|
|
|
... pohár natúr joghurt
curry
bors
só
keményítő
petrezselyem
olívaolaj
A vöröshagymát olajban megfonnyasztom, majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadom, fehéredésik sütöm. Ezután beleteszem a fűszereket: sót, curry-t, borsot, és felengedem 1-2 dl vízzel. Fedő alatt puhára párolom a húst. Ezt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
1 fej vöröshagyma
1/2 kg csirkemell
1 pohár natúr joghurt
curry,bors,só
keményítő
petrezselyem
olívaolaj
A vöröshagymát olajban megfonnyasztom, majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadom, fehéredésik sütöm. Ezután beleteszem a fűszereket: sót, curry-t, borsot, és felengedem 1-2 dl vízzel. Fedő alatt puhára párolom a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... elkészültem, megfőzöm a villámsebes, fűszeres hagymaalapot.
Ehhez az olajat belelötykölöm egy akkora lábosba, amelybe később elférnek egymás mellett a csirkedarabok, és ha már meleg, megfonnyasztom rajta az újhagymakarikákat. Aztán a puha újhagymához hozzákeverem a fokhagymapépet, és amikor már várom illatos, lehúzom az edényt a tűzről. A kétféle hagymához hozzákeverem a sáf... |
|
|
|
|
|
|
|
... rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evőkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evőkanál olaj.
Elkészítés
Egy evőkanál olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagyma felét megforgatom benne a rizst és kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felengedem. A húsleveskockával ízesítem és puhára fűzöm. Közben egy másik edényben a megmara... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra metélem.
ELKÉSZÍTÉSE: a margarint serpenyőben felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát. Kevergetve megfonnyasztom, ezután a tûzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök egy kevés füstölthús-levet és 5 percig forralom, majd a megmaradt lébe öntöm. Beleteszem a zellert és a babérlevelet,... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a főtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedő alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirít... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika
- 5 dkg vaj
- majoranna
- bors
-só
Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágom, és serpenyőbe téve üvegesre olvasztom. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztom. A zöldpaprikát apró darabokra vágva szintén hozzáadom, a májat vékony csíkokra vágva hozzákeverem, és majorannával, borssal ízesítem. Kb. 20 percig párolom-sütöm. Amikor a máj... |
|
|
|
|
|
|
|
Velős pirítós (velős kenyér)
30 dkg sertésvelő, 1 fej hagyma, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors, késhegynyi majoranna, 1 mk paprika, 1 tojás.
A hagymát lereszelem, olajban megfonnyasztom, hozzáadom a lehártyázott velőt, a fűszereket és a sót. Kevergetve 10 percig párolom (ha kell kevés vizet hozáöntve). Lezárom a lángot és belekeverek egy tojást.
Olajban, vagy száraz... |
|
|
|
|
|
|
|
... is meg lehet csinálni),
friss petrezselyem,
só,
margarin,
olaj,
vaj
Elkészítés:
A póréhagymát karikákra vágom, kevés olajban megfonnyasztom, majd hozzáadom az ételízesítőt és a tejszínt. Felforralom. Ezután a csirkecombokat egy kikent tepsibe egymás mellé fektetem és ráöntöm a tejszínes mártást. Beteszem a sütőbe. Közben a burg... |
|
|
|
|
|
|
|
... gomba
petrezselyem
5 dkg húsos szalonna
2 dl víz
3 dl tej
Elkészítés: A húsos szalonnát apróra vágva kis olajon kisütöm, a zsírjában a hagymát megfonnyasztom. A húst apró kockákra vágom, és megpirítom, amíg kifehéredik, majd hozzáadom az apróra vágott zöldségeket, a Knorr Rafinériát, a vizet és a tejet. Jól összeforgatom, és fedő alatt puhára pár... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerezem, gyors kevergetés kíséretében 3-5 perc alatt megpirítom, félreteszem. Közben 1-2 mm-es karikákra vágom a póréhagymát, lereszelem a fokhagymát. Egy másik serpenyőben kevés olajon megfonnyasztom a hagymákat, hozzáadom a cukrot, a paradicsompürét, sózom, fűszerezem, besűrítem (kb. 6-8 perc alatt elkészül), a végén kis balzsamecetet adok hozzá - a hagymákat nem kell szétfőz... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika.
