Belépés
Diákpalacsinta
... vaj



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tej és a víz felét, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat meg a tojássárgákat, a cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a maradék folyadékot. Sima masszává dolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A mogyorót, a mandulát és a mazsolát a mézzel összekeverjük. 2 n...
Egy tészta - négy torta
... a papírt óvatosan levesszük, hogy a szép forma megmaradjon.


Magyalleveles díszítés

Magyalleveleket (krisztustövis) gyűjtünk, megmossuk, és megszárítjuk. Olvasztott csokoládéba és fehér csokoládéba mártjuk a leveleket vagy kis ecsettel bevonjuk a krémekkel. 20 dkg olvasztott csokoládét és 10 dkg tejszínt simára keverünk, és ezzel a torta tetejét és szél...
Flambírozott körtés palacsinta
... öntjük a tejet és a vizet. Simára keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A tojássárgákat kevés masszával simára keverjük, majd ezt az egész tésztához adjuk. Beledolgozzuk a cukrot, a sót, az olvasztott vajat, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a tésztába keverjük. A körtéket lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágjuk. A masszából a szokásos ...
Francia diótorta
... tészta már nem ragad a beleszúrt tűre). Amikor kész, rácsra borítjuk, a lekvárral megkenjük, és diógerezdekkel díszítjük.


Variáció

Adhatunk a tésztához 5 dkg olvasztott, kihűtött csokoládét is. Rum helyett ízesíthetjük vaníliarúddal. Baracklekvár helyett készíthetünk a tetejére kávés mázat: 15 dkg porcukrot, 1 evőkanál vizet és 2 evőkanál instant kávé...
Fűszeres keleti csemegék
... (nem sós) pisztácia


ELKÉSZÍTÉS

A banánoshoz 10 dkg vajat megolvasztunk, és 5 banánt felkarikázunk. 2 dkg vajban megpuhítjuk a banánokat, a citromlével, az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverve pürésítjük, majd 20 percig kislángon főzzük. A keményítőt a tejbe szórjuk, és hozzáöntjük a banános keverékhez. Még két percig együtt főzzük, majd levesszü...
Gesztenyés csokikrém
... tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, maj...
Húsvéti tojásgyűrűk
... mandulaaroma
3 evőkanál mák
a közepébe tojás



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és a sót mély tálba zúdítjuk, és rászórjuk a szárított élesztőt. Belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat és a mandula- aromát. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd befedjük, és 15 percig meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, hozzágyúrjuk a m...
Jancsi és Juliska házikója
... cukrozott sűrített tej
1 üveg (málna, sárgabarack, eper stb.) lekvár
1 angelikagyökér
10 dkg mandulaforgács
20 dkg fehér csokoládéforgács
25 dkg tortadara
olvasztott csokoládé
fehér és rózsaszín marcipán
színes cukordrazsé
színes habcsók
1 szem zselés cukor



ELKÉSZÍTÉS



1.
A kenye...
Töltött kenyérszeletek
... dióbél,
metélohagyma,
tárkony,
3 szelet fondü sajt,
1 dl tej, vaj, tejszín, só, bors.

4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé
kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180
fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a
kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon
megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztí...
Burgonyás szendvics
... összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal,
szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított,
zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az
olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a
sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán
megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet,
majd ...
Makaróni, csőben sütve
... ne legyen túl hosszú. Gyengén sózott, bő, forrásban levő vízbe tesz-szük és megfőzzük, ügyelve, hogy ne ázzék el, ne legyen túl puha. Leszűrjük, hideg vízzel jól leöblítjük, és kevés olvasztott vajjal vagy zsírral elkeverjük, és gyengén utánsózzuk. Közben gratinmártást készí-tünk, ezt kevés tejföllel vagy tejszínnel lágyítjuk. A mártásból egy keveset félreteszünk, a többibe pedig ...
Nyúlpástétom
... sütjük, kb. 2 órán át. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Ha teljesen kihűlt, a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve, a pástétom tetejéről leszedjük a papírtölcséreket és a nyíláson előzőleg olvasztott és lehűtött, vörösborral készített aszpikot töltünk be. Közben kissé az asz-talhoz ütögetjük, hogy a beöntött aszpik mindenütt betöltse a sütés közben keletkezett réseket.
Visszates...
Kávés fatörzs
... marcipán



