|
|
|
... még szükséges, annyi víz, hogy kenhető massza legyen
A fentieket összekeverjük, fél órát pihe... |
|
|
|
|
|
|
|
... szinte bármi lehet - banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.
Tanácsok: Teflon palacsinta sütőben ajánlott sütni olaj nélkül, akkor lesz mindenhol egyformán barna.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyforma deszkalapot kötve, mi taposgatjuk (egyenletesen!) bele a magokat.
Most már csak a locsolás a feladatunk; naponta legalább kétszer, de forró időben akár háromszor is meglocsolhatjuk a bevetett felületet. Semmiképpen ne nyírjuk le az éppen kikelő füvet, míg az el nem érte a 12-15 centiméteres magasságot.
2. Újítsunk!
Ha tavasszal úgy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... népi hagyomány szerint, jó védekezés ez ellen, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket. A telihold energiái meggondolatlanná, kapkodóvá tehetnek, érdemes kicsit elgondolkodni, mielőtt valami elhamarkodott dolgot tennénk. Teliholdkor gyakoribbak a szakítás... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirke húsa puha nem lesz. Tálra szedve, szelet... |
|
|
|
|
|
|
|
... a tetejére keksz.
Folpack-kal szorosan lezárjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
Másnap vágható, nem esik össze. Tálaláskor csokiöntettel meglocsolhatjuk, vagy kevés porcukrot hinthetünk rá.
Fontos:
A kekszeket minél szorosabban rakjuk egymás mellé, hogy a massza ki ne folyjon!
... |
|
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsiben kihűlni. A ferdén felvágott rétest kevés szőlőcukorral megszórva frissen tálaljuk. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni. A tésztalapokat olaj helyett olvasztott vajjal is meglocsolhatjuk. Így még ízletesebb lesz a rétes, de későbbi fogyasztás esetén fennáll az avasodás veszélye.
Diós rétes 6.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 8 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 dkg cukor, 0,5 d... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd az egészet leöntjük a pecsenyelé, a tejföl és 1 dl paprikalé keverékével. A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor még egy kevés tejföllel meglocsolhatjuk ezt a finom, pikáns ételt.
Paradicsomban sült sertésszelet
50 perc
50-60 dkg comb vagy lapocka, 50 dkg paradicsom, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, törött fekete... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... összetapadtak, hogy a rákent zsírt már nem is látjuk szinte, és nagyon könnyen nyújthatjuk.
Ezt a nyújtott tésztát már zsírral megkenni nem kell, a tölteléket ráhintjük, tejföllel meglocsolhatjuk, a széleit leszedjük és feltekerjük.
Tepsibe téve a tetejét megkenjük olvasztott zsírral, de csak nagyon vékonyan.
A rózsaszínre megsült rétesünknek szinte "roppanik"a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a csokoládémáz maradékát. Legalább három órára a hűtőszekrénybe rakjuk. A jól me... |
|
|
|
|
|
|
|
... a lisztet, a porcukrot összekeverjük. A gyúródeszkára szórjuk és köré vagdossuk a hideg margarint. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha gondoljuk egy kis mandula eszenciával is meglocsolhatjuk. De vigyázat, kevés kell belőle, mert zöld színű, és a süti is zöld lesz. Ha összeállt, becsomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük. Később a gyúródeszkán hengereket formázunk a kezünkkel, m... |
|
|
|
|
|
|
|
... lazán hozzákeverjük.
A kész habot egy óra alatt mélyh... |
|
|
|
|
|