|
|
|
Hozzávalók (4 személyre:
25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg készen kapható gnocchi. A petrezselyempesztóhoz: másfél csokor petrezselyem, 4 ek. reszelt parmezán, 1 dl olívaolaj.
1. A félbe/negyedbe vágott paradicsomot felforrósított (grill)sütőben kicsit megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Petrezselyempesztó: A petrezselymet leöblítjük, ler... |
|
|
|
|
|
|
|
Nem mondom, hajszálnyit macerás, de ha épp gyurmázós, alkotós hangulatban vagy, akkor nem okoz majd problémát *pár* gnocchit pödörni-sodorni:-)
Sütőtökös gnocchi
3 rész sütőtök (ha lehet, nem a sonka formájú, hanem a hagyományos nagy tökből)
1 rész liszt, 1 tojássárgája, pár bazsalikomlevél
egy kis csokor petrezselyem, 6-8 levél z... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... burgonyás tésztát, majd lisztezett deszkán sodorjuk ujjnyi csíkokká. Vágjuk másfél centis darabokra, és kicsit nyomjuk be a darabkák tetejét egy villával. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a gnocchit. Ha már feljön a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki. A spenótos mártáshoz öntsük az olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát,... |
|
|
|
|
|
|
|
A héten a gnocchié a főszerep. Kezdjük rögtön egy gombás finomsággal.
Gnocchi tejszínes gombaraguval
Gnocchi tésztához:
60 dkg burgonya
1-2 evőkanál étolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
só, bors
Raguhoz:
3 dl tejszín
25 dkg csiperke
10 dkg zöldborsó
1 szál póré
4 gerezd fokhagyma... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 8 vékony szelet fehér kenyér, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál cukor, 1 citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 2 db tojássárgája.
Elkészítése:
Finomlyukú szűrőn vagy krumplinyomón nyomjuk át a túrót és tegyük egy nagy tálba. Vágjuk le a kenyérszeletek héját, majd éles csapókéssel aprítsuk kis darabokra.... |
|
|
|
|
|
|
|
Tejszínes gnocchi pirított gombával
Hozzávalók (4 személyre):
400 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 80 g bacon/húsos szalonna, só, bors, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk. étkezési keményítő, 400 g készen vásárolt gnocchi, 1-2 miniparadicsom.
1. A kétféle gombát és a fokh... |
|
|
|
|
|
|
|
... amíg besűrűsödik.
Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat (erő-, zöldség-, vagy marhahúsleves kocka egyaránt jó) feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, belerakjuk a szószba és összekeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk. Akkor lesz igazán finom, ha tálalás előtt még pár perc... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80-80 dkg gnocchi és paradicsom, 10-10 dkg füstölt sonka és parmezán sajt, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, friss bazsalikomlevelek, őrölt bors, só.
Elkészítése:
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, a húsukat darabokra tördeljük. A felforrósított vajban megpirítjuk a finomra vágott so... |
|
|
|
|
|
|
|
... megkenve.
Ebéd: citromos tonhalfilé, egy szelet kenyér, friss saláta. Desszert: déligyümölcs-saláta egy kis meggylikőrrel, egy sovány joghurt.
Vacsora: krumpligombóc (gnocchi) friss paradicsommal, egy kanál olívaolajjal és reszelt sajttal, friss zöldsaláta kevés reszelt sajttal, két mandarin.
Vasárnap (1300 kalória)
Reggeli: ... |
|
|
|
|
|
|
|
... bőven szórjuk meg vékony csíkokra vágott friss bazsalikomlevéllel, majd a joghurtos szósszal csorgassuk körbe. Pirított szeletelt mandulával vagy mogyoróval díszítsük.
Túrós gnocchi eperszósszal
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 8 vékony szelet fehér kenyér, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál cukor, 1 citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 2 db toj... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémlevesek, mártások, dip-ek, és tejszínes italok, koktélok készítéséhez ajánljuk.
