|
|
|
...
Előételhez:
általában száraz, könnyű fehérbort (pl. Etyeki chardonnay)
esetenként - gombafélékhez, omlettekhez, vesevelőhöz - nagyobb alkoholtartalmú fehérbort (pl. tojáslepényhez Debrői Hárslevelelű)
a hortobágyi húsos palacsintához ajánlható a Villányi Ca... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem fog felhólyagosodni. (Boribakter)
Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is. (Boribakter)
Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, h... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Teg... |
|
|
|
|
|
|
|
... az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
- Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
- Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... savtartalom nélküli fehér borok illenek.
Jellegzetes, erős ízű sajtokhoz (Roquefort, füstölt sajt, Romadour stb.) nehezebb, fanyar borokat adjunk.
Édességekhez, felfújtakhoz, omlettekhez, puddingokhoz az édeskés borok illenek, pl. Balatoni rizling, Tokaji szamorodni.
Torták, krémek és más cukrászsütemények természetes édességű borokat kívánnak, Tokaji aszút, cseme... |
|
|
|
|
|
|
|
... Jó párost alkot a chilivel.
Húsokhoz használják a leggyakrabban, de halakat is szoktak vele ízesíteni. Jól megy a lencséhez, csicseriborsóhoz, babhoz. Tojásos ételekhez, omlettekhez is remek, de érdemes levesek és szószok ízesítésére is használni. Mint nálunk használatos társát, a római köményt is lehet prököltekhez, ragukhoz adni. Zöldségek közül a cukkinihez, a padliz... |
|
|
|
|
|
|
|
... felhólyagosodni.
27.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a
fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez,
panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle,
díszíthetünk habjával süteményeket is.
28.
Befőttesüveget úgy is kifer... |
|
|
|
|
|
|
|
... fog felhólyagosodni.
27.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a
fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez,
panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle,
díszíthetünk habjával süteményeket is.
28.
Befőttesüveget úgy is kife... |
|
|
|
|
|
|
|
... sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... felhólyagosodni.
>
> 27.
> Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a
> hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:
> rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
> ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
>
> 28.
> Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
27. Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill.habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
28. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
27. Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill.habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
28. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük v... |
|
|
|
|
|
|
|
... felhólyagosodni.
27.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a
fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez,
panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle,
díszíthetünk habjával süteményeket is.
28.
Befőttesüveget úgy is kifer... |
|
|
|
|
|
|
|
... mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
27. Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
28. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megt... |
|
|
|
|
|
|
|
... részt: nem fog felhólyagosodni.
27.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a
h^ut~obe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:
rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
ill.habcsókot is készíthetünk bel~ole, díszíthetünk habjával süteményeket is.
28.
Bef~ottesüveget úgy is kifert~otleníthetünk, hogy félig meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
27. Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
28. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét és másnapig használjuk fel:rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
Befőttes üveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
27. Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill.habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
28. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük v... |
|
|
|
|
|
|
|
Nagyon jók!!!!
Konyhai Turpisságok...
1.A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe.
Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
2. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
Befőttes üveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük... |
|
|
|
|
|