Belépés
Francia kacsacomb
...

4 kacsacomb, 2 csomó vegyes leveszöldség, 60 dkg apró vöröshagyma, 1-2 dl száraz vörösbor, 1-2 babérlevél, só, bors.

Elkészítése:

A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal bedörzsöljük, darabokra tört babérlevéllel megtűzdeljük, és tűzálló tálba fektetjük. Aláöntünk bort, és fóliával lefedve kb. másfél óráig sütjük. Kivesszük a sütőből, a zsírt...
Mustban pácolt...
... vöröshagyma

4 szál újhagyma

2 babérlevél

10 szem bors

20 dkg libazsír

1 teáskanál méz

20 dkg szőlő



A kacsacombokat megtisztítjuk, leperzseljük, megmossuk és leszárítjuk. Beletesszük egy tálba, ráöntjük a mustot, és letakarva, egy napon át, hűtőben pácoljuk. A felhasználás előtt letörölgetjük...
Kacsacomb vörösboros mártásban
... csilipaprika

Elkészítése:

Az aszalt szilvát, a narancs héját és levét, a fahéjat elkeverjük 5 dl vörösborban, és 10-15 perc alatt megfőzzük. Ha kihűlt, a csilipaprikával összeturmixoljuk. A kacsacombokat besózzuk, olívaolajon fokhagymadarabokkal pirosra pirítjuk. A húst kiszedjük, az olajhoz fokhagymát, vajat, illetve az elkészült mártást hozzáadjuk, összefor...
Kacsacomb zöldségekkel
... kacsacomb, 1 kg újburgonya, 1 csokor új répa, 1 csokor friss fűszerlevél (zsálya, kakukkfű, oregano), só, darált bors, 3-4 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése:

A kacsacombokat csorgassuk meg kevés olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Tépkedjünk rá a fűszerek leveleiből, és tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja ...
Vacsoracsata-Réka-Főétel
... l...
NARANCSOS kacsa
...

Itthon a knédlit vastag szeletekre vágva meggőzöltem. Olajon két evőkanál cukrot karamellizáltam, majd a savanyúkáposztát hozzáadva megpároltam. A kacsacombokat lezsíroztam, s a zsírját kockákra vágva kisütöttem tepertőnek
...
Fűszeres kacsacombok
... db, fokhagyma 4 gerezd,
étolaj 5 cl, lencse 50 dkg, vöröshagyma
10 dkg, szegfűszeg 10-12 db, vaj 8 dkg,
zöldpetrezselyem 1 csomó, törött bors,


A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben...
Mikróhullámos receptek
... kacsacomb

Hozzávalók:
4 db kacsacomb, 1 evőkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1
gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika.

A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12
percig pároljuk. A fűszereket, a zúzott fokhagymát és a lereszelt vöröshagymát
egy evőka...
Kacsasült hagymás tört burgony
... olaj
#

# Hozzávalók a (hagymás-tört burgonyához):
# 1 kg burgonya
# 2 db vöröshagyma
# olaj
# só

Elkészítés (kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a kacsacomb...
Kacsasült almás párolt káposzt
... vöröshagyma
1 kávéskanál édesítő
1 pohár száraz pezsgő

bors
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt köménymag

A kacsacombokat megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a majoránnával, és tepsibe tesszük. Az összezúzott fokhagymát és az egyik, darabokra vágott hagymát is mellé tesszük, és 160-170 fokos sütőben s...
Sült kacsacomb
... számolunk)
kacsazsír

bors
majoránna
köménymag
szerecsendió
víz
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk, 2 hagymát és 3 gere...
Narancsos kacsacomb cseh knéd
... élelmiszert.



Itthon a knédlit vastag szeletekre vágva meggőzöltem. Olajon két evőkanál cukrot karamellizáltam, majd a savanyúkáposztát hozzáadva megpároltam. A kacsacombokat lezsíroztam, s a zsírját kockákra vágva kisütöttem tepertőnek.

