Belépés
Sajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, kevés cukor, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 15 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétm...
Finom gyümölcskenyér
Hozzávalók:

12,5 dkg teljes búzaliszt, 2,5 dkg margarin, fél dl tej, 1 tojássárgája, 2 dkg méz, 1 dkg élesztő, 30 dkg aszalt gyümölcs (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem f...
Kolbászos csirkenyársak
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ...
POgiiiii
Gyors sajtos pogácsa
1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglngyosítunk (nyugodtan gázon melegítheted), belemorzsolok öt dkg élesztőt. Míg megkel, fél kg lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk....
Szarvas zsemlegombóccal
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.

Elkészítése:

A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Mézes narancsos csirke
Hozzávalók:

Kb 4 db csirkecomb (de más hús is megfelel), só, őrölt bors,vegeta, fahéj, őrölt gyömbér és szerecsendió, méz, narancs, kevés olaj.

Elkészítés:

A húsokat metisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszerrel is bekenjük mindkét oldalát. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, beletesszük a fűszerezett húst és kb félig megsütj...
Indián krémes
Hozzávalók:

Kb 4 csomag kakaós Be-be keksz, kis gömbölyű babapiskóta, vaníliás pudingpor, tej, rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.

Elkészítés:

A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a po...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Diós linzer
...

Hozzávalók:
15 dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,

kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.

Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,...
Kossuth-kifli
...

35 deka lisztet
20 deka vajjal vagy zsírral,
1 csomag sütőporral,
1 citrom levével,
3 evőkanál porcukorral és
3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

A tésztát félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.

Töltelék:
3 tojás fehérjét
25 d...
Lemezes linzer
...

Hozzávalók:

1 tojássárgája,
15 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.

A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható l...
Lili-kifli
...

Hozzávalók:

20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
20 dkg túró,
kevés só,
lekvár.

A vajat a liszttel, amelyet előzőleg a sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval összegyúrjuk. Késhátvastagságúra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük, és összecsavarjuk. A ké...
Pozsonyi dióskürtös (takarékos
...

45 deka lisztet 1 csomag sütőporral, 15 deka zsírral, 2 egész tojással, 5 deka cukorral és kevés tejföllel összegyúrunk.
Baracknagyságú golyócskákat formálunk belőlük, melyeket egyenként nyújtva a következő töltelékkel töltjük: 15 deka cukrot, 1/2 csomag vanilincukrot 1 deci tejben elkeverünk és 18 deka őrölt dióval, 5 deka mazsolával tölteléksűrűre főzzük.
...
Szilvás kifli
...

Hozzávalók:

1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.


A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó
pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon
kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt ki...
Szilveszter-sütemény
...
1/2 kg lisztet,
1 csomag sütőport,
25 deka cukrot,
15 deka zsírt,
2 egész tojást és
1 csomag vanilincukrot

gyúrótáblán jól összegyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, s az egyik részhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra nyújtjuk a kicsi pogácsavágóval kiszakítva, zsírozott tepsibe rakjuk. ...
Almás charlotte
HOZZÁVALÓK:

4 dkg mazsola
3 evőkanál almabor
3 evőkanál méz
1,5 kg alma
15 dkg vaj
fél kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál sárgabaracklekvár
4 briós
1 dkg mandulaforgács




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mé...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
HOZZÁVALÓK:

15 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
40 dkg omlós tészta
40 dkg ricotta sajt
20 dkg cukor
4 tojás
1 narancs

A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor



ELKÉSZÍTÉS

A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforra...
Kenyértészta ( 1 kg-os fehér k
...

Hozzávalók:
70 dk finomliszt
3 dk élesztő
kb.3 deci víz
2 -2,5 dk só

Lehetőleg a tűzhely közelében, meleg helyen dolgozzunk! Az élesztőt belemorzsoljuk 0,5 deci langyos vízbe, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet.Meleg helyen langyos lábassal letakarva 15-20 percig kelesztjük a kovászt,míg fel nem fut.Az átszitált langyos lisztet tálba öntjük...
Rétes lusta assszony módra ala
...
Hozzávalók:

90 dkg rétesliszt, 30 dkg margarin, 3 tojás, 6 dl tejföl, olaj, só.

Elkészítés:

A margarin kivételével összeállítjuk a tésztát. A margarint megolvasztjuk. A tésztát 3 felé vesszük. Elnyújtjuk vékonyra, majd megkenjük a megolvasztott margarin ráeső részével, és feltekerjük, mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát kettő...
1 2 3 .........363 364 .....544 545 .....725 726 727 
Címkék: tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétm, kevés cukorral, ágacska rozmaring, felső combokat, kolbászt héjának, közepébe fészket, megfuttatott élesztőt, szarvashátszínt megtisztítjuk, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, húsokat metisztítjuk, többi fűszerrel, fűszerezett húst, kekszek felét, pudingot megfőzzük, nagy tálcához, össze állításhoz, tésztát félujjnyi, alább leírt, citromhéjjal habosra, sütőporral elkevert, sütőporral elkevertünk, sóval összegyúrjuk, egyes darabokat, következő töltelékkel, szilvalekvárra annyi, lekvár nagyon, egyik részhez, tésztákat külön-külön, kicsi pogácsavágóval, borba áztatjuk, almákat meghámozzuk, díszítéshez hosszú, narancs héját, cukorral mély, tűzhely közelében, élesztőt belemorzsoljuk, átszitált langyos, margarin kivételével, margarint megolvasztjuk, megolvasztott margarin, bejglit szoktuk, kissé megdermedt, szarvashátszínt, zsemlegombóccal, tölteléksűrűre, összecsavarjuk, borókabogyóval, szilvalekvárra, szarvashátszín, meglngyosítunk, belemorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.