|
|
|
... Hozzávalók:
2,5 dkg camambert sajt,
6 dkg lágy vaj,
4 evőkanál tejszín,
8 szelet barnakenyér,
1 csomag retek, petrezselyem,
3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint
A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.
Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel alaposan
összekeverjük. A ken... |
|
|
|
|
|
|
|
... és napraforgómaggal megszórva
- Zöldsaláta sovány túróval, friss gyümölcsökkel
Nassolnivaló (maximum kétszer egy nap!)
- Sótlan mogyoró
- Friss gyümölcs
- Olajbogyó
- Piros és sárga színű zöldségek rágcsálni (sárgarépa, paprika)
Vacsora
- Csirkemell roston, brokkolival, olivában pörkölt kesudióval, fokhagymával; zöldsaláta sárgar... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...20 dkg uborka
1 csomó újhagyma
6 db paradicsom
10 db retek
4 db olajbogyó
4 db nagyobb paprika
20 dkg tehéntúró
4 evőkanál olívaolaj
só, őrölt fehérbors
1 fej saláta
1 fej lilahagyma
A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, a szebb leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagym... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 kígyóuborka
2 közepes fej vörös- vagy lilahagyma
25 dkg fetasajt
10 dkg kimagozott olajbogyó
8 kis evőkanál olaj
kb. fél citrom leve (de megteszi üveges citromlé is, úgy 1 evőkanálnyi)
só, bors,
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a zöldségeket! A paradicsomot vágd kis (kb. 2 cm-es) darabokra! A kígy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Örülök Neked, és arra kérlek,
légy mindíg a vendégem:))
Én is az leszek Nálad, ha írsz.
Ezentúl szemem Rajtad ám:))
szia
Ági... |
|
|
|
|
|
|
|
... E-vitamin-tartalmának köszönhetően megköti a szabad gyököket, csökkenti a rák kockázatát
Az extraszűz olívaolajból többféle létezik. Minősége függ a növényfajtától, a termőterülettől és az olajbogyó érettségi fokától. A folyékony arany jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Szabályozza a koleszterinszintet, így rendszeres fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... napon száradó ruha; színházterem; száradó széna; érett gabonamező; szalma; napraforgó; minden, ami a Nap melegével összefüggő illat
Szűz: tinta; búzakalász; akácvirág; olajbogyó; tisztítószerek; szerszámüzlet; könyv; a munkahely; általában azok a helyekhez tartozó szagok, ahol valami hasznos tevékenységet lehet végezni
Mérleg: édeskés illatok; ősz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg olajos tonhal (konzerv), 1 fej hagyma, egy evőkanálnyi fekete olajbogyó, egy evőkanálnyi kapribogyó, pizzaszósz, só, bors, oregánó, főtt tészta (4 személyre), parmezán, friss bazsalikom.
Elkészítése:
A tonhalkonzerv olaján megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tonhalat és összepirítjuk. Rádobjuk az összeaprított... |
|
|
|
|
|
|
|
... szelethez:
8 szelet bagett, 4 dkg vaj (vagy sajtkrém), 15 dkg trappista (1 körcikk)
A díszítéshez:
4 levél saláta, 1 szál újhagyma, 4 karika sárgarépa , 4 szem olajbogyó
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk.
Az újhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A sárgarépából levágjuk a karikákat.
A kenyér... |
|
|
|
|
|
|
|
A szénhidrát- és fehérjetartalmú ételek nem fogyaszthatók együtt, azaz a kétféle táplálékot különválasztjuk. Ez a lényege a választó étrendnek, amelyet egy amerikai orvos, dr. Howard Hay dolgozott ki az elmúlt évszázad húszas éveiben. A módszerrel nemcsak a testsúlyt lehet szabályozni, hanem a kellemes testi és szellemi közérzet is megteremthető vele.
