Belépés
Bálint-napi meglepetés
Közeleg február 14-e, jó alkalom ez arra, hogy meglepjük szerettünket kedvenc fogásával! Ehhez nyújtunk tippeket... Az elmaradhatatlan virág, gyertyafény és pezsgő mellé a vacsoraasztalra kerülhet egy ünnepi torta is a főfogások mellé.

Borleves

Hozzávalók: 6 tojássárgája, 8 ek. cukor, 1 liter fehérbor, fél citrom leve, szegfűszeg, fahéj

Elkészít...
Mokkakrémes epertorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez):

Az omlós tésztához: 12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 tojássárgája; a piskótához: 2-2 ek. citromlé és -héj, 3 tojás, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő; a töltelékhez: 50 dkg eper, 6 dl tejszín, 2 ek. neszkávé, 4 ek. cukor, 2 zacskó habfixáló, 3 ek. eperlekvár.

1. Az omlós tésztához a lisztet a cukorral, a ...
Vacsoracsata-Ági-Desszert
Piskótatekercses túrótorta



Hozzávalók:

1/2 kg túró
tejszínhab
50 dkg eper
piskótatekercs
fél narancs lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg eperlekvár
porcukor ízlés szerint

Elkész...
Tejszínhabos-epres szívtorta
Tejszínhabos-epres szívtorta

Hozzávalók 1 szívhez:

1 piskóta tortalap,

30 dkg eper,
1/2 l tejszín,
2 evőkanál pisztácia,
20 dkg eperlekvár

A díszítéshez:

virág alakú tortadíszek

Előkészítés:

A tortalapot szív alakúra kivágjuk, majd vízszintesen három lapra vágjuk...
Töltött tojás


Olajbogyóval töltött tojás
Hozzávalók: 6 tojás, 1 evőkanál csípős mustár, 5 dkg vaj, 8-10 olajbogyó, 6 ringli, petrezselyem, só, bors, a díszítéshez salátalevél és paradicsom

Elkészítése: Főzzük meg a tojásokat, hűtsük le, és hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk apróra a petrezselymet é...
Konyakos eperlekvár
Konyakos eperlekvár

Hozzávalók kb. 4 db 2,5 dl-es üveghez:

1 kg eper
5 dl (frissen préselt) narancslé
1 kg befőzési cukor
4 cl konyak vagy narancslikőr

Előkészítés:

Az üvegeket alaposan kimossuk, konyharuhára borítjuk, és hagyjuk megszáradni. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és alaposan lecsepegtetjük.
|...
Epres túrókocka
Epres túrókocka

Hozzávalók:

4 tojásból készült piskóta
3 ek. eperlekvár
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 citrom
1 cs. vaniliás cukor
2 ek. zselatin
2 dl tejszin

Tetejére:

60 dkg eper
2 cs. gyümölcszselépor
0,5dl eperszörp

Elkészítés:

A piskótalapot megfe...
Epres-túrós torta
Epres-túrós torta

Hozzávalók:

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Sütőpor
50 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
75 g lágyvaj vagy margarin
1 evőkanál hideg víz

Piskótához:

3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Sütőpor
1 tasak Eredet...
Érzelmi napló az interneten
A tavalyi év utolsó hónapjának híre volt a első magyar virtuális könyvkiadó megjelenése az interneten. Érdekes módon a Vikk.net (Virtuális KönyvKiadó) induló kínálatában, sőt a letöltési toplistája élén egy olyan mű szerepel, amely talán soha nem jött volna létre, ha nem létezne e rovat témája, az a bizonyos netszerelem. A netszerelem, melyről magyar kiadású könyvben talán most e...
Joghurtos-málnás szelet
Hozzávalók (20 szelethez) - a tésztához:

4 tojás, 4 ek. porcukor, csipetnyi só, 1 mk. sütőpor, 4 púpozott ek. fi nomliszt; a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj; a krémhez: 2 dl natúr joghurt, 4-6 ek. porcukor, 2 dl habtejszín, 60 dkg málna, 2 ek. zselatinpor, málna- vagy eperlekvár;
a díszítéshez: 2 dl habtejszín.

A tésztához a tojások sárgáját a porcuk...
Kitünő MÁKTORTA

Kitűnő máktorta recept. Az eper nagyon megy a máktortához.

