Belépés
Fűszernövényekről


Fûszer

Amerikai ámbrafa

Mindazon növényekből, gombákból, állatokból vagy ásványokból nyert anyagok, amiket hatóanyagaik (illat-, íz-, zamat-, szín- és tartósítóanyagok) miatt ételeink elkészítéséhez, tartósításához felhasználunk. A fûszerek nagy többsége növényi eredetû; a...
Egészségtelen ételek



EGÉSZSÉGTELEN ÉTELEK


Az ötven legegészségtelenebb étel, - vagyis amit érdemes kerülni.

A boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektől, amelyekről természetesen azt sem tudjuk, miből vannak. Jóízűek, drágák, olcsók, feltűnőek és hét...
Vegye ezt, ne azt! Vegyipar!


Kaptam, megosztom veletek! Jó tudni...

50 legegészségtelenebb étel ami a boltokban kapható

Mindenkinek nagyon ajánlom áttanulmányozni, megéri, sőt még ha be is tartja!!!!!!

Vegye ezt, ne azt! - Mindennapi vegyipari


...
Bevált fegyver szárazság és...
Bevált fegyver szárazság és gyomok ellen
2010.07.12. | Berényi Mariann/Ötvenentúl/

Takard be a kertet mulccsal! Akár aszály, akár az esős időben előtörő gyomáradat sújtja a kertet, segít.

Mulcsnak nevezzük azokat a szerves, növényi eredetű anyagokat, amelyek még nem indultak rothadásnak. A mulcs lehet fűnyesedék, készülhet aprított faágból vagy cserjedara...
Gyógynövények
Gyógynövények
/Vitamin Sziget/


Erdei aranyvessző
(Solidaga virga-aurea)

Ezt a gyógynövényt erdőszéleken, vizes árkokban, bozótosokban és erdei tisztáson lehet megtalálni. Szára, amelyen aranysárga virágfürtök nyílnak, körülbelül 80 cm-re nő meg. Fészkes virágzatát gyűjtik, júliust...
Aprópecsenye
Aprópecsenye
Nehézség: 1
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségben apróhús (lehet nyesedék is, ami a sonka formálásakor leesik, vagy a sertés bontásakor a csontokon marad), kg-onként 3 evőkanál zsír, fokhagyma, törött bors, só.
Elkészítése: A húst egészen apróra vagdaljuk, és a felhevített zsíron fehéredésig pirítjuk, közben állandóan kevergetjük, hogy a sütés min...
Gombás pulykaleves
Dr. Marx Gyula
8900 Zalaegerszeg Vörösmarty u.1.
Hozzávalók: 40 dkg pulyka színhús (mell, nyesedék), 10 dkg csiperkegomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, 1 teáskanál pirospaprika, 3 dkg margarin, 1-2 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, fél-fél teáskanál őrölt köménymag, kakukkfű (vagy szurokfű), Vegeta.
Elkészítése: A margarinon megpir...
Határ Győző
Határ Győző

A dudva

A dudva a dudva a dudva degesz-
re zabálja magát és mindent megesz

ô az ölhetetlen az ölve olthatatlan
tucatjával ölnéd s ô már újra ott van

téped nyirod nyesed hajaj! a dudva
azzal még dehogy - nincs letudva

lesi merrôl-hova furakodjék: résen
áll - cserép közt csatornán kerítésen
...
Vegye ezt, ne azt! - Vegyipar
Vegye ezt, ne azt! - Mindennapi vegyipar

Összegyűjtöttük a hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy bánjon óvatosan velük!

A boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektől, amelyekről természetesen azt sem tudjuk, miből vannak. Jóízűek, drágák, olcsók, feltűnőek és hétköznapiak egyaránt vannak köztük, az egyetlen kö...
Babér
Babér
(Laurus nobilis L.)
Régen ismert fűszer, a mediterráneumban vadon is termő, Kis-Ázsiában honos, a Földközi-tenger környékén széles körben termesztett örökzöld fa vagy cserje.
Cserepes, dézsás növényként tartható (már az ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak is tartottak babért nagy cserépedényekben). Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt.
A f...
Pulyka rakottas
Pulyka rakottas

Hozzávalók: pulykahús (nyesedék is lehet), bacon szalonna, 2 tejföl,
reszelt füstölt sajt, burgonya, Vegeta, só, piros paprika, liszt


Elkészítés:
A szalonnával kibéleljük a jénai alját - erre kerül a kockára vágott nyers burgonya, melyet enyhén megsózunk. A tetejére kerül a paprikás lisztbe megforgatott hús, majd vegetás te...
Pulyka rakottas
...pulykahús (nyesedék is lehet),
bacon szalonna,
2 dl tejföl,
reszelt füstölt sajt,
burgonya,
vegeta,
só,
piros paprika,
liszt.

