|
|
|
...
NÉPI GYÓGYÁSZAT RECEPTJEI
Szabó György 81 éves és teljesen egészséges. 500 évvel ezelőtti népi-gyógyászati receptúrákat próbál ki és ad át sikerrel az utódoknak. Közismert, hogy Magyarországon több mint 400 féle gyógynövény van. R E C E P T E K: BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Rozmaringos sült körte:/Kaldeneker György receptje/
..............
Nagymamám a vasárnapi rántott húshoz mindig befőttet tett az asztalra. Akik szeretik az édes ízt húsokhoz, élvezni fogják a ropogósra sült körtéket a rozmaring aromájával.
Leh... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... alapján készülő salsát előállító üzemek. Az amerikai háziasszonyok számára kiadott receptkönyvekben a 30-as, 40-es években jelentek meg a házilag is könnyedén összeállítható mártások receptjei.
Egyik legfőbb típusa az úgynevezett salsa cruda, azaz nyers szósz, ami nyers paradicsomból készül, némi citromlé, chilipaprika, hagyma és koriander hozzáadásával. Kedvelt még a s... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymákat tálaljuk tányérokra, majd késsel ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... pirulásig sütöttem, ami nálam kb. 20-25 perc... |
|
|
|
|
|
|
|
... belőle. Még melegen töltsük meg vele a megsütött té... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére. Töltsük tisztára mosott befőttes üvegekbe, zárjuk le jól, és azonnal fordítsuk fejre. Így nem kell tartósítószert használni az eltevéshez.
A vegetáriánus csodafa... |
|
|
|
|
|
|
|
... kortyot a száraz vörösborból.
Remekül kiegészíti a pástétomokat, sajtokat, de tálalhatjuk puliszkára, vagy grillezett húsok, sajtok mellé is.
forrás: Kaldeneker.hu http... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
10 dkg barnacukor
1 dl balzsamecet
3-4 evőkanál csipkebogyólekvár
... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszernövényt is. Nagyon jól illik hozzá a petrezselye... |
|
|
|
|
|
|
|
... felületen.
Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőre szedjük.
forrás:www.tutireceptek.hu
[li... |
|
|
|
|
|
|
|
... ölelnék.
8. Süsd 160 fokon 10 percig, majd vedd le a sütőt 150 fokra, és süsd további 10 percig.
9. Gusztusosan tálald.
(egy Fran... |
|
|
|
|
|
|
|
... ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg rostos, mélyhűtött spenótpüré
3 db tojás
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
só, darált bors
1 doboz krémsajt
Tegyük a felengedett spenótpürét egy finomlyukú szűrőbe, és kezünkk... |
|
|
|
|
|
|
|
..........................
Céklás burgonyaleves
./ Kaldeneker György/
Hideg időben jólesik elkortyolgatni egy nagy adag, szívet és lelket is felmelegítő levest. Próbáljátok meg ezt az egyszerű és olcsón elkészíthető finomságot elkészíteni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom levével. A végén adjuk hozzá a lere... |
|
|
|
|
|
|
|
... telítetlen, a szervezetünk számára élettanilag kedvező hatású omega-6 és omega-3 zsírsavakban.
A fenti ábránkon láthat... |
|
|
|
|
|
|
|
... szakácsnőt foglalkozattak. Nem véletlenül, hiszen a cseh szakácsnők a húsos fogásokat épp olyan jól készítették, mint a tésztaféléket, számos helyen a tésztákhoz való kiváló érzékük és kitűnő receptjeik miatt kedvelték őket. Csehországban ma is óriási népszerűségnek örvendenek a különféle édes töltelékkel (elsősorban szilvával) töltött gombócok, a kelt tésztából készült lepények, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Burgonyás tésztába tekert virsli
fantasztikus íze van és elronthatatlan recept!
A kedvenc receptjeim köz tartozik, mert egyszerű és mégis finom étel. Nyűgöd le a családot ezzel a jó kis étellel.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
4 kanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
só, bors
6 virsli
2 kanál paradic... |
|
|
|
|
|