|
|
|
... kicsumázom és félbevágom. A túrót összekeverem a kefírrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd a masszát óvatosan összeforgatom a gyümölccsel, az olvasztott tejes zselatinnal és a tejszínből felvert habbal. A túrókrémet a bélelt formába simítom és befedem. Legalább 1 óráig hűtőszekrényben dermesztem. Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra csúsztatom, lehúzom ró... |
|
|
|
|
|
|
|
... málna
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről. A formák aljára mentalevelet és málnát teszük, majd lassan ráfolyatjuk a kissé kihűlt zselét, és amikor teljes... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csokoládéval, valamint tetszés szerint
ostyával is díszíthetjük.(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített kréme... |
|
|
|
|
|
|
|
... ne szúrjuk át az alját. Folpackkal betakarjuk, és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel habbá verjük, összekeverjük a forralt tejben feloldott ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... bizony, gyerekek, úgy van, chipset. ......... újhagymás chipset.
- S mi lesz a vacsora?- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartánnal, fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kálciumfoszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús vázdarabkák vannak.
- Én is kérek öszibarackos... |
|
|
|
|
|
|
|
... feloldva
díszítésnek eperszemek
Elkészítés: A pudingporból a tejjel, cukorral sűrű pudingot főzünk.
A túrót átturmixoljuk kevés tejben elkevert (melegített) zselatinnal, 3 evőkanál dzsemmel összekeverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A maradék dzsemmel megkenjük a piskótatekercset .
A tekercset vékonyra szeleteljük, kibélelünk ve... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivit meghámozzuk, karikára vágjuk, és beborítjuk vele a pudingos tortafelületet. A zöld alapja elszórtan néhány banánkarikát helyezünk, ezeket körberakjuk eperszemekkel. Ízlés szerint zselatinnal is bevonhatjuk.
Zabpelyhes gyümölcstorta
Hozzávalók: 1 liter tej, tíz evökanál zabpehely, egy csomag tejszínízű pudingpor, három evökanál cukor, 25 dkg idénygyümölc... |
|
|
|
|
|
|
|
Narancskocsonya
21 dkg cukrot 2 cl vízzel, 1 citromnak és narancsnak a levével 1,5 dkg vízzel feloldott zselatinnal öszszevegyítünk, asztalkendőn átszűrjük, és formába tesszük.
Narancslikőr
Négy narancsnak a külső, sárga héját vékonyan lehámozzuk s 1 liter 95 fokos szeszben 4 napig állni hagyjuk, néhányszor felrázzuk, 1,5 liter vízzel 3/4 kg cukrot ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szárítjuk vagy napon, vagy meleg helyiségben, kikeféljük, vasaljuk.
Papírt impregnálhatunk (zselatinpapír), ha mindkét oldalát bekenjük 4 rész vízben kevert 1 rész glicerinnel és zselatinnal (vagy enyvvel), megszárítjuk, azután belemártjuk 10 százalékos formalinoldatba.
Csomagolópapírt impregnálhatunk: 1,15 l vízben feloldunk 75 gr fehérszappant, azután 1,15 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... túrós masszához. Öntsük tort... |
|
|
|
|
|
|
|
... barack)
Elkészítés:
Egy kisebb tepsit folpackkal kibélelünk. Beleteszünk egy sor kekszet. Utána a túrót, a margarint és a cukrot összeturmixoljuk; a vizet és a citromlét összeöntjük és felfőzzük 1 csomag zselatinnal, majd ezt a túróhoz adjuk, öszeturmixoljuk, majd ráöntjük a kekszre, beteszük a hűtőbe, és mikor már jól megdermedt (nagyjából 1 óra), ráteszünk... |
|
|
|
|
|
|
|
... amilyen gyümölcsöt teszek bele
Eper, málna barack, stb...
Elkészítés:
A piskótát megkenem lekvárral. A 3pohár joghurtot lábosba teszem a cukorral és a zselatinnal, gőzölésig melegítjük. Félretesszük hűlni. 3 dl tejszínt felverünk, hozzákeverjük a gyümölcsöt és a joghurtot. Ráöntjük a piskótára, hűtőben dermesztjük.
Egyszerű, gyors és nagyon fino... |
|
|
|
|
|
|
|
... a réteslapok kisültek és kihűltek, három részre osztjuk. A tejszínhabot keményre felverjük, hozzáadjuk az eperdzsemet, porcukorral, esetleg kevés likőrrel ízesítjük. Oldott langyos zselatinnal stabilizáljuk az eperkrémet, majd gyorsan betöltjük a réteslapok közé, mintha torta lenne. A tetejét friss eperrel, tejszínhabbal díszítjük. Oldalát kukoricapehely berakással tesszük esztéti... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyunk, 5 darabnak a sárgáját a majonézzel kikeverjük. Bele a tejföl, a megfőtt zöldségek. A tojásfehérjéket apró kockákra vágva, szintén belekeverjük. A vizet a leveskockával és a zselatinnal felfőzzük, majd ezt is belekeverjük. Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük, sonkával is. Beleöntjük a massza felét, elrendezzük az 5 tojást, rá a maradék masszát.Sonkával letakarjuk, hű... |
|
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk. Levét jól lehűtjük, hogy a zsír feljöjjön a tetejére, és lehetőleg maradék nélkül eltávolítjuk. Átszűrjük, és ha nem dermed meg rövid idő alatt, egy kevés vízzel elkevert zselatinnal még egyszer felforraljuk. Egy őzgerincformát jeges vízbe állítunk, és a levet beleöntjük, majd addig hagyjuk dermedni, míg a forma falán kb. fél centi vastag kocsonyás réteg nem képződik... |
|
|
|
|
|
|
|
... (kör alakúra vágjuk) vagy alufóliával. A tál oldalán szorosan körberakjuk a babapiskótát.Egy másik tálban simára keverjük a rummal meglocsolt gesztenyemasszát a kevés vízben feloldott zselatinnal, majd hozzákeverünk 2,5 dl felvert tejszínt.A krémet a piskótákkal kibélelt tálba töltjük, a kiálló piskótavégeket a tál széléig levágjuk, majd a charlotte-t legalább három órán keresztül... |
|
|
|
|
|
|
|
... ne szúrjuk át az alját. Folpackkal betakarjuk, és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel habbá verjük, összekeverjük a forralt tejben felold... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykasonkával (közé tehetünk főttojás-szeleteket). Majd langyos aszpikkal felöntjük (de 1 dl-t visszatartunk belőle), és 20 percig hűtőbe tesszük. A maradék 1 dl aszpikot egy evőkanál zselatinnal felfőzzük, ezáltal nagyobb lesz a keménysége, majd forrón a kész franciasalátához keverjük. A formát teletöltjük vele. Ismét hűtőbe tesszük néhány órára.
Tálaláskor a formát forró v... |
|
|
|
|
|
|
|
... szétmorzsolják, mire a fénylő, mésztartalmú guanin-kristálykák leválva, lassan a fenékre ülepednek alá. Az összegyűlt anyagot alkohollal és szalicilsavval átmossák, víztelenítik, majd zselatinnal, illetőleg újabban cellulozéval, lakkal keverve használják fel. Egy fél kilogramm keleti esszencia készítéséhez 20.000 halnak pikkelye szükséges, ez az oka annak, hogy a tényleg szép gyön... |
|
|
|
|
|