|
|
|
... felvesz (tócsi jellegűnek kell lennie), fűszerezem sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágok bele. A húsokat bevonom a masszával, és közepes lángon pirosra sütöm. Eközben a tejfölt elkeverem a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tűzálló tálba fektetem, megkenem a fokhagymás tejföllel, és betolom az előmelegített sütőbe. Mikor a tejföl kicsit rásült, megsz... |
|
|
|
|
|
|
|
... master mix liszt
0.03 kg liszt
0.06 kg vaj
0.6 kg csokoládé update1
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal összeolvasztom majd az összes többi alapanyagot elkeverem, és az olasztott csokoládés vajba keverem. 190°C-on 6-9 percig sütöm.
Tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 190 kcal
Szénhidrát: 6 gramm
Fehérje: 7 gramm... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... itt már úgy nyögött a gyerek, hogy a király meg nem állhatta szó nélkül.
- Mondjad csak, fiam, bátran, mondjad!
- Meg azt is mondta - sütötte le a fiúcska a szemét -, hogy ha elkeverem a nadrágot, bizony a király nem ad helyette másikat.
A király olyan jóízűt nevetett, hogy a könnye is kicsordult. Megsimogatta a gyerek lángba borult képét.
- Mi a neved, fiacská... |
|
|
|
|
|
|
|
... ellepi, így párolom néhány percig. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, mehet bele némi csípős piros arany, őrölt bors és a cseresznyepaprika is, meghintem pirospaprikával, alaposan elkeverem, és felöntöm .
A tarhonya puhulásáig főzöm, ha igényli, adok még hozzá vizet, de inkább kevés bort. Beledobom a gombát és a lecsókolbászt, készre főzöm, legvégül mehet rá a tej... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csomag fűszerkeverék
1 doboz tejföl
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeletelem, vékonyan. A görög fűszerkeveréket 1-1,5 dl olajban elkeverem és a hússzeletek mindkét oldalát bekenem vele. Kb. 15 percre, beteszem a húst a hűtőbe. Ezután, kis olajon, megsütöm a szeleteket, de nem várom meg, amíg ropogósra sül, csak megfordítom e... |
|
|
|
|
|
|
|
...
elkészitése:
a húst kisebb kockákra felvágom és olajon megpiritom egy kicsit, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1-2 levél
víz - 1,5 liter
cukor - 1 / 3 csésze a pác
olaj - 1 / 3 csésze
ecet - 1 / 3 csésze
elkészítése:
az ös... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Sárgarépa - 1 kg.
zeller - 1 csokor
Paradicsom - 1 kg.
paprika - 1 kg.
Petrezselyem - 1 csokor
só - ízlés szeri
elkészítése:
az sszes hozzávalót nyersen ledarálom, besozóm,elkeverem.A krémet kis üvegekbe töltöm és 6-10 percig dunsztolom majd.... |
|
|
|
|
|
|
|
...
3-4 nagy narancs
1 / 4 csésze forrásban lévő víz
1 / 2 csésze vodka
elkészitése:
alaposa tisztitás után a narancsot vékonyan meghámozom, / csak a sárga héja kell / majd apróra vágom fel.a forró vizzel és a vodkával elkeverem.Lehütöm és a hűtőbe tárolom 3-7 napig.Naponként egy kicsit kevergetni kell.Sokáig felhasználható.... |
|
|
|
|
|
|
|
...fél kg málna
1-2 ek. cukor
vodka
elkészitése:
a málnát villával összetöröm, hozzáadom a cukrot és elkeverem alaposan.Állni hagyom egy kicsit ,hogy lét engedjen.Most egy zárható üvegbe teszem és annyi vodkát öntök rá , ami ellepi.Hűtőbe tárolom 3 hétig legalább. Naponta 1-2 alkalommal összerázom.
