Belépés
kirándulás
... szálltunk le Árpádtetőn.
Utunk egész a mésztufa gátakig zavartalan volt.Nézelődtünk,gyönyörködtünk a lábunk alatt elterülő,rengeteg medvehagymában.Meg-megálltunk,eszege ttünk,a szendvicsekhez frissen tépett medvehagymát ettünk. A mésztufa gátakon aláfolyó víz most is csodálatos volt! Na,itt aztán mentünk tovább,nem is néztünk térképet.Meg is lett az eredménye!! A nagy emelkedő...
Tudta? A hagyma
... vitaminforrás. Sok C-vitamint, kalciumot, káliumot, foszfort, vasat tartalmaz. Az apró fehér hagymácská...
Avokádó
... használják.

A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral, vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését.

Délkelet-Ázsiában és ...
Fejes salátáról
... alatta marad a szabadföldiének.

Hogyan fogyasszuk?
Friss felhasználásra alkalmas leginkább, leszedve gyorsan romlik. A fejes salátát többnyire nyersen fogyasztjuk. Szendvicsekhez natúr, sültekhez és például a tojásos galuskához ecetesen kiváló. Levesnek nálunk ritkán készítik el, főzeléknek valamivel gyakrabban, a spenóthoz hasonlóan, fokhagymás ízesítéssel.
Í...
A Gomba
... legváltozatosabban elkészíthető zöldségféle. Levesnek, salátának; töltelékbe, köretként és főételként egyaránt felhasználható, sokféleképpen: párolva; rántva, fasírozva; pörköltnek, tojással, szendvicsekhez stb. ételként elkészíthető.

............................Fontos tudnivalók:
A gombaételek főzésekor ügyeljünk a következőkre:

- A gombát ne hámozz...
Savanyúságok
... alatta marad a szabadföldiének.

Hogyan fogyasszuk?
Friss felhasználásra alkalmas leginkább, leszedve gyorsan romlik. A fejes salátát többnyire nyersen fogyasztjuk. Szendvicsekhez natúr, sültekhez és például a tojásos galuskához ecetesen kiváló. Levesnek nálunk ritkán készítik el, főzeléknek valamivel gyakrabban, a spenóthoz hasonlóan, fokhagymás ízesítéssel.
Í...
Szendvicskrémek
... liszttel, s kevergetve pirítsd 3-4 percig. Ekkor engedd fel 1 dl tejjel, s lassan főzd, amíg kissé besűrűsödik. Akkor adj hozzá 1/2 dl tejfölt és még egyszer forrald fel. (Hideg és meleg szendvicsekhez egyaránt használható.)

KÖRÖZÖTT 80 dkg juhtúróhoz végy 20 dkg vajat, 5 dkg vöröshagymát, 3 dkg mustárt, egy csomó (apróra vágott) metélőhagymát, 1 dkg őrölt pirospapriká...
Hidegtálak-saláták
... készítsük. Ez úgy sikerül, ha az alap- és dúsító anyagokat
áttörjük, a felhasznált vajat pedig habosra keverve dolgozzuk össze.
Nyomózsákból csillagcsővel szépen formázható, szendvicsekhez felhasználva pedig
késsel jól kenhető állagúak legyenek. Ízesítésükre a készítés során fordítsunk
figyelmet (kóstoljuk meg), mert ha a kész étel fogyasztásakor derül ki, hogy...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Gyógyító olívabogyó
Olívabogyó: Görögország tradicionális exportcikke hazánkban is igen kedvelt csemege, salátákhoz, szendvicsekhez, előételként de akár magában fogyasztva is. Viszonylag magas kalóriatartalma 73% magas zsírsavtartalmának köszönhető. Már néhány bogyó megszünteti az éhséget ezért is ajánlott salátákhoz, főzelékekhez fogyasztani. Magas zsírtartalma ellenére is segíti a fogyókúrát. Zsírsa...
Méregtelenítés medvehagymával
... zöldséget? Itt az ideje, hogy egészséged érdekében megbarátkozz vele!

Ha szereted a hagymát, nem fogsz csalódni benne: íze erőteljes, felhasználhatod fűszerezésre, salátákba, szendvicsekhez, és ami a fő: igazi gyógynövény, hatása a fokhagymánál tizenkétszer erősebb! Magas hatóanyag tartalmának köszönhetően - A-, B1-, B2- és C-vitaminok, niacin, magnézium, vas, ci...
Levesízesítők
... padlizsánkockákat, a ledarált paradicsompaprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, forrón üvegekbe töltjük, tetejére ujjnyi olajat öntünk, késhegynyi szalicilt szórunk, lekötjük, és kigőzöljük. Szendvicsekhez is használhatjuk.

Paprika - paradicsom, ízesítő

Elkészítése: Három kg húsos zöldpaprikát kicsumázunk, de ereit benne hagyva, jól megmossuk, lecsurgatju...
Saláta öntetek
... kávéskanál dijoni mustárt és 5 szardellafilét. Vékony sugárban, állandóan keverve adjunk hozzá 2 dl olívaolajat. Addig keverjük, amíg besűrűsödik. Caesar-salátához, meleg salátákhoz, szendvicsekhez használhatjuk.




