Belépés
Frango com batatas e alho rezept
...
Zutaten

1 Huhn, ca. 1200 g
700 g Kartoffel(n), festkochende
1 Zwiebel(n), in Scheiben
1 Bund Rosmarin
6 EL Olivenöl
20 Knoblauchzehe(n), ungeschält
Salz und Pfeffer

Backofen auf 220°C vorheizen. Hühnerteile, Kartoffeln, Zwiebel, Rosmarin sowie Salz und Pfeffer in eine große flache ofenfeste Form geben. Vermischen, d...
Zöldségfélék
... meg!

Ismerjük meg!

A szubtrópusok egyik legfontosabb népélelmezési cikke az édesburgonya (Ipomoea batatas (L.) Lam), amelyet óceániai útleírásokból kumara, spanyol nyelvterületeken batáta, egy japán étterembe térve pedig satsuma-imo néven ismerhetünk. A magyar neve megtévesztő, ugyanis...
Batatas bébadas rezept
...
Zutaten

300 g Rippchen vom Schwein
2 EL Butter
800 g Kartoffel(n)
1 / 2 Tasse/n Wein, rot
1 Knoblauchzehe(n)
Salz


Das Fleisch in Würfel schneiden, salzen und zwei Stunden zur Seite stellen. Dann in Butter anbraten. Die Kartoffeln schälen und in Salzwasser kochen. In einem Topf den Wein mit der Knoblauchzehe erhitzen...
Mangalica csülök kenyér
Mangalica csülök kenyértésztában

A mangalica csülkét meg kell főzni lassú tűzön, 2 órahosszat, majd kihűteni a főzőlében. Amíg langyosra hűl, addig elkészítjük a kenyértésztát: 3o dkg fehér tönkölyliszt, 2dl víz, csipet só. Csipetnyi élesztőt felfuttatunk fél dl langyos, enyhén cukros vízben, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, és a többi vizet. Addig dagasztjuk, hogy a mas...
Edes burgonya
... megjelentek a multik polcain, csak csodálkoztam: mik ezek a lila gumók? Később már vásároltam is belőle, s már csak dicsértem, hogy milyen finom (bár drága) az édes burgonya - Ipomoea batatas (L.) Lam.

Tápiószelén, az Agrobotanikai Intézetben Horvát Lajos néhány batátagumót adott, hogy csiráztassam ki és ültessem el. A batátatermesztésről írt tanulmánnyal tértem h...
Franyó Zoltán HINDU EROTIKA
Franyó Zoltán
HINDU EROTIKA

TARTALOM

Előszó

A SZERELEM MŰVÉSZETE

AZ ÖLELÉSEK
1. Az érintő ölelés
2. A fúró ölelés
3. A dörzsölő ölelés
4. A szorító ölelés
5. A lián ölelés
6. A fáramászás
7. A ,,szezám és rizs"
...
Az édesburgonya hajtatása
Az édesburgonya hajtatása
....................

Próbáld ki!

Édesburgonya (Ipomoea batatas) hajtatást.
................ A hajtásokkal szaporítható.
............................A hajtások fogyaszthatók is.
/Kiskert/...
édesburgonya termesztése
... megjelentek a multik polcain, csak csodálkoztam: mik ezek a lila gumók? Később már vásároltam is belőle, s már csak dicsértem, hogy milyen finom (bár drága) az édes burgonya - Ipomoea batatas (L.) más néven batata, Magyarországon is terjedő növény.

A batáta a szulák-félék családjába tartozik, közeli rokona a nálunk is jól ismert Hajnalkának. Több fajtája létezik...
édesburgonya-batáta
... először: egy recept kapcsán keresgéltem és találtam nagy nehezen batátát. Aztán kicsit utánanéztem, mi fán is terem, és érdekes dolgokra bukkantam.

Ahogy tudományos neve - Ipomoea batatas - is mutatja, a szulákfélék családjába és a hajnalka (Ipomacea) nemzetségbe tartozik. Ez jól látszik a virágán, ami hasonlít a kerti hajnalkáéra és az apró szulákéra is.

[k...
1 
Címkék: Franyó Zoltán HINDU EROTIKA, Bund Rosmarin, Agrobotanikai Intézetben Horvát Lajos, Franyó Zoltán, HINDU EROTIKA, SZERELEM MŰVÉSZETE, édesburgonya hajtatása, szubtrópusok egyik, japán étterembe, magyar neve, mangalica csülkét, többi vizet, multik polcain, lila gumók, édes burgonya, érintő ölelés, fúró ölelés, dörzsölő ölelés, szorító ölelés, lián ölelés, hajtásokkal szaporítható, hajtások fogyaszthatók, szulák-félék családjába, recept kapcsán, szulákfélék családjába, kerti hajnalkáéra, apró szulákéra, nyelvterületeken, kenyértésztában, magyarországon, knoblauchzehe, útleírásokból, népélelmezési, fogyaszthatók, kenyértésztát, agrobotanikai, édesburgonya, zöldségfélék, szubtrópusok, legfontosabb, tönkölyliszt, csiráztassam, szaporítható, csodálkoztam, festkochende, tanulmánnyal, kepfeltoltes, felfuttatunk, szulákfélék, batátagumót, ismerhetünk, termesztése, elkészítjük, utánanéztem, megjelentek, keresgéltem, hühnerteile, megtévesztő, tápiószelén, hajnalkáéra, hajnalkának, hajtásokkal, nemzetségbe, kartoffeln, vermischen,
© 2013 TVN.HU Kft.