|
|
|
...
4 kacsacomb, 2 csomó vegyes leveszöldség, 60 dkg apró vöröshagyma, 1-2 dl száraz vörösbor, 1-2 babérlevél, só, bors.
Elkészítése:
A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal bedörzsöljük, darabokra tört babérlevéllel megtűzdeljük, és tűzálló tálba fektetjük. Aláöntünk bort, és fóliával lefedve kb. másfél óráig sütjük. Kivesszük a sütőből, a zsírt... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 teáskanál méz
20 dkg szőlő
A kacsacombokat megtisztítjuk, leperzseljük, megmossuk és leszárítjuk. Beletesszük egy tálba, ráöntjük a mustot, és letakarva, egy napon át, hűtőben pácoljuk. A felhasználás előtt letörölgetjük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csilipaprika
Elkészítése:
Az aszalt szilvát, a narancs héját és levét, a fahéjat elkeverjük 5 dl vörösborban, és 10-15 perc alatt megfőzzük. Ha kihűlt, a csilipaprikával összeturmixoljuk. A kacsacombokat besózzuk, olívaolajon fokhagymadarabokkal pirosra pirítjuk. A húst kiszedjük, az olajhoz fokhagymát, vajat, illetve az elkészült mártást hozzáadjuk, összefor... |
|
|
|
|
|
|
|
... kacsacomb, 1 kg újburgonya, 1 csokor új répa, 1 csokor friss fűszerlevél (zsálya, kakukkfű, oregano), só, darált bors, 3-4 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése:
A kacsacombokat csorgassuk meg kevés olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Tépkedjünk rá a fűszerek leveleiből, és tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Itthon a knédlit vastag szeletekre vágva meggőzöltem. Olajon két evőkanál cukrot karamellizáltam, majd a savanyúkáposztát hozzáadva megpároltam. A kacsacombokat lezsíroztam, s a zsírját kockákra vágva kisütöttem tepertőnek
... |
|
|
|
|
|
|
|
... db, fokhagyma 4 gerezd,
étolaj 5 cl, lencse 50 dkg, vöröshagyma
10 dkg, szegfűszeg 10-12 db, vaj 8 dkg,
zöldpetrezselyem 1 csomó, törött bors,
só
A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben... |
|
|
|
|
|
|
|
... kacsacomb
Hozzávalók:
4 db kacsacomb, 1 evőkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1
gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika.
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12
percig pároljuk. A fűszereket, a zúzott fokhagymát és a lereszelt vöröshagymát
egy evőka... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj
#
# Hozzávalók a (hagymás-tört burgonyához):
# 1 kg burgonya
# 2 db vöröshagyma
# olaj
# só
Elkészítés (kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a kacsacomb... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
1 kávéskanál édesítő
1 pohár száraz pezsgő
só
bors
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt köménymag
A kacsacombokat megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a majoránnával, és tepsibe tesszük. Az összezúzott fokhagymát és az egyik, darabokra vágott hagymát is mellé tesszük, és 160-170 fokos sütőben s... |
|
|
|
|
|
|
|
... számolunk)
kacsazsír
só
bors
majoránna
köménymag
szerecsendió
víz
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk, 2 hagymát és 3 gere... |
|
|
|
|
|
|
|
... élelmiszert.
Itthon a knédlit vastag szeletekre vágva meggőzöltem. Olajon két evőkanál cukrot karamellizáltam, majd a savanyúkáposztát hozzáadva megpároltam. A kacsacombokat lezsíroztam, s a zsírját kockákra vágva kisütöttem tepertőnek.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... káposztával
Hozzávalók: pecsenye kacsacomb (egy főre egy combot számolunk), kacsazsír, só, bors, majoranna, köménymag, szerecsendió, víz, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk 2 ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... szőlő
- 2 vöröshagyma
- majoránna
- 1 borókabogyó
- 1 babérlevél
- 3 dl must
- 1/2 dl méz
- só
- 4 kacsacomb
- 10 dkg vaj
A kacsacombokat megtisztítjuk, enyhén besózzuk. A mézet felhevítjük, majd felöntjük a musttal, és forrásig
melegítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Amikor a mézes must kihűlt, beletesszük a kacsa... |
|
|
|
|
|
|
|
... pecsenyekacsa comb,
3 ág kakukkfű,
só,
1 kg színes répagolyó,
2 evőkanál vaj,
1 csokor petrezselyemzöldje,
50 dkg apróburgonya
Sózzuk meg a kacsacombokat, majd tegyük egy tepsibe. Tépkedjünk a tetejére a kakukkfűlevelekből, majd öntsünk alá egy decinyi vizet. Tegyük mellé az apró burgonyákat, fedjük le alufóliával, és tegyük forró 160 fokos... |
|
|
|
|
|
|
|
... kacsacomb
Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 evőkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika.
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12 percig pároljuk. A fűszereket, a zúzott fokhagymát és a lereszelt vöröshagymát egy evőkanál olaj hozzáadásával alaposan ... |
|
|
|
|
|
|
|
... takaréklángon 30 percig főzzük. Ha lejárt az idő, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá, és ha kiment belőle a forró gőz, levesszük a tetejét.
2.) Kivesszük a kacsacombokat a kuktából és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellérakunk egy négybe vágott almát, 2 megtisztított és négybe vágott vöröshagymát, és néhány fokhagymagerezdet. A kuktában maradt lével bősé... |
|
|
|
|
|
|
|
... * olaj
* só
* bors
* kakukkfű
* majoranna
* grillfűszer
* fehér bor
Elkészítés:
Elkésztítés:
1.) A kacsacombokat megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük a többi fűszerrel.
2.) A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rátesszük a burgonyát és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... olaj
* a (hagymás-tört burgonyához):
* 1 kg burgonya
* 2 db vöröshagyma
* olaj
* só
Elkészítés:
(kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a k... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg kacsacomb
* só
* frissen őrölt színesbors
* 1-2 dl almaecet
Elkészítés:
A kacsacombokat lefejtem a csontról, és bőröstül felkockázom. 1 éjszakára almaecetes-sós-borsos pácba teszem. Pácolás után serpenyőben - kezdetben fedő alatt - ropogósra sütöm. Köretként hasábburgonyával vagy burgonyapürével t... |
|
|
|
|
|