|
|
|
... lapot, azt ugyanúgy megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül a harmadik lapot is rátesszük, a tetejét villával megszurkáljuk és 1 órán át pihentetjük.
Addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Csokimáz:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kakaó,
3 evőkanál forró víz.
A hozzávalókat összekeverjük. Sűrű massza lesz... |
|
|
|
|
|
|
|
... szirupot. Kihűlésig keverjük. Merőkanállal habkupacokat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tortaformába osztjuk, a likőrrel meglocsoljuk, a süteménymorzsával megszórjuk, a tojáshabbal befedjük, villával a tetejére mintákat húzunk. Meleg sütőben né... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleszórjuk a mandulát. A tálkákat kivesszük a fagyasztóból, egyenlően elosztjuk rajtuk az epret, és befedjük a tojáshabbal. 5 percre előmelegített sütőbe toljuk, amíg a tojáshab szépen megpirul. Azonnal tálaljuk.
Variáció
Ezt a könnyű desszertet egész nyáron készíthetjük, mindig az éppen érő gyümölcsökből, cseresznyéből, sárgabarackból, őszibarackból,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... marcipánból 11 gömböcskét formázunk, a felvert tojással megkent marcipánlap tetejére ragasztjuk, és a gömböket is megkenjük tojással. Néhány percre vissz... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy a massza ne
folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhető legyen. A
kenyérszeletek megkenjük, és grillsütőben, vagy forró
sütőben megsütjük. Csak addig, amíg kicsit megpirul a
teteje. Különleges íze van! Ha valaki nem szereti a
melegszendvicset, úgy eheti sütés nélkül is. Nagyon jó
vendégváró, előző nap is elkészíthetünk egy nagy adagot... |
|
|
|
|
|
|
|
... gombát megtisztítjuk, és hideg vízben jól megmossuk, majd szitára tesszük és lecsurgatjuk. A hagymát és a megmosott zöldpetrezselymet apróra vágjuk.
Felhevítjük a zsírt, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és az apróra összevágott zöldpetrezselymet. 4-5 percig fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpirul. Ekkor meghintjük liszttel, felengedj... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig pároljuk. A fóliát levesszük, néhány szelet narancsot szegfűszeggel a csirke mell... |
|
|
|
|
|
|
|
... buggyantott tojással" hasonlóan... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Ropogós sült csirke
A csirke bőrének ropogósra sütésekor gyakran elkövetik azt a hibát, hogy túl magas hőfokra állítják a sütőt. A bőr ezáltal ugyan megpirul, viszont a hús kiszárad. A csirke sütéséhez 180 fok a javasolt, így szaftos marad. A bőrt szép barnára süthetjük, ha a már majdnem készre sült csirkét só vagy cukor és víz tömény keverékével vagy sörrel megkenjük, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... belenyomkodjuk a díszeket: a tetőre mandula- vagy fél diódarabokat, az oldalára színes cukorkákat (zizi, franciadrazsé). Előmelegített sütőbe toljuk, közepes fokozaton sütjük, vigyázzunk, mert hamar megpirul. Azonnal levesszük a sütőbádogról, és konyharuhára fektetjük. Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, és beledolgozunk 20 dkg porcukrot. Nejlonzacskóba kanalazzuk, a sarkán pic... |
|
|
|
|
|
|
|
... előző este világos szójaszósszal be kell pácolni a natúr tofut)
-2-3 db tojás (Ez az összetevő elhagyható - vagy helyettesíthető pl szójavirslivel:, felkockázott teflonedényben picit megpirított szójavirsli.)
-4-5 dl vegan tejföl
-6-8 db darab zúzott fokhagyma
-só
Elkészítés:
A brokkolit a fokhagymával és sóval kevés vízben olaj nélkül megpárolom, úgy... |
|
|
|
|
|
|
|
... palacsintákba egy-egy vastagabb szelet trappistát rakunk, szépen becsomagoljuk, hogy mindkét oldalán kb. egyforma vastag legyen a burok, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Elég hamar megpirul, ne hagyjuk magára.
A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk-borsozzuk-ételízesítőzzük (ez lehet több is, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... közepes lánggal 60-70 percig pároljuk. Közben h... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghámozunk, káposztareszelőn lereszeljük, ízesítjük sóval, citromlével ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Akkor jó, mikor a sajt megpirul. Gyors vacsorának nagyon finom. Vagy bármilyen húsféléhez köretként tálaljuk.
Csicsóka roston sült sertéskarajjal
60 dkg csicsóka, 80 dkg sertéskaraj, 1/2 ci... |
|
|
|
|
|
|
|
... Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele pár evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befű... |
|
|
|
|
|
|
|
... lerázzuk róla a vizet, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C-fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk, és erősen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát. A húst tűzálló tálba fektetjük úgy, hogy ne fedjék egymást.
2. A vajkrémet egy kis tálkában elkeverjük a metélőhagymával és a tojássárgáj... |
|
|
|
|
|
|
|
... lábasba olajat, majd zsemlemorzsát öntök. Darálok hozzá diót is egy kis kézidarálóval. Ekkor már a Doors To the Other Side-je lüktet, vele együtt én is. Ritmusra darálok és táncolok. Mire megpirul a morzsa, már a víz is kezd forrósodni.
A Light My Fire ritmusára és dallamára beleszaggatom a galuskát a levesbe. Teljesen megvadulok. Érzem, hogy ott vagy a konyhaajtóban és nézel... |
|
|
|
|
|