Belépés
Ha
... elbotoltam.
A fényeket,
mik sajogtak, miket hittem.
És ne félj majd,
a kínokat magammal vittem.
Mindent, ami fájt.
Éhes éjjeleket,
keserves homályt.
S itt hagyom a szépet.
Amit vágytam,
ami éget.
Ha majd elmegyek,
őrizd, ki szerettem volna lenni.
Őrizd,
hogy ne féljek elmenni.





...
x
... való fű lepte el;
Noha járt voltában semmivel
Nem tett túl egyik a másikán,

S mindkettejükre e hajnalon
Láb nem taposta levél borult.
Az elsőt, ó, máskorra hagyom!
De visszatérek-e, nem tudom,
Ismerve, hogyan fut útba út.

S így kezdem majd sóhajtva mesém
Valahol sok hosszú év után:
Két út vitt át a fák sűrűjén,
S a...
Cinkenyom
... rejtő
ékírás

őseim í...
Édeni régi étkek
... lényeg:
egy kis nosztalgia, egy kis emlékezés a gyermekkor ízeire, illataira.
A valóban mennyei régi étkekre. Ne hagyjuk feledésbe menni a
réges-régi recepteket. Nem csak hagyománytiszteletből. Hanem azért
se, mert ilyen finomat még nem ettek. Mert tudják: ,,A Nagyi főztje
a világon a legjobb!"
- 5 -
P ersze az idő nem áll ...
Összerakott szavak...
Roderik Feiszthamel: Összerakott szavak

Kiütöttem magam s nem hagyom abba,
Kezemből kihulló, labda,
Magamra maradva, cserbenhagyva.

Voltam már kába, késtem már el,
Nem kérkedem az emberi értékekkel.

Feltámadt kedvem lelohadt vala,
Egy-egyesség megszakított oldala.

Naplementében nem látva a gyönyört,
Azzal nézte...
Nikujaga recept
... kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst. Kevergetve fehéredésig sütöm, hagyom, hogy körbezárja a külső kéreg a hús rostjait. Ezután ráteszem a hagymát, a sárgarépát, majd pár percnyi pirulás után a krumplit is. Felöntöm a szójával és a száraz fehérborral, megszóro...
Mese a kis tündérről
... a
fagyos Zimankó,
hogy megölje mindazt
amiért élni jó.

Nem fogok bújni előle,
vágyón várni majd a
madárcsicsergésre.
Megyek, megküzdök
véle, nem hagyom
bántani a puha
Békességet!

Indult is már fel,
fel a magas égbe,
megállítani a telet
kevéske erejével,
utolsó lélegzetével!

Ám utána s...
Falusi Mariann brutális lesz
... sehol.

- Szóval arra készül, hogy szigorú lesz?
- Egy ilyen helyzetre nem készülhet az ember, én már készen vagyok és nem tervezem, hogy másmilyen leszek, mint amilyen vagyok. Hagyom majd, hogy hasson rám az egész és brutálisan őszinte leszek, mert úgy gondolom, azzal tudok legtöbbet segíteni. Amennyit készülni tudok rá, legfeljebb annyi, hogy varratok ...
KESKENYFILm
... tehetsége, érdemes-e neki... Meg fogja tudni tőlem, hogy igenis van tehetsége, éppen azért hagyja abba, sürgősen, az idő alkalmatlan. Ötkor elhatározom, hogy azt a dolgot holnap délelőttre hagyom, bemegyek az állatkereskedésbe, ahol hónapok óta alkuszom egy akváriumra ("antikvárium", ahogy Erzsi mondja). Fodor Lacival, a kitűnő drámaíróval találkozom, spiritiszta dolgokról beszél,...
Kovács Kati: Búcsú...videó
...






Kovács Kati: Búcsú

Itt hagyom rád, a régi utcát,
mely őrzi lépteinket.
Itt hagyok még egy...
Az elhagyott gyermekek .....
... 13. szombat délután 16 óra 45 perc. Rózsika asszony mielőtt elindult a vonathoz az állomásra, előtte oda adta a kis Robikának a Micimackós párnát, amit otthonról vitt. -Tessék picikém, itt hagyom neked a kedvenc kispárnádat, amin otthon szoktál aludni. A kis gyerek, miután az asszony oda adta a párnát a szomorú kis fiú ezt kérdezte anyjától. -Mami a kis párnámat azért adod ide nek...
Te milyen szerepet vállalnál el?
Én vagyok a kis hülye altruista.

"Az űttürő ahol tud segít."

Olykor sokszor hagyom kihasználni magam, mert tudom, hogy épülésére van a másiknak, amikor szembenéz magával.

Nekem ennyit megér.

És fizetem az árát.

