|
|
|
... << Csak semmi cicó
hozzávalók
1 kg karajcsont, bármilyen nyesedék
4 db sárgarépa
0.5 kg kelkáposzta
2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db citrom
... |
|
|
|
|
|
|
|
Pedig az első húskonzervek abból készültek anno! A börke és egyéb nyesedék húst is ide számítanám én!! Ugytudom az USA-ba csináltak elöször "löncs" hús konzervet valamikor a múltszázad elején.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
1. ASZPIKOS FELVÁGOTT
Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje.
Ami miatt ne fogyaszd: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csupán a szépséghibára utal. Az algafehérje az agaragar nevű, máskülönben a laboratóriumokban táptalajként használt moszatféle fehér... |
|
|
|
|
|
|
|
HÚS
A legmegfelelőbb, ha a kutyának szánt húst be tudjuk szerezni egy vágóhídról, vagy húsfeldolgozó üzemből. A húsfélék lehetnek nyesedék vagy belsőség. amelynek egy részét nyersen adjuk, a másik részét főve. A kutyának feltétlenül szüksége van nyers húsra. A hús legtöbbször csirke, de tetszés szerint lehet bárány, marha, vadhús, kacsa, nyúl, sertés, hal. A csontos, porcos, n... |
|
|
|
|
|
|
|
|
A csodálatos halfogás után miért mindjárt a bűne jut eszébe Péternek? Pázmány Péter írja, hogy amikor a ruhaszabó az asztalon keresi az ollót, de a sokféle nyesedék között nem találja, rácsap öklével az asztalra - és az olló legott megcsörren. Így Péter is találva érzi magát; legott megcsörren, amikor felismeri, hogy itt nagyobb valaki van, mint Jónás. Aki bár a cet gyomrában... |
|
|
|
|
|