|
|
|
...
Hozzávalók:
12 db tojássárgája,
3 dl tejszín,
45 dkg vaj,
3 dkg só,
0,5 dkg Cayenne-i bors,
1 db citrom.
A hollandi mártás tejszínből, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk. Vajat olvasztunk, tetejéről az írót eltávolítjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát kerek la... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1,5 dl szőlőlé
2 szegfűszeg
1 kávéskanál friss gyömbér (reszelt)
2 sárgahúsú őszibarack
1 körte
2 füge
2 sárgabarack (aszalt)
2 darabka fahéj
12 szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg (a levével együtt) ananász
2 dkg mazsola
10 dkg rizs
csipetnyi só
3,5 dl tej
4 dkg cukor
4 dkg liszt
1 evőkanál vaj
2 tojássárgája
a tetejére porcukor
olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós v... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék
ELKÉ... |
|
|
|
|
|
|
|
BANÁNOS FÁNK SZEZÁMMAGOS KARAMELLEL
HOZZÁVALÓK:
4 banán
1 tojás
10 dkg liszt
3 dkg burgonyakeményítő
olaj
A karamellhez
2 evőkanál szezámmag
35 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojást 2 dl hideg vízzel, a liszttel és a keményítővel simára keverjük. A karamellhez teflonban megpirítjuk a szezám... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél kávéskanál élesztőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
7,5 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
5 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (őrölt)
csipetnyi só
A díszítéshez:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, az élesztőt és a szód... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojás + 1 tojássárgája
2,5 dkg cukor
csipetnyi só
5 dkg olvasztott vaj
fél citrom
A töltelékhez:
2,5 dl tej
negyed vaniliarúd
4 tojás
2,5 dkg liszt
7,5 dkg cukor
fél citrom
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
7,5 dl tej
só
20 dkg rizs
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 citrom
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
4 tojásfehérje
olaj, a sütéshez
a tetejére porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tejet csipetnyi sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára főzzük. A főzési idő felénél ho... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel... |
|
|
|
|
|
|
|
...4 db 5 decis üveghez
HOZZÁVALÓK:
1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvege... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 szem cseresznyebefőtt
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáad... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 dl tejszín
36 szem cseresznyebefőtt
5 tojássárgája
12,5 dkg cukor
A szószhoz:
1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
18 dkg étcsokoládé
14 dkg margarin
5 tojás
9 dkg cukor
só
20 piskóta
csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és lang... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
30 darab babapiskóta
12,5 dkg főzőcsokoládé
5 dkg vaj
3 dkg cukor
4 tojás
1 csésze erős kávé
A mázhoz:
15 dkg főzőcsokoládé
4 evőkanál tejszín
A díszítéshez:
apró tojáscukrok és reszelt csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, lába... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20-20 dkg vaj és barna cukor
10 dkg dióbél
30 dkg étcsokoládé
3 tojás
15-15 dkg liszt és málna
5 dkg kristálycukor
2 dl áttört málnapüré
1 kávéskanál vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A diót tapadásmentes serpenyőben enyhén megpörköljük, majd durvára daraboljuk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg csokoládé
1 evőkanál instant kávé
3 evőkanál víz
3 dkg vaj
4 tojás
8 dkg dió
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd a vízzel és a kávéporral kis lábasba tesszük, és vízgőzben sima krémmé főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat is... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg csokoládé
1 dl erős kávé
10 dkg margarin
6 tojás
7,5 dkg cukor
4 dkg keményítő
A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr
A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét a kávév... |
|
|
|
|
|