De már fáradok.
vm...
Brassói recept
... 3 db közepes vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, szintén apróra vágok. Megpirítom kevés olajon a hagymákat, addig megfőzök egy kis húslevest (1 litert). A húst rárakom a hagymákra és hagyom picit pirulni, hogy kifehéredjen. Ezután ráöntöm a húslevest és megborsozom, majd addig főzöm, amíg a leves csaknem teljesen elpárolog. A hozzávaló krumplit megpucolom, felvágom kockára és m...
kelt kalács alaprecept
... lisztet egy nagy tálba szórom a közepébe mélyedést készítek. Mikor az élesztő felfutott a mélyedésbe öntöm, kevés lisztet szórok a tetejére és összekeverem, hogy galuska állagú legyen. Ismét hagyom megkelni. Mikor már jó hólyagos hozzáteszem a tojásokat, a cukrot, az édesítőt, a maradék tejet, egy csipet sót. Határozott mozdulatokkal összegyúrom, majd kanalanként hozzá dolgozom az...
Az elhagyott gyermekek .....
... hogy miért: azért, mert a gyermek...
Mitől lenne jobb az általános egészségi közérzeted?
Elsősorban ha egészségi állapotomnak megfelelő melót találnék. Pénz az jó ha van. Korom így jó ahogy van, fiatalabb nem lennék, hagyom hogy öregdjek, a magam módján. Próbálom nem rongálni a testemet, cigi, alkohol, nagyon zsíros - fűszeres étellel. Elég a kipufogót szagolni ha gyalogolok..
Próbálok annyit aludni amennyit a testem jelez. Így talán nem leszek annyira nyúzott....
Visszaemlékezés a Hungarizmus2
... találkozás értelmi szerzője Gömbös Gyula volt, jelentőségét nem kell méltatnom, minden épeszű ember tisztában van vele. Ezért és még sok minden másért, aminek elmondására időim nincs, nem hagyom bántani a már második éve halott Gömbös Gyulát.

Az emberek hallgattak, nem volt hozzászólni valójuk. Ekkor felém fordult Szálasi; most elmondhatja testvérem, amit az előbb akart...
Klasszikus francia hagymaleves recept
...

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, félbe, majd halvány szeletekre vágom. A vajat egy mély serpenyőben, vagy fazékban megolvasztom, majd hozzáadom a hagymát. Befedem, majd 10 percig hagyom párolódni. Közben persze, időnként kavarok rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, már fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett, karamellizálom a hagymát. Iskola függő, hogy men...
Ketchup házilag
... fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors,
kevés mustár,
2 babérlevél


A recept elkészítése:
Az érett paradicsomot megmosom, cikkekre vágom, és tiszta lábasba hagyom hogy levet eresztjen. Utána addig főzöm, míg sűrű lesz. A sűrű léhez hozzáadom a lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, cukrot és a többi fűszert. 10 percig főzöm, utána ...
csokis muffin !
... kikeverem,hozzá adom a többi anyagot is, jól kidolgozom.A formában elosztom a tésztát és 22-25 perc alatt megsütöm.

A krémhez : a tejszint felmelegitem és a csokit felolvasztom benne.Hagyom,hogy kihüljön. Az 1 / 3 csésze vizet, fehérjét, cukrot ,sót egy tálba teszem,majd gőz felett állandóan mixelve krémesre,habosra kidolgozom.
A tészta tetejét diszitem a krémmel....
1 2 3 ........407 408 409 ....611 612 ....814 815 816 
Címkék: Falusi Mariann, Kovács Kati, Roderik Feiszthamel, Fodor Lacival, Gömbös Gyula, Gömbös Gyulát, elhagyott gyermekek, általános egészségi, kínokat magammal, gyermekkor ízeire, valóban mennyei, emberi értékekkel, wokba beleöntök, kevés olajat, külső kéreg, száraz fehérborral, magas égbe, ilyen helyzetre, dolgot holnap, kitűnő drámaíróval, régi utcát, kedvenc kispárnádat, űttürő ahol, gerezd fokhagymát, húst rárakom, leves csaknem, hozzávaló krumplit, nagy tálba, közepébe mélyedést, élesztő felfutott, mélyedésbe öntöm, maradék tejet, magam módján, kipufogót szagolni, testem jelez, emberek hallgattak, előbb akart, hagymát megpucolom, mély serpenyőben, recept elkészítése, érett paradicsomot, sűrű léhez, lereszelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát, többi fűszert, formában elosztom, tejszint felmelegitem, csokit felolvasztom, tálba teszem, tészta tetejét, visszaemlékezés, karamellizálom, mindkettejükre, naplementében, cserbenhagyva, mozdulatokkal, vöröshagymát, paradicsomot, lélegzetével, kifehéredjen, összekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.