Belépés
Barna cukros torta
HOZZÁVALÓK:

1 kerek linzertortalap
5 dkg margarin
5 dkg barna cukor
2 tojássárgája
1 dl tejszín
őrölt fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tortalapot kivajazott formába nyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tojássárgákat a tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a c...
Csokis kocka
HOZZÁVALÓK:

10 dkg csokoládé
20 dkg margarin
4 evőkanál cukor
4 tojás
5 dkg liszt

A krémhez:
30 dkg csokoládé
4 dl tejszín
1 evőkanál cukor

A tetejére:
20 dkg csokoládé
5 evőkanál víz
18 dkg cukor

A díszítéshez:
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A csoko...
Csokis-mogyorós sütemény
...8 személyre


HOZZÁVALÓK:

10-10 dkg vaj, étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez:
12 szem mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keve...
Dinnyés ricotta
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

50 dkg ricotta
1 kis sárgadinnye
2 zselatinlap
2 dl tejszín
1 csokor mentalevél
1 evőkanál citromlé
12 vékony szelet nyers sonka
őrölt bors


A díszítéshez:
1 sárgadinnye (zöld)
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat néhány percr...
Epres kehely ánizslikőrrel
HOZZÁVALÓK:

6 dkg cukor
3 evőkanál ánizslikőr
30 dkg eper
1 dl tejszín
4 mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A likőrbe keverjük a cukrot, beleforgatjuk az epret, és 10 percig állni hagyjuk. 4 szép szem epret félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a tejszínbe keverjük. Kelyhekbe töltjük, a félretett eperszemeket a tetejükre hel...
Illatos csokikrém
HOZZÁVALÓK:

5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)



ELKÉSZÍTÉS

A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez a...
Kávés charlotte
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:


A krémhez:
5 dl tej
1 tojás
3 tojássárgája
6 dkg cukor
3 dkg liszt
1 kis csésze erős kávé
2,5 dkg vaj
5 zselatinlap
1,5 dl tejszín
30 babapiskóta

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A krémhez a tejet felforraljuk. Az egés...
Tejszínes-zöldséges pulykaragu
Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg pulykamellfilé, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb zeller, 1 zsenge karalábé, 1 közepes fej hagyma, 2 dkg vaj/margarin, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt, egy csokor petrezselyem.

1. A húst leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg ...
Körtekrém mandulával
HOZZÁVALÓK:

4 nagy körte
4 dkg vaj
3 evőkanál cukor
4 dl tejszín
4 tojássárgája
4 csepp keserűmandula-aroma
5 dkg hámozott mandula
4 evőkanál barna cukor



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket meghámozzuk, a magjaikat kivájjuk, a gyümölcsöket kockákra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajban 3 perc alatt aranybarnára pirí...
Mézes puszedli
HOZZÁVALÓK:

13-13 dkg méz és margarin
25-25 dkg porcukor, rozsliszt és liszt
fél citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió



ELKÉSZÍTÉS

Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a cit...
Bailey's házilag
Nos még nem kostoltam , de karácsonyra ajándéknak sem rossz !!

3 ek mogyorós capuchino port, és 25 dkg porcukorot, 3 dl zacskós tejszínben melegítve feloldani, majd ha hült egy kicsit, 3-4 dl normális rummal felengedni.

Hát rossz már nem lehet .... ...
Orosz krémtorta
Hozzávalók (16 szelethez) a piskótához:

7 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 7 evőkanál finomliszt; a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt; a krémhez: 10 dkg mazsola, 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), 4 dl tej, 4 púpozott evőkanál kristálycukor, 0,5 dl rum, 4 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál zselatinpor; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 1 kiskanál zselatinpor, sz...
Kapros zöldbableves
Kapros zöldbableves fogasgombóccal

Hozzávalók:

30 dkg zöldbab, 1 db citrom, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 10 dkg halfilé, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa

Elkészítése:

Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat, majd zöldbabot rakunk, és megfuttatjuk....
Szőlőtorta piros szőlőből
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:


A tésztához
20 dkg liszt
csipetnyi só
10 dkg vaj
1 dl víz

A töltelékhez:
75 dkg piros szemű szőlő
12 dkg cukor
3 cl konyak
1 dl tejszín
3 tojás
5 dkg őrölt mandula
a tészta sütéséhez szárazbab



ELKÉSZÍTÉS

A sóval összekevert, ...
Bugaci sápatag
Hozzávalók négy személyre:

50 dkg kicsontozott pulykacomb vagy pulykamell, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10-15 dkg máj, 5-6 csemege uborka, 2 dl tejszín, 2 dl tej, 3 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma.

