Belépés
Finomság disznóhúsból
Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.

Elkészítése:

A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko...
Savanykás sütőtökleves
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 evőkanál tökmag
- 2 fej vöröshagyma
- 2 póréhagyma
- 1 kg burgonya
- 1 kg sütőtök
- 1 evőkanál olaj
- 1 babérlevél
- só, bors
- 2 evőkanál balzsamecet
- lestyánlevélkék

A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, félretesszük. A hagymát ...
Kőnigsbergi húsgombóc
Hozzávalók:
- 1 közepes-nagy hagyma apróra vágva
- vaj
- egy marék zsemlemorzsa
- 1-2 dl tejszín
- 500 g darálthús
- 1 tojás
- só, bors, petrezselyemzöld apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma kinyomva
1 liter kész hús,-vagy csontlé.
Kevés liszt.

Elkészítés:
A hagymát egy evőkanál vajban, nagy serpenyőben megdinszteljü...
Húsos rakott penne
Húsos rakott penne


50 dkg penne (tollszártészta), kb. fél dl étolaj

1 kisebb fej hagyma, kb. 1 szelet bacon

kb. 10 cm szárazkolbász, 40 dkg darált sertéshús (lehet löncs is)

1 doboz konzerv vörösbab (lehet borsó vagy kukorica is)

2 teáskanál paradicsompüré, 2 dl tejföl, liszt, só, bors

pirospaprika, babérlevé...
Egy kicsit másképpen
Rakott krumpli - egy kicsit másképpen


1 kg krumpli

1 csomag virsli

kevés füstölt vékony kolbász

paradicsom

paprika

vöröshagyma

ételízesítő

bors

olaj

2 doboz tejföl

reszelt sajt (elhagyható)



A krumpliból - a szokásos módon - sült kr...
Májkrémes szeletkék
Hozzávalók:

20 dkg csirkemáj, 1 kis hagyma, 1 babérlevél, 1 kávéskanálnyi liszt, fél pohár száraz fehérbor, kapribogyó, 1 kávéskanálnyi szardellapaszta, olaj, vaj, só, bors.

Elkészítése:

Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgatott májdarabokat is a hagymára dobjuk, s még ...
kaja
... Májkrémes szeletkék


Hozzávalók:

20 dkg csirkemáj, 1 kis hagyma, 1 babérlevél, 1 kávéskanálnyi liszt, fél pohár száraz fehérbor, kapribogyó, 1 kávéskanálnyi szardellapaszta, olaj, vaj, só, bors.

Elkészítése:

Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgat...
Llévai szakácskönyvből
Kaszinótojás

Hozzávalók:

10 tojás, 8 dkg vaj, 1 kanál mustár, 1-2 kanál tejföl, 2 darab tisztított szardínia, 1 ek. passzírozott kapri, ecet, só, bors, majonéz

Elkészítése:

A tojások keményre főtt sárgáját szitán áttörjük. Egy tálban a vajat simára keverjük, hozzáadjuk a mustárt, az áttört sárgákat, a tejfölt, a szardíniát, a kaprit, kevé...
Borsóleves


3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát....
Sertésszelet magyaróvári módon


Hozzávalók:

80 dkg sertéscomb,
10 dkg sonka,
30 dkg gomba,
1 vöröshagyma,
20 dkg trappista vagy más sajt,
2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
só,
fekete bors

A hús szeleteket kiverjük, sózzuk, fekete borsozzuk.
Forró zsírban elősütjük, majd kevé...
Csirke hagymás sajtmártással
Hozzávalók

2 nagy csirkemell, 30 dkg újhagyma (vagy póré), 15 dkg ementáli sajt, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál vaj, 2 kiskanál mustár, só, bors, olaj.

Elkészítése:

A hagymát nagyobb karikákra vágjuk. A csirkemellekről lefejtjük a bőrt, és a csontot. A hússzeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal beszórjuk. Kevés olajat forrósítunk, a húsokat hirtelen m...
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók négy személyre:

1 kis fej édeskáposzta, 1,2 l édes aromájú paradicsomlé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, őrölt bors, őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé.

