Belépés
Csokis pisztáciatorta
... csomómentesre. Forraljuk fel a maradék tejet a cukorral, majd állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a margarinnal keverjük habosra. A kihűlt pisztáciás tortalapot vágjuk három egyenlő részre, töltsük meg a habos csokis krémmel, és a tet...
Csokival töltött marcipánburgo
...

50 dkg marcipánmassza
kakaó
porcukor
12 dkg vaj
8 dkg étcsokoládé
2 cl rum



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd lassan a habosra kevert vajhoz csorgatva a rummal együtt kavarjunk belőle krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen, majd formázzunk belőle csokigolyócskákat. Mindegyi...
Hideg szilvakrémleves
... vörösbor



ELKÉSZÍTÉS

Főzzünk fűszerkivonatot másfél deci vízzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, 5 dkg cukorral, és a citrom héjával. Míg visszaforr egy decire, készítsük elő a szilvát. Ha mélyhűtött, olvasszuk ki, magozzuk ki, és vágjuk kockákra. 15 dkg cukrot szórjunk 1 liter vízbe, tegyük bele a szilvákat, és főzzük meg. Szűrjük hozzá a fűszerkivon...
Sacher torta
... fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik réteget kenjünk meg baracklekvárral.
A máz elkészítéséhez törjük össze, és gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét. Egy evőkanál vízzel főzzünk szirupot a cukorból, és öntsük hozzá a tejszínt. Melegítsük össze, de ne hagyjuk felforrni. Öntsük a frissen felolvasztott csokoládéhoz, és gyor...
Brotchan Foltchep
... petrezselyem.

Hosszában szeljük ketté a póréhagymákat, szedjük le a külső leveleket. Alaposan mossuk át őket. Vágjuk fel vékony szeletekre, a zöld részekkel együtt. Nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, néhány percig fonnyasszuk benne a hagymát pár percig. Ezután öntsük fel a zöldséges alaplével és a tejjel, majd forraljuk fel. Tíz percig hagyjuk gyöngyözni, amíg a ha...
Rizsfelfújt gyümölcsszósszal
... masszába belereszeljük egy citrom vagy egy narancs héját. A gyümölcsszószt friss vagy mélyhűtött bogyós gyümölcsökből is készíthetjük. A friss gyümölcsszemeket mossuk meg, vagy ha fagyosak, olvasszuk ki. Tegyük egy tálba, ízesítsük cukorral és citromlével. Kézi mixerrel pépesítsük jól össze, majd finomlyukú szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a szószba. Az elkészült...
Kivis desszert
... 180 ml tejszínhab, 1 evőkanál cukor.

Elkészítése:

Tegyük a piskótakockákat egy mély tálba, és öntsük rá a konyakot, hagyjuk 1 óráig ázni. Ha a gyümölcs fagyott, olvasszuk ki, és 0,5 kg-ot mixeljünk el az 5 dkg porcukorral. Tegyünk félre 1/2 pohárnyi gyümölcsöt a megmaradt fél kilónyi adagból, ez lesz a díszítés a tetején. A maradék gyümölcsöt adjuk hozzá egés...
Mézes-fűszeres gesztenye
... chili paprika, 3 rozmaringág, só, 3 evőkanál méz.

Elkészítése:

A gesztenyét sütőben süssük meg, majd a héját szedjük le. Készítsük el a cukorszirupot. Egy lábasban olvasszuk meg a kristálycukrot, ha kezd barnulni, engedjük fel vízzel. Tegyük bele a vékonyra felszeletelt gyömbért, az egészben hagyott chili paprikát, a rozmaringot, kevés sót, a mézet és a megti...
Fűszeres walesi melegszendvics
... kenyér
ízlés szerint friss, vagy szárított fűszernövények: bazsalikom, kakukkfű, nagyon kevés gyömbér és őrölt mustármag, metélőhagyma

Tegyük a vajat egy lábosba és lassan olvasszuk fel benne. Kevergetve öntsük fel a tejjel, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Várjuk meg amíg besűrűsödik és adjuk hozzá a villával kissé felvert, Worcester-szósszal, mustárral, fűsze...
Fűszeres hússal töltött padliz
... maradjon, vágjuk be hosszában, de úgy, hogy ne vágjuk át. Tegyük bele egy nagy tál erősen sós vízbe, és forraljuk fel, majd tegyük félre egy konyhai papírtörlőre lecsepegni.
2. Közben olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, pároljuk meg - vigyázzunk, hogy meg ne égjen! Adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott pa...
Céklás-csokis sütemény
... szódabikarbóna, 1 csipet só, 1,5 pohár cukor, 3 db tojás, 0,5 pohár olaj, 1,5 pohár reszelt cékla, 1 tábla keserű csoki, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Másik edénybe tegyük a tojásokat, a cukrot, az olajat, habverővel keverjük kb. két percig. Ad...
Készítsünk házilag csokoládét!
... mogyoró
3 kanál mazsola
3 kanál kukorica keményítő liszt
jó sok fémforma, tálcákra kikészítve

Elkészítés módja:

A margarint a mikróban egy olyan jénai edényben olvasszuk fel, amely méreténél fogva belelógatható egy nagyobb lábosba. A lábosba annyi vizet tegyünk fel melegedni, amibe majd a jénai edényt belemerítve a víz nem fog sem túlcsordulni,...
Zöldfűszeres leves
... póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 1 zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 1-1 csokor friss petrezselyem zöldje, snidling, tárkony, só, darált bors.

Elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, adjuk hozzá az összevágott póréhagymát, majd pároljuk addig, míg puha nem lesz. Vigyázzunk arra, nehogy megbarnuljon a pirítás közben. Tegyük hozzá a fin...
Hajkúra és vitaminpakolás
... búzacsíra-tartalmú hajápolási készítmények használata csökkenti a haj szárazságát.

Csontvelő

Házi recept: A velőscsontból szedjünk ki egy kanálnyi velőt, vízgőzön olvasszuk meg, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni, amíg krémszerű nem lesz. Kenjük be vele hajunkat és hagyjuk egy éjszakán át fejünkön ezt a pakolást.

Fénytelen haj

Citrompakolá...
Citromos kocka
... mázhoz: 2 zöldcitrom, 20 dkg porcukor.

Elkészítése:

Tegyük egy keverőtálba a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a rumot, a zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tojásokat. Állandó kevergetés mellett csorgassuk a folyékony anyagokat a lisztes kever...
Túrógombóc szederszósszal
... porcukor.

Elkészítése:

Finomlyukú szitán törjük át a kecsketúrót, majd tegyük egy nagy tálba. Üssük rá a tojások sárgáját, a fehérjét tegyük egy tálba és tegyük a hűtőbe. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban, majd csorgassuk a túróra. ĺzesítsük csipetnyi sóval, szórjuk rá a lisztet és a búzadarát. Fakanállal alaposan dolgozzuk össze, majd pár órára ezt is t...
Kovácsolt vas az építészetben
... védi, felújítása mindenképpen ajánlatos. Megérdemli az igényesebb karbantartást.
Legeloször távolítsuk el róla a régi festéket. Használjunk hagyományos lemarót, vagy holégfúvóval olvasszuk le. Miután sikerült leszednünk az összes festéket, következhet a rozsda eltávolítása. A már lepattogzott festék alatt ugyanis a vasfelületek mélyen korrodálódnak. Kaparóacéllal ezek a része...
Csokis-meggyes tortácska
... g vaj, 3 tojás, 150 g cukor, 4 evőkanál meggyszörp, 40 liszt, 12 szem meggy, só.

Elkészítése:

A csokoládét és a vajat tegyük egy kis tálkába, majd vízgőz felett olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, egy csipetnyi sóval és a meggyszörppel. A tojásos habhoz keverjük az olvasztott csokit, majd szójuk hozzá a lisztet.

Hat szufl...
Sajtos-brokkolis csirke
... zsenge brokkoli
12 dkg felkockázott csirkemell
A sajtmártáshoz:
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
6 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, egy percig pirítsuk, majd öntsük fel a tejjel. Főzzük fel, majd gyenge lángon sűrítsük. Ezután húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt sajtot. Ezala...
Karácsonyi meglepetés 4.
... (ez lesz a "kanócunk")
- üvegtál az olvasztáshoz
- műanyag (mikrobiztos) forma, vagy tálacska
- jégkockák
- zacskó, húsklopfoló

Először is az üvegtálban olvasszuk meg a maradék gyertyadarabkákat. Ügyeljünk rá, hogy a viasz nagyon forró lesz, nehogy baleset érjen bennünket!

Az üvegtálból szinte lehetetlen lesz eltávolítani a maradék viaszt,...
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....57 58 59 
Címkék: Brotchan Foltchep, maradék tejet, tojásos-lisztes tejet, margarinnal keverjük, kihűlt pisztáciás, habos csokis, csokoládét vízgőz, habosra kevert, rummal együtt, citrom héjával, tésztát hagyjuk, evőkanál vízzel, frissen felolvasztott, külső leveleket, zöld részekkel, zöldséges alaplével, citrom vagy, narancs héját, gyümölcsszószt friss, friss gyümölcsszemeket, mély tálba, gyümölcs fagyott, maradék gyümölcsöt, gesztenyét sütőben, héját szedjük, lábasban olvasszuk, vékonyra felszeletelt, egészben hagyott, reszelt sajtot, villával kissé, konyhai papírtörlőre, reszelt vagy, edényben keverjük, olyan jénai, nagyobb lábosba, lábosba annyi, jénai edényt, összevágott póréhagymát, pirítás közben, velőscsontból szedjünk, kanálnyi velőt, vaníliás cukrot, vaníliás pudingport, zöldcitrom lereszelt, folyékony anyagokat, lisztes kever, nagy tálba, tojások sárgáját, fehérjét tegyük, igényesebb karbantartást, régi festéket, összes festéket, rozsda eltávolítása, vasfelületek mélyen, vajat tegyük, csipetnyi sóval,
© 2013 TVN.HU Kft.