ELKÉSZÍTÉS

3 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verünk. 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, erre öntjük a tésztát, és sütőben megsütjük. Amikor kész, n...
Kukoricapelyhes muffin
... lisztet az élesztővel együtt átszitáljuk. A kukoricapelyhet nagyobb darabokra tördeljük, majd az élesztős liszttel, a mazsolával és a sóval összekeverjük, végül hozzáadjuk a mézet, az olvasztott Rámát, és egyesével a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Kivajazott muffinformákba adagoljuk, és meleg sütőben addig sütjük, míg fel...
Körtekrém mandulával
... keserűmandula-aroma
5 dkg hámozott mandula
4 evőkanál barna cukor



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket meghámozzuk, a magjaikat kivájjuk, a gyümölcsöket kockákra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Meghintjük 2 evőkanál cukorral, és 2 percig karamellizáljuk. A masszát kis tálkákba adagoljuk. Felmelegítjük a tejszínt, ...
Narancsos palacsinta
... sütéshez: vaj

A díszítéshez:
porcukor, mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, csipetnyi sót és az olvasztott vajat simára keverjük, majd letakarjuk, és 30 percig állni hagyjuk. A narancs fele héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Ezeket is a pihentetett masszához adjuk, és összekeverjük. A nara...
Narancsos-pisztáciás koszorú
... pisztáciát, és folyamatosan rázogatva a serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapok tetejére ...
Őszibarackos omlett
... félretesszük. Az összes tojássárgáját a cukorral sima, krémes masszává keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához keverjük, a maradék rummal és 3 dkg olvasztott vajjal együtt. Teflonban, keverés nélkül omlettet sütünk a masszából, 1 dkg vajban, úgy, hogy az omlettek belseje kissé krémes maradjon. Amikor az omlettek szélei kezdenek sülni, ...
Palacsintatészta
... Rummal flambírozhatjuk.


Mediterrán módra

- Mézzel megkenjük...
Rumos meggyes-csokis fatörzs
... díszítéshez:
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és a kakaót tálba szitáljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, beleöntjük az olvasztott vajat, és sima masszává dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk. A masszát a kivajazott tepsibe simítjuk, és kész...
1 2 3 4 .......258 259 ...388 389 ....516 517 518 
Címkék: lisztet keverőtálba, olvasztott vajat, maradék folyadékot, mézzel összekeverjük, papírt óvatosan, szép forma, leveleket vagy, torta tetejét, tojássárgákat kevés, egész tésztához, citrom reszelt, tojásfehérjét kemény, tésztába keverjük, körtéket lecsöpögtetjük, beleszúrt tűre, lekvárral megkenjük, tetejére kávés, olvasztott vajjal, cukorral összekeverve, tejbe szórjuk, banános keverékhez, kávéval habos-krémesre, gesztenyés krémet, közepébe tojás, szárított élesztőt, mandula- aromát, üreget olvasztott, apróra vágott, masszát sóval, burgonyás krémet, keveset félreteszünk, többibe pedig, hűtőbe tesszük, hűtőből kivéve, pástétom tetejéről, nyíláson előzőleg, asz-talhoz ütögetjük, beöntött aszpik, sütés közben, cukorral fehéredésig, olvasztott margarint, élesztővel együtt, kukoricapelyhet nagyobb, élesztős liszttel, sóval összekeverjük, olvasztott Rámát, körtéket meghámozzuk, magjaikat kivájjuk, gyümölcsöket kockákra, narancs fele, pihentetett masszához, cukor karamellizálódik, lapok tetejére,
© 2013 TVN.HU Kft.