A piskótához:
150 g vaj
200 g porcukor
2 ml barnarum
6 db tojássárga
6 db tojásfehérje
200 g darált mák
50 g liszt
30 g keményítő
1 db citrom reszelt héja...
Máktorta


A piskótához:
150 g vaj
200 g porcukor
2 ml barnarum
6 db tojássárga
6 db tojásfehérje
200 g darált mák
50 g liszt
30 g keményítő
1 db citrom reszelt héja

A töltéshez: eperlekvár

Elkészítés
...
Bodzás eperlekvár
Hozzávalók:
1,2 kg eper, 50 dkg befőző-cukor (2:1), 5-6 szem citrompótló, 6 db bodzavirág

Elkészítése:
A megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok, vágjuk őket kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba.

Szórjuk rá a befőző-cukrot, tegyük hozzá a bodzavirágot, a citrompótlót, és jól keverjük össze.
...
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
.....e-mailben kaptam...

5 perces bögrés süti
*****************************
Amire szükségünk lesz:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
egy csepp vanília aroma
1 nagy bögre
Tegyük a száraz hozzávalókat a b...
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
Ajándékos tál :-)))
AJÁNDÉKOS TÁL

Hozzávalók:
25 dkg karamellfagylalt, 10 dkg eperfagylalt, 8 dkg pisztáciafagylalt, 2 evőkanál csokoládészósz, 2 evőkanál folyékony eperlekvár, 1 evőkanál tojáslikőr, aprósütemény a díszítéshez.

Előkészítés:
A fagylaltból az alábbiak szerint éles, forró vízbe mártott késsel téglalapokat vágunk: készítünk 4 db kb. 2 cm vastag 9x3 cm ...
Görög krémes
Görög krémes:
Hozzávalók:

1 l tej,
25 dkg cukor
1 ek margarin,
12,5 dkg gríz,
2 egész tojás,
2 cs vaníliás pudingpor,
2 ek keményítő,
1 cs réteslap,
10 dkg vaj,
6 ek méz (eperlekvár, tejszínhab a fogyasztáshoz, de elhagyható)

A tejből, cukorból, margarinból és grízből közepesen híg tejbegrízt főzök....
Zöldséges paradicsomleves
Zöldséges paradicsomleves daragaluskával

Hozzávalók:

paradicsompüré vagy házi paradicsomszósz, vegyes leveszöldség (petrezselyem, sárgarépa, kevés zeller), 1 ek. barack- vagy eperlekvár, só, bors, ételízesítő (vegeta), pár szem szegfűszeg, egy fej hagyma; a galuskáshoz: babagríz, tojás, olaj, sajt.

A zöldségeket lereszeljük, olajon megfuttatjuk, s...
Mouna
...
Mouna a szefárd kalács



Szombat reggelre kiváló ez az Algériából származó kalács, ami egy jó nagy kanál szamócalekvárral van töltve.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
6 dkg cukor
1 dl meleg víz
nyegyed kocka élesztő
1 tojás
1 ek étolaj
1 narancs héja
fel narancs leve
2 ek jófajta, sűrű eperlekvár
Az é...
Máktorta


A piskótához:
150 g vaj
200 g porcukor
2 ml barnarum
6 db tojássárga
6 db tojásfehérje
200 g darált mák
50 g liszt
30 g keményítő
1 db citrom reszelt héja

A töltéshez: eperlekvár

Elkészítés

1...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Kitünő MÁKTORTA, Virtuális KönyvKiadó, AJÁNDÉKOS TÁL, elmaradhatatlan virág, vacsoraasztalra kerülhet, ünnepi torta, főfogások mellé, omlós tésztához, tortalapot szív, díszítéshez salátalevél, üvegeket alaposan, epret megmossuk, piskótalapot megfe, első magyar, letöltési toplistája, tepsi kikenéséhez, tojások sárgáját, eper nagyon, megtisztított epreket, csepp vanília, száraz hozzávalókat, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, alábbiak szerint, zöldségeket lereszeljük, szefárd kalács, xlywrrzxaxlmpwzw, piskótatekercses, karamellfagylalt, szamócalekvárral, gyümölcszselépor, paradicsomszósz, vacsoraasztalra, paradicsomleves, elmaradhatatlan, lecsepegtetjük, csokoládészósz, tutikepeslapok, daragaluskával, paradicsompüré, piskótatekercs, gyümölcseiket, cukrászmester, petrezselymet, tartósították, szűrőedényben, fogyasztáshoz, vanillincukor, megtisztított, konyharuhára, tojássárgája, piskótalapot, szerettünket, vacsoracsata, tojásfehérje, vízszintesen, tejszínhabos,
© 2013 TVN.HU Kft.