3 hét után a lét leszüröm, tiszta üvegbe rakom, lezárom... |
|
|
|
|
|
|
|
... darabolt spárgát 5 percig fözöm enyhén sós vizben.A vajat m... |
|
|
|
|
|
|
|
... karamellizálodik és sűsűbb lesz.Mixerrel pürésitem .
A tojássárgát 5 percig mixelem jó habosra,hozzáadom a cukrot és a ,ézet és kidolgozom alaposan.|... |
|
|
|
|
|
|
|
... kidolgozom, átgyúrom.Félre teszem.
A serpenyőbe olajat melegitek, bele teszem az apróra felvágott hagymát, fokhagymát s piritom együtt egy kicsit.Most rakom bele a sonkát és a darált húst. Elkeverem,néhány percig párolom együtt.Hozzáadom a 2 db főtt tojást amit apróra vágtam,petrezselymet és a bort is.készre párolom.
A tésztát kb: fél cm vastagra kinyújtom és 12 cm átmé... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
1 bot nélkül
1 hagyma, reszelt
2-3 evőkanál olívaolaj
elkészitése:
a serpenyőbe olajon megpiritom a kisebb kockára vágott húst,majd hozzáadom a hagymát, sót .Elkeverem.Most teszem hozzá a fahéjat, borst és 1/ 2 csésze vizet.Puháta fözöm.
A 2 tojást egy tálban felverem sózóm és 2 ek. vizet adok hozzá.Ezt a tojást a húsra öntöm és együtt páro... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróra felvágott hagymát hozzá keverem,beleöntöm a bort is.A paprikát és a fűszereket is bele rakom.Kb: másfél órán át fözöm.
Közben kifözöm a tésztát,s 3 ek, szószt öntök hozzá és elkeverem vele.
Tálalás. a forró tésztár szedem a kakast és megszoróm reszelt sajttal.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... darált húst, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát teszünk rá, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. - Ha már készre főtt és eltűnt a leve is, akkor a besamel mártás felét hozzáöntöm és jó alaposan elkeverem. - Ezzel töltjük meg a palacsintákat és háromszögletűre hajtogatjuk őket. - Ha készen vannak, akkor kiolajazunk egy nagyobb tepsit és belefektetjük a palacsintákat. - A maradék besamel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a sárgákat kicsit kikeverem. A sárgájához adom a felvert fehérjét, majd óvatosan belekeverem a lisztet. Tortaformába teszem és megsütöm. A pudingport felfőzöm a vízzel. A 25 dkg túrót elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverem. A tejszínt keményre verem, hozzákeverem a pudinggal kevert túróhoz. A tészta tetejét megkenem baracklekvárral, barackgerezdeket helyezek rá, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a tisztított lila hagymával, a paprikával és jól megmosott gombával együtt egyforma szeletekre gyalulom. Alaposan összekeverem ételízesítővel, és egy sütőtálba halmozom. A tejszínt elkeverem a tojással, és ízlés szerinti borssal, majd a krumplihalomra öntöm. A májdarabokat egy-egy szelet baconbe göngyölöm, és a tejszínes rakás tetejére pakolom. Lefedem fóliával, és sütőben egy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ek cukor
1 csipet só
3 dl víz
80 dkg átszitált liszt
1 db élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt, a meglangyosított vízben, a cukorral együtt elkeverem, majd hagyom felfutni. Ezután, minden hozzávalót összekeverek, kemény tésztát gyúrok belőle (a liszt minőségétől függően, esetleg több, vagy kevesebb víz kell hozzá), majd letakarom konyharu... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajat megmelegitem a serpenyőbe és a gombócokat elősütöm benne.
A gombócokat kiveszem és abban az olajban megpiritom a hagymát,sózom és borsozom majd a paradicsomot is beleöntöm.jól elkeverem és a gpmbócokat visszarakom bele.
oregánóval bausalokmmal és babérral izesitem közben és készre fözöm.
Sült burgonyával tálalom.
... |
|
|
|
|
|