Belépés
Hollandi mártás
...
Hozzávalók:
12 db tojássárgája,
3 dl tejszín,
45 dkg vaj,
3 dkg só,
0,5 dkg Cayenne-i bors,
1 db citrom.

A hollandi mártás tejszínből, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk. Vajat olvasztunk, tetejéről az írót eltávolítjuk,...
Almás-aszalt szilvás torta
HOZZÁVALÓK:

1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a...
Almás-rebarbarás torta
HOZZÁVALÓK:

1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát kerek la...
Almazselé málnával
HOZZÁVALÓK:

3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről...
Alufóliában sült gyümölcs
HOZZÁVALÓK:

1,5 dl szőlőlé
2 szegfűszeg
1 kávéskanál friss gyömbér (reszelt)
2 sárgahúsú őszibarack
1 körte
2 füge
2 sárgabarack (aszalt)
2 darabka fahéj
12 szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin




ELKÉSZÍTÉS

A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket...
Ananászos-rizses fánk
HOZZÁVALÓK:

5 dkg (a levével együtt) ananász
2 dkg mazsola
10 dkg rizs
csipetnyi só
3,5 dl tej
4 dkg cukor
4 dkg liszt
1 evőkanál vaj
2 tojássárgája
a tetejére porcukor
olaj, a sütéshez



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós v...
Bajor csokis körtetorta
HOZZÁVALÓK:

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉ...
Banános fánk szezámmagos karam
BANÁNOS FÁNK SZEZÁMMAGOS KARAMELLEL

HOZZÁVALÓK:

4 banán
1 tojás
10 dkg liszt
3 dkg burgonyakeményítő
olaj

A karamellhez
2 evőkanál szezámmag
35 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojást 2 dl hideg vízzel, a liszttel és a keményítővel simára keverjük. A karamellhez teflonban megpirítjuk a szezám...
Banántorta
HOZZÁVALÓK:

15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél kávéskanál élesztőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só

A díszítéshez:
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, az élesztőt és a szód...
Citromos palacsintafelfújt
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojás + 1 tojássárgája
2,5 dkg cukor
csipetnyi só
5 dkg olvasztott vaj
fél citrom

A töltelékhez:
2,5 dl tej
negyed vaniliarúd
4 tojás
2,5 dkg liszt
7,5 dkg cukor
fél citrom
porcukor



ELKÉSZÍTÉS
...
Citromos rizsgolyók
HOZZÁVALÓK:

7,5 dl tej

20 dkg rizs
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 citrom
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
4 tojásfehérje
olaj, a sütéshez
a tetejére porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tejet csipetnyi sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára főzzük. A főzési idő felénél ho...
Cseresznyekompót fagylalttal
HOZZÁVALÓK:

40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel...
Cseresznyelekvár
...4 db 5 decis üveghez


HOZZÁVALÓK:

1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvege...
Cseresznyés-csokis meglepetés
HOZZÁVALÓK:

25 szem cseresznyebefőtt
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj



ELKÉSZÍTÉS

A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáad...
Cseresznyés-málnás parfé
HOZZÁVALÓK:

6 dl tejszín
36 szem cseresznyebefőtt
5 tojássárgája
12,5 dkg cukor

A szószhoz:
1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és ...
Csokis charlotte
HOZZÁVALÓK:

18 dkg étcsokoládé
14 dkg margarin
5 tojás
9 dkg cukor

20 piskóta
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és lang...
Csokis charlotte húsvétra
HOZZÁVALÓK:

30 darab babapiskóta
12,5 dkg főzőcsokoládé
5 dkg vaj
3 dkg cukor
4 tojás
1 csésze erős kávé

A mázhoz:
15 dkg főzőcsokoládé
4 evőkanál tejszín

A díszítéshez:
apró tojáscukrok és reszelt csokoládé



ELKÉSZÍTÉS


1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, lába...
Csokis süti málnával
HOZZÁVALÓK:

20-20 dkg vaj és barna cukor
10 dkg dióbél
30 dkg étcsokoládé
3 tojás
15-15 dkg liszt és málna
5 dkg kristálycukor
2 dl áttört málnapüré
1 kávéskanál vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A diót tapadásmentes serpenyőben enyhén megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük...
Csokis-diós krém
HOZZÁVALÓK:

20 dkg csokoládé
1 evőkanál instant kávé
3 evőkanál víz
3 dkg vaj
4 tojás
8 dkg dió



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd a vízzel és a kávéporral kis lábasba tesszük, és vízgőzben sima krémmé főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat is...
Csokis-kávés sütemény
HOZZÁVALÓK:

15 dkg csokoládé
1 dl erős kávé
10 dkg margarin
6 tojás
7,5 dkg cukor
4 dkg keményítő

A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr

A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét a kávév...
1 2 3 ...........134 135 .....202 203 ......268 269 270 
Címkék: BANÁNOS FÁNK SZEZÁMMAGOS KARAMELLEL, hollandi mártás, írót eltávolítjuk, vaníliarudat hosszában, forma kikenéséhez, tésztát kerek, zselatint hideg, citromok levét, lábosban összekeverjük, feloldott zselatinnal, szőlőlét felforraljuk, levével együtt, tetejére porcukor, ananászt lecsöpögtetjük, levébe beáztatjuk, keményítővel simára, karamellhez teflonban, tejet csipetnyi, cseresznyét megmossuk, cukorral összekeverjük, citrom levét, befőttet lecsöpögtetjük, csokoládét vízgőz, tejszínt három, tojássárgákat felverjük, csokoládét apró, puha margarint, lábast levesszük, diót tapadásmentes, étcsokoládét darabokra, csokoládéforgács, cseresznyebefőtt, felszolgálhatjuk, cseresznyelekvár, cseresznyekompót, tojássárgájából, rebarbarakompót, szegfűszegeket, szódabikarbóna, lecsöpögtetjük, lecsöpögtetünk, tapadásmentes, megolvasztjuk, főzőcsokoládé, takaréklángon, tojássárgákat, összekeverjük, kukoricaliszt, vaníliáscukor, kristálycukor, befőttesüvege, belekeverjük, tojássárgája, tojásfehérje, felforraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.