A modern szaktudomá... |
|
|
|
|
|
|
|
Fóliás halbatyu
Balzsamecetes salátával, hmmm...
tengeri halfilé
vaj
citrom
friss kapor
olajbogyó
kapribogyó
fokhagyma
citromfű
só
bors
szerecsendió
pár szem mandula
Alufóliából jókora darabokat szaggatunk, me... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre):
1,5 dkg élesztő, kb. 3 dl víz, 45 dkg finomliszt, só, őrölt fehér bors, 3-4 ek. olaj, 15 dkg kimagozott fekete olajbogyó, 1 ek. kapribogyó, 2 kis doboz szardínia, a tészta nyújtásához: liszt, a tetejére: 2-3 ek. olaj, kb. 15 szem kimagozott zöld olajbogyó, a tepsi kikenéséhez vaj.
1. Az élesztőt egy kevés langyos vízbe morzsoljuk, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre:
2 dkg vaj
40 dkg sovány sertéshús, szeletben
1 zöldpaprika
1 dl száraz fehérbor
2 dkg gomba
1 teáskanál szárított rozmaring
6 szem magozott olajbogyó
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
Elkészítés: Serpenyőben a vajat - közepes lángon - megmelegítjük, és megpirítjuk benne a hússzelet... |
|
|
|
|
|
|
|
... különféle színű húsos paprikák, paradicsom, fokhagyma, articsóka, spárga. Nagy részét nyersen, aprítva, öntet és dresszing nélkül is fogyasztják. A saláták gyakori alapanyaga a paradicsom, az olajbogyó, fűszerek közül a bazsalikom.
A leggyakoribb zsiradékféle az olívaolaj, amely nagymennyiségű antioxidáns hatású anyagokat tartalmaz. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy az ... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre:
2 dkg vaj
40 dkg sovány sertéshús, szeletben
1 zöldpaprika
1 dl száraz fehérbor
2 dkg gomba
1 teáskanál szárított rozmaring
6 szem magozott olajbogyó
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
Elkészítés: Serpenyőben a vajat - közepes lángon - megmelegítjük, és megpirítjuk benne a hússzelet... |
|
|
|
|
|
|
|
... karamellben átforgatva; (ha hús) sütés közben kenegetve
Godard módon = (ha bélszínszelet) sült libamájjal és gombafejjel, szarvasgombamártással és Godard raguval (pirított kakasvese, olajbogyó, kakastaréj, borjúmirigy) körítve
gratinírozva = (rendszerint párolt zöldség, hús vagy hal) tojássárgával kevert tejföllel, vagy besamelmártással leöntve, s sütőben megsütve
g... |
|
|
|
|
|
|
|
Fóliás halbatyu
Balzsamecetes salátával, hmmm...
tengeri halfilé
vaj,citrom,friss kapor,olajbogyó,kapribogyó,fokhagyma ,citromfű,só,bors,szerecsendió,pár szem mandula
Alufóliából jókora darabokat szaggatunk, megkenjük egy kis vajjal, és mindegyik közepére ráhelyezünk egy-egy halfilét. Minden csomagba pakolunk még: egész gerezd fokhagymákat (sülve iste... |
|
|
|
|
|
|
|
Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával
1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáado... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 db nagyméretű csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál balzsamecet, 5-6 szem napon szárított paradicsom, 5-6 szem fekete olajbogyó, 1 evőkanál vaj, 2,5 dl tej, 10 dkg kukoricadara, só, darált bors, reszelt parmezán sajt, 1 db zöldségleves kocka.
Elkészítése:
Öntsünk egy nagy serpenyőbe 6 dl vizet, tegyük bele a zöldségleves-kockát,... |
|
|
|
|
|
|
|
... karalábé
- 15 dkg karikára vágott cukkini
- 2 szelet szardellafilé
- 15 dkg szeletelt csiperkegomba
- 20 dkg főtt zöldspárga
- 5 ... |
|
|
|
|
|