Majonéz
Keverjünk simára 2 tojássárgáját 1 evőkanál citromlével, 12-12 kávéskanál sóval és őrölt borssal, 2 kávéskanál mustárral. Vék...
Fejes saláta:
... marad a szabadföldiének.

Hogyan fogyasszuk?

Friss felhasználásra alkalmas leginkább, leszedve gyorsan romlik. A fejes salátát többnyire nyersen fogyasztjuk. Szendvicsekhez natúr, sültekhez és például a tojásos galuskához ecetesen kiváló. Levesnek nálunk ritkán készítik el, főzeléknek valamivel gyakrabban, a spenóthoz hasonlóan, fokhagymás ízesítéssel.
Ín...
A hagyma
... páratlan ízélményt nyerünk.

LILAHAGYMA
A zöldségkertészek Red Large néven is ismerik ezt a gömbölyű hagymát, amelynek a csúcsai kissé ellapultak. Salátákban vagy szendvicsekhez érdemes használni, ezenkívül díszítéshez is kiváló.

FOKHAGYMA
Egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, amelyet az egész világon termesztenek és szeretnek. Rendszeres fogy...
Karácsonyi ajándékötlet
... sütőformát, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 20-25 percig. Ha elkészült, várjunk vele míg kissé kihűl, majd szedjük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szendvicsekhez vágjuk derékban kétfelé a muffinokat, kenjük meg majonézzel, helyezzünk rá pár levél spenótot, majd hajtogassunk rá a vékonyra felszeletelt füstölt pulykából. Tetejére kanalazzunk a hagymale...
3 napos kalciumpótló sajtkúra.
... szendvicsekbe, hidegtálakra, mártásokhoz, saláta öntetekhez, krémekhez
Lágy sajtok (pl. nemes penésszel érlelt brie típusú-, zsíros feta-, pálpusztai- és ömlesztett sajtok): salátákhoz, szendvicsekhez, hideg tálakra
Friss sajtok (pl. mozarrella, cottage, mascarpone, ricotta, orda): ezeket a sajtokat bolondítsd meg fűszerekkel, mert az ízük sokkal finomabb lesz|...
A bor felhasználása
... furmint.
Rákból készült és osztrigás előételekhez száraz, de nem túl savas, zamatos bor illik, különösen a Pécsi vagy a Mecseki olasz rizlinget ajánljuk.
Felvágottakhoz, szendvicsekhez hamar fejlődő, kissé szénsavas, szőlő illatú, 12 térfogatszázalék körüli borokat adjunk. Ilyen, pl. a Gyöngyösvisontai vagy a Domoszlói rizling. Gombaelőételekhez, pl. hirtelen sült sampi...
Fekete retek
... használat elott, azonban elképzelheto, hogy alapos tisztítás után, hámozás nélkül is alkalmasnak találjuk majd fogyasztásra. Fogyasztás elott egy órával lesózva a szárazabb húsokhoz, szendvicsekhez kituno - akár savanyúságot helyettesíto - kiegészíto lehet.





Mit tartalmaz?

A friss gyökér fontos hatóanyagai a mustárolaj-glikozidok és a...
A gomba
... szívizomzatot. >>Tovább


Ízkavalkád:

A gombát felhasználjuk levesnek, főételként (rántva, pörkölt), de köretnek, salátának, mártások, feltétnek, hideg és meleg szendvicsekhez is. Mint láthatjuk számos elkészítési módja, van. A gomba legfőbb szerepe a táplálkozásunkban elsősorban az, hogy az ételek ízletességét fokozza, kiváló ízesítő hatásán kívül a legv...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: mésztufa gátakig, lábunk alatt, szendvicsekhez frissen, mésztufa gátakon, nagy emelkedő, apró fehér, benne lévő, agysejtek alváshormon-, fejes salátát, tojásos galuskához, spenóthoz hasonlóan, gombaételek főzésekor, felhasznált vajat, készítés során, kész étel, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, éhséget ezért, fokhagymánál tizenkétszer, gömbölyű hagymát, csúcsai kissé, legfontosabb fűszernövényeknek, egész világon, vékonyra felszeletelt, sajtokat bolondítsd, ízük sokkal, órával lesózva, szárazabb húsokhoz, friss gyökér, gombát felhasználjuk, gomba legfőbb, táplálkozásunkban elsősorban, ételek ízletességét, gyöngyösvisontai, térfogatszázalék, zöldségkertészek, felhasználhatod, szendvicskrémek, szabadföldiének, kalóriatartalma, szardellafilét, felhasználásra, szendvicsekhez, gyönyörködtünk, medvehagymával, arányeltolódás, nagyságrenddel, hozzávetőleges, fogyasztásakor, medvehagymában,
© 2013 TVN.HU Kft.