Belépés
A tökéletes sütőtök
... borssal ízesítjük. 10-15 percig főzzük, majd öntsük fel tejjel! Pár perc főzés után kézi mixerrel pürésítsük, és finomlyukú szitán passzírozzuk át!

Köretnek: pürésítve vagy rozmaringgal sütve

Nem kell igazi szakácsnak lenni, hogy a vasárnapi hús mellé sütőtökpürét készítsünk. A tököket vágjuk több darabba, szedjük ki a magjait, majd a tökhúst tegyük egy tepsi...
Márton napja
... és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirítjuk, liszttel megszórjuk, sóval, borssal, fokhagymával, rozmaringgal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bort és a mártást ráöntjük a megpirított libahúsra. Kezdetben erős lángon, majd később lassú tűzön lefedve addig pároljuk, amíg a liba puha lesz. Ekkor a liba...
Citromos csirke...
... műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaolajjal, rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkedarabokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakát) érlelj...
Sápadtarcú lányok gyógynövénye
... belőle készült tea segít idegesség, álmatlanság és félelem esetén. Erősebb a hatás, ha a vasfüvet más gyógynövényekkel, mint pl. az angyalfűvel, orbáncfűvel, bazsalikommal, levendulával, rozmaringgal és citromfűvel kombináljuk.

10. Fejfájás esetén a szárított, megáztatott vasfűből, vagy a nyers és egy kicsit szétzúzott vasfűből borogatást tegyünk a homlokra.

...
Tésztában sült virsli ...
... a hozzávalókat összekeverjük fakanállal, annyi liszttel, hogy összeálljon, és kis lepényeket sütünk ki olajon.


Ha marad sütőtök, tegyük ...
SZÉPSÉGTIPPEK 4
... mosnak;

szívesen készítenek tengeri só felhasználásával otthoni testradírt.

A recept: keverj össze maroknyi tengeri sót néhány csepp illatos illóolajjal (például levendulával, rozmaringgal, ylang-ylanggal) és dörzsöld a bőrödbe, majd öblítsd le a tus alatt!

Portugália Ecet a hajra

A spanyolokhoz hasonlóan itt is az olíva tarol, ám ezenkí...
Mediterrán étrend cukorbeteg..
... petrezselyem
1-2 kávéskanál citromlé
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára v...
tésztában sült visrsli
... zöldséglepényhez a hozzávalókat összekeverjük fakanállal, annyi liszttel, hogy összeálljon, és kis lepényeket sütünk ki olajon.

Ha marad sütőtök, tegyük süt...
Biodiéta: heti 3 kiló, viszlát
... vagy 5 dkg rizs (lehetőleg barna), melyet sós vízben megfőzünk. A mártás alapja 20 dkg passzírozott paradicsom vagy 1 kis doboz hámozott paradicsom, melyet hagymával, sóval, borssal, rozmaringgal, vagy oreganóval ízesíthetünk.

A következő alapanyagokból választhat:
- 10 dkg mirelit zöldborsó vagy zöldbab
- 15 dkg kockára vágott sárgarépa
- 10 dkg főtt zel...
Zsályás röfiszelet újburgonyáv
Zsályás röfiszelet újburgonyával
A hús mellé a krumplit citrommal és rozmaringgal, a mártást zsályával ízesítettük.

Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj

bors
1 csokor zsálya
2 g fokhagyma
4-5 evőkanál mákolaj
1 evőkanál liszt
2 dl húslé
2 dl tejszín
2 evőkanál mák
1 db citrom
2 ág rozmaring
4 ada...
Báránycomb zöldségraguval
... cikkekre vágott paradicsommal együtt a serpenyőbe tesszük akkor, amikor megfordítjuk a húst.

Salátát készítünk: a cukkinit felkockázzuk, egy keverőtálba tesszük, olívaolajja...
Illatos-fűszeres csirkefalatok
... fehérborecet
kevés balzsamecet, olívaolaj
só, bors, rozmaring, zsálya és petrezselyem



A megmosott, feldarabolt húst egy felszeletelt fokhagymagerezddel, a borral és kevés rozmaringgal együtt edénybe helyezem, tetejét meglocsolom olajjal, majd letakarom, és pár órára hűtőbe teszem.
Serpenyőben felmelegítek néhány evőkanál olívaolajat a maradé...
Bárányragu
... olaj.