Elkészítése:

A káposztát megmossuk, ha kell, külső leveleit leszedjük, torzsáját kiszedjük, négy darabra vágjuk, fél centiméteres csíkokra szeleteljük, és felengedjük e...
Somlói pityókás csülök
Somlói pityókás csülök

Hozzávalók:

1,4 kg kicsontozott, kockára vágott csülök
30 dkg vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
70 dkg vecsési káposzta
30 dkg debreceni kolbász
3 db zöldpaprika
4 dl tejszín
1 evőkanál liszt
2 db babérlevél
12 db borókabogyó
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál fehérbors
1...
Spenótos tortilla
...
Hozzávalók:
• 75 dkg friss vagy 60 dkg fagyasztott spenót
• 2 fej vöröshagyma
• 3 evőkanál vaj
• 3 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál fenyőmag
• 8 tojás

Elkészítés:
A spenótot előkészítjük: ha fagyasztott, kiengedjük; ha friss, megmossuk, ...
Lecsó-körkép
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Valójában nincs egységes recept, hiszen valaki a rizses lecsóra esküszik, más a tojásosra, de olyan is van, aki azt mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...

Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell hozzá, ám mindezt kiegészíthetjük mindenféle földi jóval: tarhonyával, rizzsel, kolbássz...
Zöldséges bableves
Hozzávalók:

30 dkg tarkabab, lilahagyma, póréhagyma, fokhagyma, petrezselyemgyökér, zöld- és pirospaprika, babérlevél, őrölt kömény, só, vegeta, édes nemes pirospaprika, tejföl, olaj, liszt

A főzés előtti este beáztatjuk a babot. Másnap feltesszük főni, félórás forralás után félretesszük. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró...
Tárkonyos raguleves


Hozzávalók 4 személyre:
- pulykacomb 20dkg
- sárgarépa 1db
- fehérrépa 1db
- zöldborsó 20dkg
- gomba 5dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- liszt 1ek.
- só, bors...
Parmezánnal töltött csirkemell
Parmezánnal töltött csirkemell hagymás gombával

Hozzávalók:

20 dkg gomba,
40 dkg főtt burgonya,
60 dkg csikemellfilé,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg parmezán,
6 g fokhagyma,
olivaolaj,
só, bors,
bazsalikom,
petrezselyem

A csirkemellekt kiterítjük, megsózzuk, ráhelyezzük a szeletelt parmezánt és a baz...
Sonkás Ravioli
Receptek:
• Ravioli sonkás

50 dkg sonkás Ravioli
15 dkg sonka
5 dkg bocon szalonna
1db zöldpaprika
1 db hámozott paradicsom
1 fej hagyma
1 teáskanál bazsalikom
A sonkát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsom húsát összetörjük, a hagymát apróra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát, és a zsírján megpároljuk a hagym...
Cukkini főzelék
Hozzávalók:
1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
1 közepes fej hagyma
olívaolaj
1 csokor kapor
2-3 gerezd fokhagyma

bors
liszt
cukor
1 pohár tejföl

Elkészítés:
A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a cukkinit,...
1 2 3 ..............48 49 .......72 73 .......95 96 97 
Címkék: Sonkás Ravioli, kicsit másképpen, karajt kicsontozva, füstölt szalonnát, tökmagot zsiradék, marék zsemlemorzsa, evőkanál vajban, szokásos módon, apróra vágott, lisztben megforgatott, hagymára dobjuk, lisztben megforgat, tojások keményre, vajat simára, áttört sárgákat, apróra vágyott, borsót tovább, hagymát nagyobb, csirkemellekről lefejtjük, hússzeleteket kissé, húsokat hirtelen, káposztát megmossuk, spenótot előkészítjük, lecsókészítés rejtelmeit, rizses lecsóra, húsos szalonna, alaprecept szerint, főzés előtti, csirkemellekt kiterítjük, szeletelt parmezánt, szalonnát apró, paradicsom húsát, hagymát apróra, zsírján megpároljuk, cukkiniket hosszában, hagymát finomra, petrezselyemzöld, szakácskönyvből, szardellapaszta, lestyánlevélkék, csirkemellekről, kiegészíthetjük, felforrósítunk, felszeleteljük, megdinszteljük, tollszártészta, zöldborsóleves, paradicsompüré, sajtmártással, kávéskanálnyi, csikemellfilé, pirospaprikát, csirkemellekt, lecsókészítés, szárazkolbász, zellerzöldjét, megdinszteljü,
© 2013 TVN.HU Kft.