...
Hal a tortán
... káposztával

Hozzávalók: pecsenye kacsacomb (egy főre egy combot számolunk), kacsazsír, só, bors, majoranna, köménymag, szerecsendió, víz, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majoránnával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk 2 ha...
Ebédre...
... szőlő
- 2 vöröshagyma
- majoránna
- 1 borókabogyó
- 1 babérlevél
- 3 dl must
- 1/2 dl méz
- só
- 4 kacsacomb
- 10 dkg vaj

A kacsacombokat megtisztítjuk, enyhén besózzuk. A mézet felhevítjük, majd felöntjük a musttal, és forrásig
melegítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Amikor a mézes must kihűlt, beletesszük a kacsa...
Recept
... pecsenyekacsa comb,
3 ág kakukkfű,
só,
1 kg színes répagolyó,
2 evőkanál vaj,
1 csokor petrezselyemzöldje,
50 dkg apróburgonya

Sózzuk meg a kacsacombokat, majd tegyük egy tepsibe. Tépkedjünk a tetejére a kakukkfűlevelekből, majd öntsünk alá egy decinyi vizet. Tegyük mellé az apró burgonyákat, fedjük le alufóliával, és tegyük forró 160 fokos...
Mikrohullámú receptek
... kacsacomb
Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 evőkanál olaj, 20 dkg füstölt sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, pirospaprika.
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12 percig pároljuk. A fűszereket, a zúzott fokhagymát és a lereszelt vöröshagymát egy evőkanál olaj hozzáadásával alaposan ...
Kacsasült
... takaréklángon 30 percig főzzük. Ha lejárt az idő, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá, és ha kiment belőle a forró gőz, levesszük a tetejét.
2.) Kivesszük a kacsacombokat a kuktából és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellérakunk egy négybe vágott almát, 2 megtisztított és négybe vágott vöröshagymát, és néhány fokhagymagerezdet. A kuktában maradt lével bősé...
Kacsasült egytál
... * olaj
* só
* bors
* kakukkfű
* majoranna
* grillfűszer
* fehér bor

Elkészítés:

Elkésztítés:
1.) A kacsacombokat megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük a többi fűszerrel.
2.) A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rátesszük a burgonyát és ...
Kacsasült hagymás tört...
... olaj
* a (hagymás-tört burgonyához):
* 1 kg burgonya
* 2 db vöröshagyma
* olaj
* só

Elkészítés:

(kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a k...
Kacsavacsora
Hozzávalók:

* 1 kg kacsacomb
* só
* frissen őrölt színesbors
* 1-2 dl almaecet

Elkészítés:

A kacsacombokat lefejtem a csontról, és bőröstül felkockázom. 1 éjszakára almaecetes-sós-borsos pácba teszem. Pácolás után serpenyőben - kezdetben fedő alatt - ropogósra sütöm. Köretként hasábburgonyával vagy burgonyapürével t...
1 2 3 4 5 
Címkék: megtisztított kacsacombokat, kacsacombokat megtisztítjuk, felhasználás előtt, aszalt szilvát, narancs héját, fahéjat elkeverjük, csilipaprikával összeturmixoljuk, kacsacombokat besózzuk, húst kiszedjük, olajhoz fokhagymát, elkészült mártást, kacsacombokat csorgassuk, fűszerek leveleiből, knédlit vastag, savanyúkáposztát hozzáadva, kacsacombokat lezsíroztam, zsírját kockákra, kacsacombokat megtűzdeljük, kacsacombokat alaposan, zúzott fokhagymát, lereszelt vöröshagymát, sütőzacskóba tesszük, zöldségeket megmossuk, kacsacombokat megsózzuk, összezúzott fokhagymát, kacsacombokat megmossuk, lábasba tesszük, combot számolunk, mézet felhevítjük, mézes must, decinyi vizet, apró burgonyákat, evőkanál olaj, mosogatóba tesszük, kiolajozott tepsibe, négybe vágott, kuktában maradt, többi fűszerrel, hagymát megtisztítjuk, nagy tepsit, kacsacombokat lefejtem, összeturmixoljuk, savanyúkáposztát, zöldpetrezselyem, hasábburgonyával, szerecsendióval, csilipaprikával, karamellizáltam, burgonyapürével,
© 2013 TVN.HU Kft.