|
|
|
... pedig nem láthatunk. Csak azt sejthetjük, hogy épp ezért, "van" mögötte valami- vagy nincs, de ez esetben mindkettő ugyanazt jelenti..."
"Ha pedig lebontjuk az embert, felszabdaljuk énünket alkotórészeire, s felfedezzük, hogy az a semmi, illúziókból álló illúzió, akkor megkaphatjuk a végső igazságot. Én így bontottam le a világegyetemet, hogy aztán az illúziókból újra f... |
|
|
|
|
|
|
|
... valószínűleg még jó pár érintetlen. Szerszámként csak ollóra van szükségünk, meg ragasztószalagra (amely mindkét felén rögzít).
Kikészítjük a hozzávalókat. A szalagokat felszabdaljuk (kb. 50 centiméter kell egy masnihoz), vékony dróttal összefogjuk. Sok kis masnit készítünk. Mivel a tál eléggé mély, a gyertyát talapzatra állítjuk, hogy biztonságos legyen, lángot ne fogj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... másik masszához keverjük.
6. Egy tepsiben két kanál vajat melegítünk, belelapátoljuk a masszát, és 160 fokos sütőben elkezdjük sütni. Ha a teteje megpirult, lapátkanállal felszabdaljuk, jól összekeverjük, hogy a pirult és a nyers részek jól összekeveredjenek.
7. Ha már kellően szilárd és morzsalékos (kb. 30-35 perc sütés után), a rumos szilvaraguval tálaljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... formákat. Használhatunk konyhai papírtörlő gurigát, mindenképpen henger alakú forma legyen, amit bevonunk alufóliával, beolajozunk. A tésztát, ha megkelt, kinyújtjuk fél cm vékonyra, felszabdaljuk csíkokra és rátekerjük a formákra. Tojássárgájával lekenjük, beleforgatjuk a durvára darált dió és a cukor keverékébe, aki szereti fahéjjal ízesitheti vagy kókuszreszelékbe forgathatja. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg sajt (reszelt)
5 dkg vaj
1 csomag paraj (fagyasztott levél)
3 gerezd áttört fokhagyma
Elkészítés:
A paraj leveleket megmossuk és felszabdaljuk. Egy nagy keverőtálba belerakjuk a parajt és adagoljuk hozzá a következőket: Hozzáadjuk a felvert tojásokat, vaj,sót, borsot, összetört fokhagymát és lisztet,majd a tejjel elkeverjük. M... |
|
|
|
|
|
|
|
... gondoljuk, hogy tudjuk mi az és unalommal fordulunk el tőle.
A világ valójában egy megnevezhetetlen, egységes, élő egész, de amikor fogalmakra lefordítjuk, észrevétlenül felszabdaljuk egymástól különálló tárgyakra. Tudományos szempontból hasznos lehet ez a felszabdalás, hiszen a részleteket tanulmányozva felismerjük a benne rejlő törvényszerűségeket, s így okos dolgokat... |
|
|
|
|
|
|
|
... kenéshez
sajt és köménymag a szóráshoz
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 centi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, derelyevágóval felszabdaljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
... |
|
|
|
|
|