Elkészítés: Én 4 literes kuktában készítem, általában akkor, amikor kevés a időm főzni, mert az elkészítéséhez kb. 40 perc elég. Az apróra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztom, tűzről levéve beletöröm a 2 gerezd fokhagymát, és hozzáadom az egész tubus piros-aranyat. Aki szereti a csípőset, az fele-fele arányban csípős és csemege piros aranyat használjon. Be... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt,
1/2 húsleveskocka,
1/2 citrom,
1 késhegynyi cukor,
1 pohár tejföl
A sertéshúst kb. kisujjnyi vastagságú csíkokra vágom. A zsíron a hagymát megfonnyasztom, hozzáadom a feldarabolt húst, és zsírjára pirítom. Sóval, borssal, finomra vágott kaporral ízesítve, kevés fehérbor hozzáadásával párolom. Amikor megpuhult a hús, kevés liszttel megszóro... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiveszem és félreteszem, majd ugyanabban a serpenyőben egy kis olajon megfuttatom a durvára vágott fokhagymát és a mandulaforgácsot. Ha kapott egy kis színt, ezt is kiveszem. Utána megfonnyasztom a spenótleveleket, miután összeestek, ráöntöm a tejszínt és forralom. Ha kicsit besűrűsödött (1-2 perc) visszateszem bele a húst és a mandulát, és átmerem bele az addig készre főtt tésztá... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
Elkészítés:
A feldarabolt libahúst az olajon hirtelen megpirítom, tálra szedem, a visszamaradt olajon az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztom, a hagymát és a fokhagymát megfonnyasztom (egyszerre is beletehetjük a szalonnát a hagymával), beleteszem a babérlevelet és a finomra gyalult leveszöldséget. (Ha a zsír túl sok, le lehet belőle önteni.... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagy olaj,p.paprika,ízlés szerit ő.kömény,ő.bors,delikát,1-2 babérlevél.
a nokedlihez:3 tojás,pici só,liszt.
Elkészítés:
A kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörköltet készítek belőle.A babot előző este,vagy 1-2 órával főzés el... |
|
|
|
|
|
|
|
...
csontlé
a kötöttgaluskához:
1 kg liszt
8 db tojás
1 dkg só
10 dkg sertészsír
0,5 dkg bors
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztom, majd beleteszem a paradicsomot, zöldpaprikát és tovább pirítom. Ezek után beleteszem a kockára vágott füstölt pulykát, a babot és ezzel együtt a zöldségeket, a zellert, majd a finomra vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadásával. Ezután megtöltöm a szőlőleveleket a töltelékkel.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, az edénybe téve zsírjára sütöm, majd beleteszem az apróra vágott vöröshagymát és megfonnyasztom, pirospaprikával megszórom, majd felengedem füstölthúslével. A zöldpaprikát és a paradicsomot apró darabokra vágom, majd belerakom az alapba, sóval, őrölt borssal, fokhagymával ... |
|
|
|
|
|
|
|
... majoranna.)
A hússzeleteket kiverjük, besózzuk, borsozzuk, vajon mindkét felüket megsütjük, majd lapos tűzálló tálra vagy tepsibe egymás mellé fektetjük. Egy másik edényben az olajban megfonnyasztom a vöröshagymát, hozzáadom az apróra vágott gombát, sóval, őrölt borssal ízesítve addig párolom, amíg a saját levét el nem főtte. Összedolgozom a tejbe áztatott, kinyomkodott... |
|
|
|
|
|
|
|
... babérlevél
kevés citromlé
csipetnyi cukor, só
Elkészítés:
A zellert lehámozom, és durva almareszelőn lereszelem. A hagymát finomra aprítom és az olajon megfonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. A húsmaradékot előzőleg egy liter vízben jól felforralom, ezzel öntöm fel a paprikás hagymát. Kb. 5 percig forralom tovább, majd bel... |
|
|
|
|
|