Belépés
Kovászos uborka
... egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fokhagymát rátesszük. A kenyeret kissé megpirítjuk, és tüllzacskóban az uborkákra fektetjük. A sót másfél liter vízbe szórjuk, felforraljuk, majd a kenyéren át az uborkára szűrjük. Egy tányérral befedjük, és két-három napra napos helyre állítjuk.
Hozzávalók: 1kg fürtös uborka, 2 nagy csokor kapor, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 s...
Zöldborsókrémleves retekkel
... főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót, és félretesszük a díszítésh...
Sajtkrémleves pirítóssal
... levesben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
2. A vajat lábasban megforrósítjuk, meghintjük a liszttel, és 2 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, felforraljuk, majd beletesszük a kockákra vágott brie sajtot. Kevergetve addig főzzük, amíg a sajt elolvad. Szitán átszűrjük.
3. A toastkenyérből kis pogácsaszaggatóval kb. 20 korongot szúrunk...
Epres-krémes palacsinta
... lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd levével együtt, lábaskába szedjük. Fedő nélkül 3 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak felforraljuk, besűrítjük, melegen tartjuk.
3. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a maradék 50 g porcukorból krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni, aztán belekeverjük a rumot (ha gyer...
Paradicsomos halleves
... vágva, besózva, arasznyi póréhagyma karikákra vágva, fél zeller tisztítva, gyufaszálnyi csíkokra vágva, 8 dkg gyufametélt, citromlé.

Elkészítése:

Az alaplevet felforraljuk, a paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az erőspaprika-krémmel tüzesítjük. Újra a tűzre tesszük, amikor felforrt, a halat, a pórékarikákat, a zellert és a tésztát b...
Zöldborsó krémleves retekkel
... apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
3. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót, és félretesszük a díszít...
Málnahabos képviselőfánk
... 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el nem válik.
2. Az égetett tésztát áttesszük keverőtál...
Nektarinos-habos csokoládépudi
... mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel. A kakaót és 3 ek. cukrot ugyancsak simára keverünk 8-10 ek. hideg tejjel, majd folyamatosan keverve a pudingos tejhez adjuk. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáöntjük a pudingos-kakaós tejet, és szelíd tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Beleolvasztjuk a vaníliás cukrot, néhány percig hűlni hagyjuk, majd arányosan felosztva 4 k...
Kapormártás
... felengedjük, sóval, szűrt citromlével, cukorral ízesítjük, jól kiforraljuk ...
Édes-savanyú mártás
... vágva

50 g póréhagyma vékony karikákra szeletelve

Elkészítés:

1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük.
Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pároljuk a répát, a zöldpaprikát és a gombát.
...
Almás-aszalt szilvás torta
... mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral ...
Almás-szilvás torta
... összegyúrunk. Golyót formálunk belőle, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és a citromlével meg 5 dkg cukorral felforraljuk. 10 percig kislángon főzzük, majd langyosra hűtjük, és turmixoljuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kerek lappá nyújtjuk. Kivajazott kipattintható tortaformába simítjuk, villával megszurká...
Alufóliában sült gyümölcs
... körte
2 füge
2 sárgabarack (aszalt)
2 darabka fahéj
12 szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin




ELKÉSZÍTÉS

A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket és a gyömbért. Lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, hideg vízzel leöblítjük, megh...
Ananászos rizskorona
... kockacukor




ELKÉSZÍTÉS

A rizst sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A tejet a hosszában kettévágott, kikapart vaníliarúddal felforraljuk. Beletesszük a rizst, lefedjük, és puhára főzzük (akkor jó, ha minden tejet magába szívott a rizs). A cukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, aranyszínűre karamellizáljuk...
Ananászos sütemény
... elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögtetjük az ananászkarikákat, és a tortaformába, a karamellre szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és forró sütőben kb. 45 ...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
... narancs
2 evőkanál cukor



ELKÉSZÍTÉS

A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A vegyes gyümölcsöt hosszú, vékony csíkokra vágjuk, majd kis kockákra. A ricottát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat. A narancs...
Bejgli
... db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot a tejjel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, egy kanál mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihűtjük. Kihűlés után 4 egyenlő részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket...
Flódni
... kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral meg...
Bajor csokis körtetorta
... kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez ...
Banános-mandulás torta
... mandulát, a kukoricakeményítőt és a tojásokat. A citrom és a narancs héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A bort a cukorral, a citromlével, a citrom- és narancshéjjal, és a fahéjjal felforraljuk. A banánokat meghámozzuk, fél cm vastagon felkarikázzuk, és kislángon a szirupban 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és grillrácson lecsöpögtetjük. A fahéjat kiszedjük, a szirupo...
1 2 3 ........207 208 ....311 312 .....414 415 416 
Címkék: maradék kaprot, kenyeret kissé, uborkákra fektetjük, uborkára szűrjük, tányérral befedjük, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, vajat lábasban, kockákra vágott, sajt elolvad, alaplevet felforraljuk, paradicsompürét belekeverjük, tűzre tesszük, összes lisztet, égetett tésztát, pudingos tejhez, maradék tejet, pudingos-kakaós tejet, vaníliás cukrot, vaníliarudat hosszában, szirupba tesszük, almákat kivesszük, almákat meghámozzuk, tésztát lisztezett, szőlőlét felforraljuk, hosszában kettévágott, maradék cukorból, kivajazott tortaformába, karamellre szorosan, díszítéshez hosszú, narancs héját, cukorral mély, vegyes gyümölcsöt, ricottát habosra, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, kanál mézzel, darált diót, pihentetett tésztákat, órán keresztül, citrom levével, margarinnal pépesre, tejet felforraljuk, egyik felét, cukros mákra, cukrozott dióra, tésztát négy, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, cukorral fehéredésig, kinyomkodott zselatint, levüket kinyomjuk, fahéjjal felforraljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.