|
|
|
... kevés kell belőle. Használhatjuk tea vagy kávé ízesítéséhez, meglocso... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet. Lazán összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Vajazott, forró palacsintasütőbe tesszük, és rászórjuk az epret és az apróra vágott citromfüvet. Ha megsült, kettéhajtjuk, és juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Mentás eperkehely pezsgőhabbal
Hozzávalók: 20 dkg eper, 5 dl száraz pezsgő, 4 cl Curacao, 4 db tojás, 1 dl méz, 1 csomag friss menta.
Elkész... |
|
|
|
|
|
|
|
... elhízásig, a szívbetegségtől a cukorbajig. A legjobb a cukor és a cukortartalmú ételek kiiktatása az étrendünkből. A cukrot egyébként kiválóan helyettesíthetjük például mézzel vagy juharsziruppal.
4. Csökkentsük a só és a nagy sótartalmú ételek fogyasztását. A legtöbb ember a szükségesnél jóval több sót fogyaszt, és sok szakember véleménye szerint ez a fő oka annak, hog... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastag... |
|
|
|
|
|
|
|
... nullára merítése után - ajánlott is egy könnyed, bárki számára elkészíthető egyszerű kis snassz bélszínérmét extraszűz nápolyi olívaolajon csaképp megkapatva, szarvasgombával töltve, juharsziruppal nyakon öntve, desszertnek meg avokádós, karambolás salátát ( ez utóbbiról lövésem se volt mi lehet, csak tippelni tudtam, hogy valószínűleg közutak mentén terem, amikor szezonja van ).... |
|
|
|
|
|
|
|
... és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.
____________________________________ ____
Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.
Ital... |
|
|
|
|
|
|
|
... és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... (25 dkg) túrót 1 evőkanál mézzel, 4 evőkanál zabpehelyliszttel, 2 egész tojással és 5 deka olvasztott vajjal. Kis lepény formájában süsd meg mindkét oldalán. Tálaláskor locsold meg juharsziruppal.
Banános zabkása: Egy csésze zabkorpát főzz sűrűre másfélszer annyi vízben. Ízesítsd 2 kanál mézzel. Tálaláskor a tányér aljára fektess banánkarikákat, öntsd rá a kását, és szórd meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvas... |
|
|
|
|
|
|
|
... E-vitamin tartalmukkal csökkentik a daganatok kockázatát.
Hasznos tudnivalók
• Fontos, hogy a finomított cukrokat és édesítőszereket helyettesítsük inkább mézzel, juharsziruppal, barnacukorral vagy szőlőcukorral.
• A zöldségeket lehetőleg nyersen vagy párolva fogyasszuk, és ügyeljünk az ételek elkészítésére - ritkán együnk nyílt lángon sütöt... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkockázott eper
1, 5 dl natúr joghurt
2 szelet puffasztott rizsszelet
1 teáskanál juharszirup
Elkészítés:
A joghurtot keverd el az eperrel, és csorgasd meg juharsziruppal. A rizsszeletekkel fogyaszd!
Tízórai: Sajtos karalábé
Hozzávalók:
10 dkg friss karalábé szeletelve
2 evőkanál reszelt trappista light sajt
Elké... |
|
|
|
|
|
|
|
... összeállított pépet, vagyis a kását mennyire változatosan lehet elkészíteni. Ehhez nem kell más, mint egy csésze zab-, köles- vagy hajdinapehely vízben vagy tejben megfőzve, mézzel, juharsziruppal, esetleg barna cukorral édesítve és néhány szelet almával, mandarinnal, banánnal vagy aszalt gyümölccsel felturbózva, fahéjjal, kókuszreszelékkel vagy dióval megszórva.
Pék... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehet - banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.
Tanácsok: Teflon palacsinta sütőben ajánlott sütni olaj nélkül, akkor lesz mindenhol egyformán barna.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... juharszirup,
1 teáskanál mandulareszelék
Elké... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk .A sajtos tejszínkrémet hullámvonalban a tésztára kenjük. Az ananász-szeleteket négyfelé vágjuk, megforgatjuk a pirított kókusz reszelékben, és a tésztára terítjük.
Juharsziruppal vagy két evőkanál méz és két kávéskanál tej keverékével meglocsoljuk.
Citromos pulykamell - gyors recept a hétvégére!
Gyorsan elkészíthető, pikáns finom... |
|
|
|
|
|
|
|
... színezőanyagoktól, mesterséges édesítő anyagoktól mentes) organikus ("bio") élelmet fogyasztottak,
Cukrot egyáltalán nem fogyasztottak, legfeljebb olykor kevés mézzel vagy juharsziruppal ízesítették az ételüket,
Helyben termesztett, szezonnak megfelelő élelmet ettek,
Pasztőrözetlen tejtermékeket, fermentált (tejsav-baktériumok által erjesztett) tejtermékeket, fer... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott diólevelet, egy kis darab fahéjat és 4-5 szem szegfűszeget 1/4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk, és utána fogyasztjuk. Mézzel, sztíviával vagy juharsziruppal ízesíthetjük.
Borogatás: A borogatást leginkább a bőr enyhe gyulladásai esetén javasolják. Pattanásos bőrre is kiváló tonizáló és borogató szer.
Fürdő: Bőrkiütések, b... |
|
|
|
|
|
|
|
... szalagokkal díszítik. Gyakran előfordul, hogy egy falu vagy város összes fenyőfáját feldíszítik.
Az ünnepi vacsora legtöbbször itt is pulyka, de nem hiányozhat az asztalról a juharsziruppal leöntött palacsinta sem, míg a Télapónak tejet, kalácsot raknak a fa alá. A nagyobb kanadai városokban, mint minden amerikai nagyvárosban, hatalmas karácsonyi felvonulásokat és show-... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsi kikenéséhez. margarin és liszt, a díszítéshez: tetszés szerint olajos magvak (dió, mogyoró) és aszalt sárgabarack
Elkészítés:
Láboskában a folyékony mézet a juharsziruppal, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral és 12-13 dkg vajjal állandóan kevergetve felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Keverőtálba öntjük, és 15 percig hűlni hagyjuk.
Közben az asz... |
|
|
|
|
|
|
|
... gépből, s keverd hozzá a lereszelt almát is. Végül e tésztából a szokásos módon süss palacsintákat. (A megtöltött és felgöngyölt palacsintákat, hintsd meg porcukorral és öntsd le juharsziruppal.)
Kapros túróslepény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
6 tojás
tejföl
1 és 1/4 liter tehéntúró
kapor
só
30 dkg ... |
|
|
|
|
|