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony csíkokra, és áztassuk be 2-3 órára sós, fokhagymás...
Llévai szakácskönyvből
Kaszinótojás

Hozzávalók:

10 tojás, 8 dkg vaj, 1 kanál mustár, 1-2 kanál tejföl, 2 darab tisztított szardínia, 1 ek. passzírozott kapri, ecet, só, bors, majonéz

Elkészítése:

A tojások keményre főtt sárgáját szitán áttörjük. Egy tálban a vajat simára keverjük, hozzáadjuk a mustárt, az áttört sárgákat, a tejfölt, a szardíniát, a kaprit, kevé...
Mazsolás-szőlős pulyka tokaji
Mazsolás-szőlős pulyka tokaji mártással

Hozzávalók:
40 deka pulykamellfilé
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál + 1 teáskanál (a sütőtál kikenéséhez) + 5 deka puha vaj
1 evőkanál olaj
1 deci tokaji száraz szamorodni
20 szem piros szőlő
1 csipetnyi cayenne bors
frissen reszelt szerecsendió
A mártáshoz
1 evőkanál mazsola...
Burgonyafelfújt szűzpecsenyéve
Hozzávalók:

friss kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 2,5 dl főzőtejszín, só, bors, 30 dkg sertés szűzpecsenye, 25 dkg vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 kg krumpli, kg sárgarépa, 10 dkg sajt

Elkészítése:

A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a marad...
Szilveszteri tormás
Szilveszteri tormás malacleves
Hozzávalók:

60-80 dkg malacaprólék (köröm, belsőség), egy babérlevél, koriander, mustármag, 1 evőkanál húsleveseszencia, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tejföl, egy csomó petrezselyemzöld, só, 2 evőkanál frissen reszelt torma.

Elkészítése:

A megmosott, letisztított malacaprólékot fazékba tesszük, és felöntjük 1,...
Sok Boldogságot!
Ha nincs ideje arra, hogy masszázszsal kényeztesse magát, az alábbi egyszerű fogásokkal elűzheti a rosszkedvet. Nem kell hozzá kézügyesség, tegyen egy próbát, ezek a mozdulatok bárhol kivitelezhetők! Jobb kezének hüvelykujját fogja közre bal kezének hüvelyk- és mutatóujjával, húzza rajta végig, majd ujjbegyét körkörös mozdulatokkal masszírozza 20 másodpercen keresztül. Menjen végig...
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: tortalapot kivajazott, tejszínnel simára, megolvasztott margarint, tésztára öntjük, cukorral habosra, zselatinlapokat néhány, likőrbe keverjük, tejszínbe keverjük, félretett eperszemeket, tejszínbe dobjuk, tűzről levéve, darabokra tört, tejet felforraljuk, csokor petrezselyem, húst leöblítjük, zöldségeket megtisztítjuk, körtéket meghámozzuk, magjaikat kivájjuk, gyümölcsöket kockákra, mézzel együtt, forma kikenéséhez, edénybe kevés, tészta sütéséhez, sóval összekevert, húst vágjuk, tojások keményre, vajat simára, áttört sárgákat, sütőtál kikenéséhez, felaprított kakukkfüvet, összezúzott fokhagymával, pecsenyét olajon, csomó petrezselyemzöld, alábbi egyszerű, mozdulatok bárhol, húsleveseszencia, csokolédékrémhez, csokoládéforgács, petrezselyemzöld, burgonyafelfújt, zselatinlapokat, szakácskönyvből, linzertortalap, szűzpecsenyéve, szódabikarbóna, fogasgombóccal, pulykamellfilé, kivitelezhetők, malacaprólékot, kristálycukor, tojássárgákat, megolvasztott, felolvasztjuk, megszurkáljuk, beleforgatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.