|
|
|
Hozzávalók a tortalaphoz:
6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt; a forma kikenéséhez: vaj és liszt; a töltelékhez: 3 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 3 ek. porcukor, 2 tasak habfixáló, 4 kivi, 25 dkg eper.
1. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, a fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A cukros sárgáját és a lisztet felváltva kiseb... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
1 zacskó vanillincukor
1 zacskó habfixáló
Díszítéshez:
1 dl tejszín,
pár szem eper,
citromfű
Elkészítés
A tortalaphoz 15 dkg kekszet tegyél zacskóba, gurítsd át néhányszor rajta a sodrófát. A kekszmorzsát keverd el az olvasztott vajjal, majd nyomkodd 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... magában van. Csak amikor a cukor rajta lesz, akkor kerül a tortára.
Pirított cukor: Elkészítése előtt, egy nagykést veszek elő, melynek recés fogazata van. Odakészítem a tortalaphoz a deszkára. A nagykés mellé remek szolgálatot tesz egy erre a célra fenntartott hosszú kötőtű. Nekem 2-es van. Tehát vékony. Ezt egy nedves ruhával szoktam hűteni. Minden esetben cukrot hasz... |
|
|
|
|
|
|
|
Alaprecept I. (8 képviselő fánkhoz): 250 ml víz, 7 dkg margarin , 1 teáskanál cukor, 3 dkg étkezési keményítő, 12 dkg liszt, 4 db tojás
Alaprecept II: (8-10 képviselőfánkhoz, vagy 3 vékony tortalaphoz): 125 ml víz, 25 g lágy vaj, vagy margarin, 75 g liszt, 15 g étkezési keményítő, , 2-3 tojás (közepes méretű), 1 késhegynyi sütőpor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A tortalaphoz: 4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi só, egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.
http://www.szamoca.eoldal.hu/archiv/ ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tortalaphoz:
8 db tojás
8 kanál kristálycukor
8 kanál liszt
1 cs sütőpor
kevés víz
A töltelékhez:
1 db tojás
2 evőkanál liszt
1 dl tej
1 rum aroma (ízlés szerint)
egy kis mazsola
5 dl növényi tejszín|... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (-):
* Tortalaphoz:
o 8 db tojás
o 8 kanál kristálycukor
o 8 kanál liszt
o 1 cs sütőpor
o kevés víz
* A töltelékhez:
o 1 db tojás
o 2 evőkanál liszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... Díszítéshez:
2 dl habtejszín
1 cs habfixáló
Elkészítése: A tortalaphoz 8 db tojássárgát 8 evőkanál kristálycukorral habosra keverünk. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, szükség szerint pici vizet vagy tejet, hogy ne legyen túl sűrű. Külön tálban kemén... |
|
|
|
|
|
|
|
... o 1 db tortabevonó étcsoki
o darált dió
* Díszítéshez:
o 2 dl habtejszín
o 1 cs habfixáló
Elkészítése: A tortalaphoz 8 db tojássárgát 8 evőkanál kristálycukorral habosra keverünk. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, szükség szerint pici vizet vagy tejet, hogy ne legyen túl sűrű. Külön tálban kemény ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csokoládé
* 300 g mogyorós csokoládé
* 100 g tejes csokoládé
1 tortalaphoz 7 tojásfehérjét felverjük, 7 evőkanál porcukorral, belekeverünk 6 evőkanál darált mogyorót, 1 evőkanál zsemlemorzsát és egy teáskanál sütőport. Sütőpapírral kibélelt négyszögletű ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Tortalaphoz:
20 dkg háztartási keksz,
5 dkg barna cukor,
15 dkg vaj.
Ízesítéshez (nem kötelező és cserélhető másra is):
1/4 kg eper,
100 g étcsoki (60%-os).
Krémhez:
70 dkg philadelphia krémsajt,
15 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
1/2 citrom leve,
1 d... |
|
|
|
|
|
|
|
Diós tortalaphoz:
* 6 tojás
* 1 csipet só
* 12 dkg kristálycukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 12 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 6 ek meleg víz
* 20-25 dkg darált dió
Tejszínes csokikrémhez:
* 4 tá... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* a tortalaphoz:
* 2 dkg vaj
* 9 db tojássárgája
* 23 dkg cukormáz
* 12 dkg kenyérmorzsa
* 3 evőkanál Unicum
* 26 dkg darált mandula
* 12 dkg étcsokoládé
* 9 db tojásfehérje
* 15 dkg eperlekvár
* A mázhoz:
* 10 dkg csokoládé
* 3 evőkanál vaj... |
|
|
|
|
|
|
|
... lap zselatin
* 300 g étcsokoládé
* 3 ek holland kakaópor
* 250 g zabkeksz (például Hobbits)
* 100 g vaj
elkészítés
1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, majd keverjük hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába. Előmelegített sütőben 1... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
a tortalaphoz:
25 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
14 dkg margarin,
4 tojás,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
a töltelékhez:
4 dl vaníliakrém,
1 nagy fürt szőlőskertek királynője,
1 nagy fürt hamburgi muskotályszőlő,
a borkocsonyához:
2 dl Badacsonyi muskotály,
2 dl víz,
2 evőkanál cukor,
1-2 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
a tortalaphoz:
4 tojás,
6 evőkanál porcukor,
5 evőkanál liszt,
4 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál reszelt étcsokoládé,
1 evőkanál kakaópor,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a tetejére:
15 dkg főzőcsokoládé,
2 dl tejszín,
1 narancs,
1 teáskanál étkezési keményítő,
30 dkg meg... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók egy 24 cm-es kapcsos tortaformához:
Hozzávalók a tortalaphoz: 10 dkg vaj, 8 dkg cukor (pl. fehér nádcukor), 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja (de a levét is tegyük félre), 15 dkg liszt, 1 púpozott tk sütőpor
Hozzávalók a krémhez: 1 zacs... |
|
|
|
|
|
|
|
... kreatív hangulatban vagy, alkoss valami finomat a konyhában. Ehhez ajánlunk neked 3 kicsit pepecselős, ám isteni piskótát.
Illatos körtés piskóta
Hozzávalók a tortalaphoz:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
fél zacskó sütőpor
A krémhez:
3 dl tejszín... |
|
|
|
|
|
|
|
... Díszítéshez:
2 dl habtejszín vagy a krém maradékából használok
a díszítésre.
meggyszemek
durvára vagdalt dió
Elkészítés:
A tortalaphoz a 8 tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a 4 kanál cukrot, kemény habot verünk belőle. Egyenként adjuk hozzá a 8 tojás sárgáját,8 kanál cukrot, majd beleszórjuk a sütőpor... |
|
|
|
|
|
|
|
... pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 k cukor, 15 dkg málna (+ a díszítéshez darabonként 3-3- szem), 2 púpos k bió, krémes túró
Alaprecept: (8-10 képviselőfánkhoz, vagy 3 vékony tortalaphoz): 125 ml víz, 25 g lágy vaj, vagy margarin, 75 g liszt, 15 g étkezési keményítő, 2-3 tojás (közepes méretű), 1 késhegynyi sütőpor
képviselőfánk recept
A vizet felfor... |
|
|
|
|
|