|
|
|
...1 csésze Liszt
2 evőkanál búzadara
1/4 csésze durvára őrölt mandula por
6 evőkanál olvasztott sózatlan vaj vagy ghí
1 csésze cukor
1/2 csésze víz
8 zöld kardamom - hámozott és mag zúzott
1 evőkanál pisztácia zúzott a díszítéshez
egy tálban összekeverem a lisztet, darát, 3 ek. vajat és kézzel kidolgozom jól .
morzsás álla... |
|
|
|
|
|
|
|
WILLIAM HUGH KENNER - ... |
|
|
|
|
|
|
|
... A tananyag témakörei és elérhetőségei az interneten
A témakörök címei után lévő betű jelentése: A = Alapismeret, SZ= Szakismeret - a sorszám pedig a tananyag azonosító
ALAPISMERETEK
Energiaforrások és készletek A - 01 https://www.google.hu/search?q=Energ iaforr%C3%A1sok+%C3%A9s+k%C3%A9szlet ek++&ie... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Horváth Piroska
Újévi köszöntő
Bort, búzát és békességet,
Otthonokba fényességet.
Lakomát az éhes szájnak.
Derék férjet minden lánynak.
Okos gyermeknek tanulást,
Gé... |
|
|
|
|
|
|
|
Régi pompában, A tér 1940-ben a gombával
.........
........
............ |
|
|
|
|
|
|
|
...de szép (mármint a dal
... |
|
|
|
|
|
|
|
Nincs semmim, mégis gazdag vagyok
mert enyém a végtelen, kék színű ég,
amelyből két szemed rám mosolyog,
felidézve a tiszta tenger színét.
Enyém a napfény is , mely rám ragyog,
sugárkezével forrón átölel
bearanyozva minden új napot,
hisz minden nap új reménnyel jön el.
Eny... |
|
|
|
|
|
|
|
Hárs László: Miért piros a pipacs?
Hol volt, hol nem volt, valaha régen, régi időkben volt egyszer egy szántóföld. Szántóföld szélén, ároknak partján tengődött egy szál haloványkék pipacs. Úgy ám, haloványkék! Mert akkoriban, réges-régen, az az első szál pipacs, amely kidugta fejét a földből, haloványkék szirmokat tárt a nap felé, tán mindmáig haloványkék is... |
|
|
|
|
|
|
|
... A csoda!
Egy újonnan megtért keresztény rendkívüli lelkesedéssel olvasta a Bibliát, míg a buszra várt. Folyton felkiáltott, hogy "Halleluja... Ámen..." Egy ateista ember hallotta őt, odament hozzá és megkérdezte tőle, mit olvas.
-Éppen azt, hogy Isten hogyan választotta ketté a Vörös-tengert, és hogyan vitte keresztül Izrael népét.
... |
|
|
|
|
|