|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.
Elkészítése:
A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 evőkanál tökmag
- 2 fej vöröshagyma
- 2 póréhagyma
- 1 kg burgonya
- 1 kg sütőtök
- 1 evőkanál olaj
- 1 babérlevél
- só, bors
- 2 evőkanál balzsamecet
- lestyánlevélkék
A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, félretesszük. A hagymát ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
- 1 közepes-nagy hagyma apróra vágva
- vaj
- egy marék zsemlemorzsa
- 1-2 dl tejszín
- 500 g darálthús
- 1 tojás
- só, bors, petrezselyemzöld apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma kinyomva
1 liter kész hús,-vagy csontlé.
Kevés liszt.
Elkészítés:
A hagymát egy evőkanál vajban, nagy serpenyőben megdinszteljü... |
|
|
|
|
|
|
|
Húsos rakott penne
50 dkg penne (tollszártészta), kb. fél dl étolaj
1 kisebb fej hagyma, kb. 1 szelet bacon
kb. 10 cm szárazkolbász, 40 dkg darált sertéshús (lehet löncs is)
1 doboz konzerv vörösbab (lehet borsó vagy kukorica is)
2 teáskanál paradicsompüré, 2 dl tejföl, liszt, só, bors
pirospaprika, babérlevé... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Rakott krumpli - egy kicsit másképpen
1 kg krumpli
1 csomag virsli
kevés füstölt vékony kolbász
paradicsom
paprika
vöröshagyma
ételízesítő
bors
olaj
2 doboz tejföl
reszelt sajt (elhagyható)
A krumpliból - a szokásos módon - sült kr... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 1 kis hagyma, 1 babérlevél, 1 kávéskanálnyi liszt, fél pohár száraz fehérbor, kapribogyó, 1 kávéskanálnyi szardellapaszta, olaj, vaj, só, bors.
Elkészítése:
Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgatott májdarabokat is a hagymára dobjuk, s még ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Májkrémes szeletkék
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 1 kis hagyma, 1 babérlevél, 1 kávéskanálnyi liszt, fél pohár száraz fehérbor, kapribogyó, 1 kávéskanálnyi szardellapaszta, olaj, vaj, só, bors.
Elkészítése:
Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgat... |
|
|
|
|
|
|
|
Kaszinótojás
Hozzávalók:
10 tojás, 8 dkg vaj, 1 kanál mustár, 1-2 kanál tejföl, 2 darab tisztított szardínia, 1 ek. passzírozott kapri, ecet, só, bors, majonéz
Elkészítése:
A tojások keményre főtt sárgáját szitán áttörjük. Egy tálban a vajat simára keverjük, hozzáadjuk a mustárt, az áttört sárgákat, a tejfölt, a szardíniát, a kaprit, kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágyott hagymát, ezen a borsót tovább dinszteljük.
Melegvízzel felengedjük, kevés pirospaprikát és zellerzöldjét adunk hozzá.
Forrás után tesszük bele a levestésztát.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb,
10 dkg sonka,
30 dkg gomba,
1 vöröshagyma,
20 dkg trappista vagy más sajt,
2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
só,
fekete bors
A hús szeleteket kiverjük, sózzuk, fekete borsozzuk.
Forró zsírban elősütjük, majd kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
2 nagy csirkemell, 30 dkg újhagyma (vagy póré), 15 dkg ementáli sajt, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál vaj, 2 kiskanál mustár, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A hagymát nagyobb karikákra vágjuk. A csirkemellekről lefejtjük a bőrt, és a csontot. A hússzeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal beszórjuk. Kevés olajat forrósítunk, a húsokat hirtelen m... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók négy személyre:
1 kis fej édeskáposzta, 1,2 l édes aromájú paradicsomlé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, őrölt bors, őrölt kömény, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé.
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, ha kell, külső leveleit leszedjük, torzsáját kiszedjük, négy darabra vágjuk, fél centiméteres csíkokra szeleteljük, és felengedjük e... |
|
|
|
|
|
|
|
Somlói pityókás csülök
Hozzávalók:
1,4 kg kicsontozott, kockára vágott csülök
30 dkg vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
70 dkg vecsési káposzta
30 dkg debreceni kolbász
3 db zöldpaprika
4 dl tejszín
1 evőkanál liszt
2 db babérlevél
12 db borókabogyó
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál fehérbors
1... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
• 75 dkg friss vagy 60 dkg fagyasztott spenót
• 2 fej vöröshagyma
• 3 evőkanál vaj
• 3 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál fenyőmag
• 8 tojás
Elkészítés:
A spenótot előkészítjük: ha fagyasztott, kiengedjük; ha friss, megmossuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Valójában nincs egységes recept, hiszen valaki a rizses lecsóra esküszik, más a tojásosra, de olyan is van, aki azt mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...
Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell hozzá, ám mindezt kiegészíthetjük mindenféle földi jóval: tarhonyával, rizzsel, kolbássz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg tarkabab, lilahagyma, póréhagyma, fokhagyma, petrezselyemgyökér, zöld- és pirospaprika, babérlevél, őrölt kömény, só, vegeta, édes nemes pirospaprika, tejföl, olaj, liszt
A főzés előtti este beáztatjuk a babot. Másnap feltesszük főni, félórás forralás után félretesszük. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
- pulykacomb 20dkg
- sárgarépa 1db
- fehérrépa 1db
- zöldborsó 20dkg
- gomba 5dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- liszt 1ek.
- só, bors... |
|
|
|
|
|
|
|
Parmezánnal töltött csirkemell hagymás gombával
Hozzávalók:
20 dkg gomba,
40 dkg főtt burgonya,
60 dkg csikemellfilé,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg parmezán,
6 g fokhagyma,
olivaolaj,
só, bors,
bazsalikom,
petrezselyem
A csirkemellekt kiterítjük, megsózzuk, ráhelyezzük a szeletelt parmezánt és a baz... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek:
• Ravioli sonkás
50 dkg sonkás Ravioli
15 dkg sonka
5 dkg bocon szalonna
1db zöldpaprika
1 db hámozott paradicsom
1 fej hagyma
1 teáskanál bazsalikom
A sonkát és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsom húsát összetörjük, a hagymát apróra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát, és a zsírján megpároljuk a hagym... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
1 közepes fej hagyma
olívaolaj
1 csokor kapor
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
liszt
cukor
1 pohár tejföl
Elkészítés:
A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a cukkinit,... |
|
|
|
|
|