Az alábbiakban két ínycsiklandozó receptet ajánlunk Önnek:
Spenótos gorgonzolás gnocchi
Hozzávalók:
- 0,5 dl olivaolaj
- 15 dkg spenót
- Só, őrölt bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,3l Milli Főzőtejszín Light 15%
- 15 dkg gorgonzola sajt... |
|
|
|
|
|
|
|
Gnocchi tejszínes mozzarella szószban
Hozzávalók:
1tasak MAGGI Sonkás rakott tészta fix
20 dkg koktélparadicsom
125 g mozzarella sajt
40 dkg gnocchi (hűtött)
2 dl víz
0,5 dl tejszín
őrölt fekete bors
friss bazsal... |
|
|
|
|
|
|
|
Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók:
3 rész sütőtök (ha lehet, nem a sonka formájú, hanem a hagyományos nagy tökből)
1 rész liszt
1 tojássárgája
pár bazsalikomlevél
egy kis csokor petrezselyem
6-8 levél zsálya
só
bors
szerencsendió
10 dkg vaj
kéksajt
parmezán
Elkészítés:
A sütő... |
|
|
|
|
|
|
|
... ezért aluminium fóliába csomagolva védik a kiszáradástól.
Konyhai felhasználása
A roquefort a sajttálak nélküközhetetlen eleme. Azonban rizottokhoz vagy akár krumplis-gnocchi készítéséhez is megfelelő, gyakran a forró krumplipürét teszik vele pikánsabbá. Lehet szószók alapanyaga is, de egyszerűen desszertként is fogyasztható dióval, friss körtével.
A h... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére sajt és vajdarabka kerüljon. 25 percig középmeleg sütőben sütjük.
*********************************
Gnocci olasz mártásban
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
50 dkg paradicsom
1 fehér hagyma
1 evőkanál finomra vágott és néhány egészben félretett bazsalikom,
olaj
só
Elkészítés:
A gnocchit forró sós v... |
|
|
|
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros gnocchival
Hozzávalók:
afrikai harcsa
lecsós alaphoz: paprika, paradicsom
vöröshagyma
zsír
2 dl tejföl
20 g liszt
fűszerpaprika
só
fokhagyma
köménymag
kapor
gnocchi
Elkészít... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Zutaten
Für die Gnocchi:
300 g Kartoffel(n)
1 Eigelb
2 EL Mehl, (evtl. etwas mehr)
3 EL Parmesan
Salz und Pfeffer
1 / 2 Kopf Wirsing
250 g Knollensellerie
500 g Karotte(n)
2 Zehe/n Knoblauch, fein gehackt
200 g Tomate(n), stückige (Dose)
500 ml Gemüsebrühe
etwas Basilikum, zum Garnieren
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Zutaten
500 g Putenfleisch (Putenfilet oder Putenschnitzel)
500 ml Sahne
500 g Gnocchi
4 Zehe/n Knoblauch
3 kleine Chilischote(n)
Chili
Salz und Pfeffer
Paprikapulver
1 Zwiebel(n)
50 g Käse (Gouda), gerieben
250 ml Bier (Pils oder Kölsch)
evtl. Saucenbinder
Zuerst alle Zutaten
vor... |
|
|
|
|
|
|
|
... formen. Drei bis vier Zentimeter lange Stücke abschneiden, über eine gemehlte Gabel drücken, damit das typische Muster entsteht.
In siedendem Salzwasser gar ziehen lassen. Wenn die Gnocchi oben schwimmen, sind sie gar. Die fertigen Gnocchi in kaltem Wasser abschrecken und anschließend in einem Nudelsieb abtropfen lassen.
Größere Mengen kann man auch einfrieren. Lohnt s... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Zutaten
600 g Gnocchi
400 g Gehacktes, vom Rind
1 gr. Dose/n Erbsen und Möhren
2 kl. Dose/n Tomate(n), gehackt
100 g Käse, gerieben
200 g Cremefine, zum Kochen
Salz und Pfeffer
Paprikapulver
Kräuter, italienische
Gnocchi nach Anweisung kochen.
Gehacktes in der Pfanne anbraten und mit Salz, Pfeffer ... |
|
|
|
|
|