Elkészítése:

A báránycombot két centis kockákra szeleteljük. Egy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott lilahagymát és a húst. Lestyánnal, borsikafűvel, rozmaringgal, sóval és szeletelt fokhagymával ízesítjük, felöntjük vízzel és 1-2 óra alatt puhára pároljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a ...
Az ősmagyarok konyhája
...



A húsok konzerválási módja Európában a füstölés, Ázsiában és őseinknél az aromás füvekkel (kakukkfűvel, rozmaringgal, tárkonnyal) való pácolás volt. A szárított hús készítése pásztorembereinknél ma is fellelhető. Giovanni Villani XIV. századi olasz történetíró így számolt be a Magyarországon látotta...
Tejfölös csirkepaprikás
... pirospaprikával, felengedjük vízzel, és forraljuk. Amikor a hagyma jól szétfőtt, és pörköltszaftot kaptunk, beletesszük a felső és alsó combokra szétválasztot...
Egészséges fűszerek
... gyűjtötte össze a legjobb fűszereket és hatásukat az általános egészségi állapotunkra.

• A sót helyettesítsük valamilyen növénnyel, például oreganóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel vagy fokhagymával, higgyük el, megfelelő ízeket kölcsönöznek a húsoknak.

• Használjunk bátran friss fokhagymát! Az ugyanis csökkenti a vérnyomást és a k...
Fehérboros sertésszelet
... levessel és a borra...
Tyúkhúsleves máskép!!!
Tyúkhúsleves egy kicsit máskép!
Úgyan úgy teszűkfel, fűszerezzük, zőldségezzük a különbség annyi, hogy teszünk bele egy kiskanál rozmaringot /természetesen akinek van friss rozmaringgal a legfínomabb/ s amikkor megfőtt minden, rizst teszünk tészta helyet, majd készítünk egy kis rántást, de csak kifehéritjük a lisztet nem pirítjuk, lehúzzuk a lángrol öntünk bele egy kis tejet, ...
Napi ötszöri étkezés ajánlott
... sajtok, tojás stb.

Az ételek kellemes ízének elérése érdekében az erős fűszerek helyett ajánlott pl. citromfűvel, majoránnával, kaporral, szegfűborssal, köménnyel, lestyánnal, rozmaringgal, ízesíteni. A hagymát ne pirítsuk, hanem inkább a főtt hagyma főzővizét használjuk fel az ételek ízesítésére.

Fontos, hogy a betegség akut szakaszában gyakran, pár óránként...
A Triplanulla Kor
...
nagyobb lesz a csecsemőhajlandóság;
s nem lesz a szerb az albántól népbeteg.
Az emberek, mert lelkük szép lesz,
csakis szerelemből lesznek majd öngyilkosok,
rozmaringgal a kabát hajtókáján.
Az írók nem fognak egymásnak írni többé,
hanem csakis a nagy tömegeknek,
és ha végre kihalnak a divatos teoretikusok,
jó nagyokat fogunk röhögni a...
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ..43 44 45 
Címkék: Triplanulla Kor, Portugália Ecet, Giovanni Villani XIV, tökéletes sütőtök, ősmagyarok konyhája, tököket vágjuk, tökhúst tegyük, mártást ráöntjük, megpirított libahúsra, liba puha, rozmaringot leöblítjük, áttört fokhagymával, kicsit szétzúzott, hozzávalókat összekeverjük, spanyolokhoz hasonlóan, olíva tarol, apróra vágott, felhevített olajon, kockára vágott, zúzott fokhagymát, felszeletelt gombát, mártás alapja, következő alapanyagokból, krumplit citrommal, mártást zsályával, serpenyőbe tesszük, cukkinit felkockázzuk, keverőtálba tesszük, serpenyőben kipirítjuk, szalonna zsírját, cikkekre vágott, serpenyőben olajat, húsok konzerválási, aromás füvekkel, legjobb fűszereket, általános egészségi, ugyanis csökkenti, kicsit máskép, különbség annyi, kiskanál rozmaringot, lángrol öntünk, ételek kellemes, erős fűszerek, főtt hagyma, ételek ízesítésére, betegség akut, albántól népbeteg, kabát hajtókáján, nagy tömegeknek, divatos teoretikusok, felhasználásával, zöldséglepényhez, gyógynövényekkel, hűtőszekrényben,
© 2013 TVN.HU Kft.