|
|
|
... bors
- 4 evőkanál felaprított petrezselyem
Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, dobjuk bele a bacont és a virslit. Ha kész a virsli, szeleteljük fel. Csöpögtessük le a baconnel együtt. A főzővizet tegyük félre. A virslit és a bacont tegyük egy nagyobb tűzálló edénybe, adjuk hozzá a hagymát, a krumplit és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ön... |
|
|
|
|
|
|
|
... gombafejekre a sajtos-paradicsomos tölteléket, te... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
4 db tojás, 50 dkg bacon
Lereszelem a sajtot.
Szép szeletekre vágom a húst, bepanírozom (liszt, tojás, sajt).
A tálat, amiben sütöm, kibélelem a baconnel (sehol ne maradjon hely, középről-felfelé helyezve, hogy a bacon vége kilógjon).
A bepanírozott húst szépen beleteszem, minden egyes sor közé lehet még szórni egy kis res... |
|
|
|
|
|
|
|
... 15 dkg liszt
4 db tojás, 50 dkg bacon
Lereszelem a sajtot.
Szép szeletekre vágom a húst, bepanírozom (liszt, tojás, sajt).
A tálat, amiben sütöm, kibélelem a baconnel (sehol ne maradjon hely, középről-felfelé helyezve, hogy a bacon vége kilógjon).
A bepanírozott húst szépen beleteszem, minden egyes sor közé lehet még szórni egy kis reszelt sajtot, és... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megsütjük a felszeletelt kacsamájat, aláöntjük a konyakot, hozzáadjuk a maradék hagymát és készre sütjük. Egy kis kerámiaformát kibélelünk a baconnel, beleteszünk egy réteg ízesített, előpirított darált húst, rá egy szelet sült kacsamájat, majd ismét egy réteg darált húst. Fóliával letakarjuk, először 180 fokon, majd 140 fokon... |
|
|
|
|
|
|
|
Parajsaláta sütőtökkel és pirított baconnel
Ha nem kapsz friss parajt, markánsabb ízű salátával is helyettesítheted
1 nagy marék parajlevél
2 szelet bacon
1 szelet sütőtök
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
leheletnyi balzsamecet
csipetnyi só
A... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd lobogó sós vízben nagyjából 10 percig főzzük. Ha kész, előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra.
2. A félig megfőtt krumplit hasábokra vágjuk, 3-5 hasábot összefogunk, körbetekerjük baconnel, és tepsire helyezzük, majd ha mind rákerült, akkor a tetejükre reszelt sajtot szórunk.
3. Nagyjából 35-40 perc alatt készre sütjük.
Köretként is nagyon jó!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... belőle, kalapot vágtam nekik, belsejüket kikapartam kiskanállal. Amíg főtt a rumli, addig a fokhagymát átnyomtam, sóval, aprított petrezselyemmel, reszelt sajttal, vajjal és a kipirított baconnel összekevertem. Ehhez a masszához adtam a rumlik kikapart belesejét és villával összetortem, kikevertem. A bacon kisült zsírjával meglocsoltam belül a rumlikat, beletöltöttem a masszát. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... reggeli, amely még a mediterrán üdülővárosokban is igen népszerű. Laktató és nem egészen diétás fogás, amint az ember behabzsolja a tányéron fellelhető lucullusi fogásokat: tükörtojást baconnel, grillezett kolbásszal, paradicsommal, sült krumplival és paradicsomos babbal, toast kenyér kíséretében. Ráadásul az öntudatos íreknek is megvan a maguk speciális reggelije (ulster fry), am... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejfellel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük (ne sajnáljátok az alapanyagot), megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal. Cserszeg... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 10 dkg vékonyra szeletelt bacon
- só
Elkészítés: A cserépedény alját kibéleljük baconnel, ráhalmozzuk a leöblített babot, majd a nyers, szeletelt répákat. Erre jön a szeletelt paprika és paradicsom, majd a karikára vágott hagyma. Ezután megsózzuk. Ráhelyezzük a hú... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
10 dkg vékonyra szeletelt bacon
só
Elkészítés: A cserépedény alját kibéleljük baconnel, ráhalmozzuk a leöblített babot, majd a nyers, szeletelt répákat. Erre jön a szeletelt paprika és paradicsom, majd a karikára vágott hagyma. Ezután megsózzuk. Ráhelyezzük a húss... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykamellet kiklopfoljuk, és megsózzuk. A hagymát felkarikázzuk, az almát cikkekre vágjuk. Egy tűzálló tálat ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztjuk és utána levesszük a tűzről. Felaprítjuk a szárított gyümölcsöket, összekeverjük a krémsajttal és a bébirépával, majd a kacsa hasüregébe töltjük. A bőrt fogvájóval összetűzzük. Baconnel beborítjuk a kacsát, rátűzünk egy-egy szem aszalt szilvát és barackot, illetve a rozmaringágat, majd sütőtálba helyezzük és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Krémes tojásrántotta brióságyon, ropogós baconnel
Hozzávalók:
250 g koktélparadicsom
1 evőkanál olívaolaj
8 vékony szelet bacon
8 tojás
125 ml tejszín
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
30 g vaj
4 szelet briós, megpirítva
Elkészítés:[/... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajtban.
Az így előkészített hússzeleteket a formába pakoljuk, ha sok van belőle lehet emeletesre is, akkor jön egy réteg szalonna, rá megint a sajtba forgatott csirkemellek és végül a tetejét baconnel takarjuk be. A maradék sajtot a rétegek közé szórhatjuk.
Ha kész, előmelegített sütőbe toljuk (kivéve ha jénaiban készítjük) és alacsony fokozaton megsütjük. Amikor a hús ... |
|
|
|
|
|
|
|
Krumplisaláta baconnel
Hozzávalók:
2 nagy pohár tejföl
1 kis tubus majonéz
1 kiskanál mustár
1 kiskanál porcukor
1 póréhagyma
1 kg krumpli
25 dkg kockázott bacon
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, majd ha kihűlt, megpucolom és karikára vágom (vagy ki hogy szereti). Közben összekeverem a tejfölt,... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt s... |
|
|
|
|
|
|
|
... elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejfellel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük (ne sajnáljátok az alapanyagot), megszórjuk a laskára vágott lilahagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztjuk és utána levesszük a tűzről. Felaprítjuk a szárított gyümölcsöket, összekeverjük a krémsajttal és a bébirépával, majd a kacsa hasüregébe töltjük. A bőrt fogvájóval összetűzzük. Baconnel beborítjuk a kacsát, rátűzünk egy-egy szem aszalt szilvát és barackot, illetve a rozmaringágat, majd sütőtálba helyezzük és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. ... |
|
|
|
|
|