Elkészítés:
A szalonnával kibélellük a jénai alját - erre kerül a kockára vágott nyers burgonya, melyet enyhén megsózunk.
A tetejére kerül a paprikás lisztbe megforgatott hús, majd vegetás tejf...
Pulyka rakottas
Pulyka rakottas

Hozzávalók: pulykahús (nyesedék is lehet), bacon szalonna, 2 tejföl,
reszelt füstölt sajt, burgonya, Vegeta, só, piros paprika, liszt


Elkészítés:
A szalonnával kibéleljük a jénai alját - erre kerül a kockára vágott nyers burgonya, melyet enyhén megsózunk. A tetejére kerül a paprikás lisztbe megforgatott hús, majd vegetás te...
Gombás pulykaleves
...
Hozzávalók: 40 dkg pulyka színhús (mell, nyesedék), 10 dkg csiperkegomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, 1 teáskanál pirospaprika, 3 dkg margarin, 1-2 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, fél-fél teáskanál őrölt köménymag, kakukkfű (vagy szurokfű), Vegeta.
Elkészítése: A margarinon megpirítjuk a kockára vágott húst, hozzáadjuk a karikára vá...
MAGOS ZSömle
...
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
30 dkg durumliszt
1 kocka élesztő
3, 5 dl tej
20 dkg vaj
cukor

napraforgó mag
lenmag
szezám mag
apróra vágott dió
díszítésnek mandula nyesedék a tetejére
Elkészítés:
Megdagasztjuk, majd a muffin mélyedésekben 15 perc alatt kisütjük....
Zsemlés májas hurka
Zsemlés májas hurka
...................

Hozzávalók: (kb. 5 kg-hoz) 1 kg tokaszalonna-nyesedék, 1 kg disznómáj,
75 dkg véres apróhús, 25 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsemle,
fél liter tej, 1 g törött szegfûbors, 2 dkg törött fekete bors, 1
evőkanálnyi majoránna, só.

Elkészítése: A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhús...
Fűszerek
Babér (Laurus nobilis L.)

Régen ismert fűszer, a mediterráneumban vadon is termő, Kis-Ázsiában honos, a Földközi-tenger környékén széles körben termesztett örökzöld fa vagy cserje. Cserepes, dézsás növényként tartható (már az ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak is tartottak babért nagy cserépedényekben). Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt.
A...
Erdélyi leves
...
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg marhahúsos csont, 510 dkg marha apró nyesedék, 20 dkg vegyes zöldség, 4 dkg zsír, 15 dkg rizs, 1 mk. bors, 1 szerecsendió virágja, 1 szál kakukkfű, 2 levél rozmaring, 2 dkg só, 10 dkg lecsó, 1 csomó zellerzöld, 5 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A csontot feltesszük főni. A sovány marhahúst ledaráljuk, vízzel összekeverjük, és hozzátesszük...
Charles B
A figyelmeztető
szerző: Charles Baudelaire, fordító: Kosztolányi Dezső

Aki az ember-névre méltó
egy sárga Kígyót hord szivében,
mint trónon, és szól a kevély szó:
,,Akarom!" s rá az ember: ,,Én nem!"

Ha átkarol csókok csalitján
egy vízitündér, vagy szatír-lány,
sziszeg a Kígyó: ,,Kötelesség!"
...
Vitaminbomba - KIRÁLYHALOM
KIRÁLYHALOM

Hozzávalók:
1 kg nyesedék sertéshús, 5 dl tejföl, 4 fej vöröshagyma, őrölt bors, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg rizs, 2 ek. zsír, 4 ek. olaj, só.

Elkészítése:
A rizst a szokásos módon, enyhén sós vízben előre megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A húsdarabokat kiverjük, sóval, borssal bedörzsöljük. A káposztát kinyom...
1 2 3 4 5 
Címkék: Határ Győző, MAGOS ZSömle, Charles, EGÉSZSÉGTELEN ÉTELEK, Berényi Mariann, Vitamin Sziget, Marx Gyula, Zalaegerszeg Vörösmarty, Charles Baudelaire, Kosztolányi Dezső, boltok polcai, különféle élelmiszerektől, boltokban kapható, kertet mulccsal, esős időben, mulcs lehet, gyógynövényt erdőszéleken, sonka formálásakor, sertés bontásakor, csontokon marad, húst egészen, felhevített zsíron, margarinon megpir, dudva degesz-, ölve olthatatlan, hazai boltokban, mediterráneumban vadon, ókori egyiptomiak, győzelem jelképe, szalonnával kibéleljük, jénai alját, kockára vágott, tetejére kerül, paprikás lisztbe, margarinon megpirítjuk, muffin mélyedésekben, csontot feltesszük, sovány marhahúst, ember-névre méltó, sárga Kígyót, szokásos módon, hagymát megtisztítjuk, húsdarabokat kiverjük, káposztát kinyom, cserépedényekben, mediterráneumban, tartósítóanyagok, áttanulmányozni, élelmiszerektől, pizzaevoszepfiu, összegyűjtöttük, elkészítéséhez, tartósításához, csiperkegomba, figyelmeztető, összekeverjük, egészségtelen,
© 2013 TVN.HU Kft.