|
|
|
... vaj
ELKÉSZÍTÉS
Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögte... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyújtjuk; s az egyik széléről egy harmadnyit ráhajtunk, majd a szemköztiről is ráhajtjuk a kimaradt egyharmadot. Végül keresztben is megismételjük a két hajtást.
(Így 9 rétegű tésztát kapunk.)
Megint 20 perc hűtés következik, majd az egész hajtogatási procedúrát megismételjük. (A nyújtások-hajtogatások közben csak kevés lisztet szórunk a deszkára, s a tésztáról i... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tányérra borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó tudni
Sok süteményfélét gőzben is elkészíthetünk, így nem lesznek ropogósak... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... só
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben kész... |
|
|
|
|
|
|
|
... rá.
De eljön és elmegy a holnap, és
a távolság köztünk csak egyre nő. A szomszéd utcában!- mégis mérföldekre.
Táviratot kaptam, -Jim ma meghalt.- És ez az, amit végül kapunk és megérdemlünk. Egy eltûnt barát a szomszéd utcában.
Mindig azt mondd, amire gondolsz.
Ha szeretsz valakit, mondd meg neki.
Ne félj kifejezni önmagad.
Nyú... |
|
|
|
|
|
|
|
... és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és állandóan kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kihűlésig keverjük, így kétszeres mennyiségű habot kapunk. Belekeverjük az apróra vágott cseresznyét és a tejszínhabot. 4 darab 1,5 dl-es pudingformába osztjuk a krémet, és 12 órára hűtőbe tesszük. A szószhoz a tejszínt, a porcukrot és az áttört m... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémet kapjunk. Legalább 30 percre fagyasztóba tesszük. Tálaláskor gombócokat szedünk belőle, kelyhekbe töltjük, cseresznyével és mentalevéllel díszítjük.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét kis darabokra tördeljük, a tejszínbe keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és kislángon addig melegítjük, míg sima krémet kapunk. Kihűtjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól kihűlt, elektromos habverővel még egyszer átdolgozzuk. A kihűlt tortát 1,5 centiméter vastag lapokra vágjuk, és a tejszínes krémmel megtöltjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a fagyasztóba tesszük. A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát kapunk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kivajazott mini tortaformákba nyomkodjuk, és az aljukat villával megszurkáljuk. Meleg sütőben készre sütjük, majd a formákból kiborítjuk, és kihűtjük. Az ... |
|
|
|
|
|
|
|
... felhasználásig hűtőbe tesszük. A habgombócokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a cukrot, és addig verjük, míg sűrű, fehér habot kapunk. Lábasban vizet forralunk, a habból kanálnyi halmokat rakunk bele, és mindkét oldalukon megfőzzük. Amikor az összes gombóc kész, kivesszük, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre sze... |
|
|
|
|
|
|
|
... varázsbank igenis létezik! És Te mindenreggel ébredéskor megkapod a magad ajándékát! Igen!És ezt a varázsbankot úgy hívják: IDŐ.
A múló másodpercek bőségszaruja! Minden reggel, ébredéskor kapunk 86. 400 másodpercnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk, a maradékot nem lehet átvinni másnapra; a tegnap elmúlt,és azok a másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk tel... |
|
|
|
|
|
|
|
... sokáig,
mindjárt feljönnek az égbolton a csillagok.
Ha megérkeztek a csillagok majd látják,
hogy lelkünk szívalakban összefonódik.
Két hulló csillag kíséretében, ajándékként,
kapunk fényes kis csillagocskákat,
mely mindig ott tündököl majd a szemünkben.
Így majd a Világegyetem is tudni fogja,
Hogy a Mi lelkünkben, s szívünkben,
g... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd kevergetve enyhén karamellizáljuk, végül kihűtjük.
2.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.
3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciá... |
|
|
|
|
|
|
|
... meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).
Jó tudni
Ha a folyadékot (tej, víz) előbb adjuk a liszthez, mint a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a tojásokat.
2.
Kézzel elkeverjük a mélyedésben lévő anyagokat, majd lassanként, a széléről a közepe felé haladva beledolgozzuk a lisztet. Amikor fényes, sima tésztát kapunk, 10 percig gyúrjuk, míg ragadós lesz. Nedves kendővel letakarjuk, és 1-1,5 óráig szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
3.
Amikor megkelt, lisztezett gyúrótáblán ököllel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet, a sütőport, a sót és a mézeskalácsfűszert. 2 evőkanálnyit a gyümölcsökre szórunk belőle. A vajat puhára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg egynemű, könnyű krémet kapunk, fokozatosan hozzákeverjük a 2 felvert tojást, végül a mézet. Belevegyítjük az aszalt gyümölcsös keveréket, és addig keverjük, amíg tömör masszát nem kapunk. A felét a kivajazott és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... áldás!
A kínai feng shui a kínai nép közös tudatának terméke, míg a magyar építészeti és díszítő hagyomány a magyar nép közös tudatáé, amelyet mi magyarok már születésünkkor hozományul kapunk. A kínai feng shui irány iskoláját a magyar gondolatkörben nem célszerű használni. Jelképtáraink különbőznek.
Olvastam egy történetet a Világhálón egy német nyelvű , kifejezetten ... |
|
|
|
|
|