|
|
|
... helyi munka közvetítő hivatalba, az ügyintéző mondja neki:
-Lenne egy munka: egy sztriptíz bárba keresnek kisegítő munkára férfiakat. A lányoknak kellene segíteni öltözni, a testüke... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált feketeborssal. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Forraljunk fel egy lábasban egy liter vizet, ízesítsük sóval, csorgassuk bele az olívaolajat. Lassan, álla... |
|
|
|
|
|
|
|
... kisül majd. Pácoljuk be a hússzeleteket, a vaslapos vagy alutálcán készítendő aprópecsenyét. Felhasználásig tegyük hűtőbe a húst. Ha elmulasztottuk a pácot, a fűszereket mindig sütés előtt, olajjal keverve kenjük a nyers húsra, hogy ne égjenek meg. Sütés előtt fél órára sörbe is áztathatjuk a pácolatlan húst, ettől ízesebb lesz. Ha nincs kedvünk és időnk a faszenezéshez, akkor jó ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hőfokon megolvasztjuk. Az aprítógépben durvára őrölt gabonapelyhet összekeverjük a darált mandulával, majd hozzáadjuk a folyékony vajat és csokoládét. Kézzel vagy evőkanál domború felével olajjal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Kb. 90 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
2. 25 dkg málnát átválogatunk. A tejszínt felverjük. A joghurtot összedolgozzuk a kétfél... |
|
|
|
|
|
|
|
... A hússzeleteken arányosan elosztjuk az illatos tölteléket, feltekerjük-összegöngyöljük őket, és kettőt-kettőt 2 bambuszpálcikával szorosan összetűzünk. Sütőedénybe fektetjük, megkenjük olajjal, alájuk öntünk 0,5 dl vizet (vagy fehérbort), alufóliával letakarjuk, és 200 C-fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 percig (puhára) pároljuk. Végül lehántjuk róluk a fóliát, és ropogósra sü... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverékkel, mély tepsibe tesszük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit karcsú gerezdekre vágjuk, majd a fokhagymával együtt a hús közé szórjuk.
2. Meglocsoljuk a húst az olajjal és a borral, alufólia alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül, a pecsenyelével locsolgatva aranybarnára sütjük.
3. A mártáshoz megreszeljük a kétféle sajtot. A vajban/margar... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk. Mindezt a tejfölhöz keverjük. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük.
A grillrácsot bekenjük az olajjal. A pisztrángot ráfektetjük és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A burgonyákat kiszedjük a parázsból, keresztirányban bevágjuk a tetejüket. Ráöntjük a fűszeres tejfölt, kaporral megszórjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízt ad. Készíthetünk töltött cukkínit is. Végül az ínyence... |
|
|
|
|
|
|
|
... áttesszük keverőtálba, és robotgép habverőjével addig verjük, amíg kissé kihűl. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk.
3. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Olajjal jól kikent tepsibe kb. 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk, és tetejüket vízbe mártott ecsettel megnedvesítjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek. Ek... |
|
|
|
|
|
|
|
... választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket, a fokhagymát. Erre a zöldségágyra fektetjük a húst. Meglocsoljuk a felhevített olajjal, kevés vizet öntünk alá, és letakarva, a sütőben puhára sütjük. Amikor kész, a húst áttesszük egy másik tepsibe, szaftját leszűrjük, és a zöldségeket is félretesszük.
A vendégek érkezé... |
|
|
|
|
|
|
|
... Összegyúrjuk, lágy tésztát készítünk. A masszából dió nagyságú darabokat szaggatunk, és ujjnyi átmérőjű hengereket sodrunk belőle. Megszórjuk a darabokra vágott dióval, és csigákat hajtunk belőle. olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben közel 20 perc alatt arany barnára sütjük. Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben öss... |
|
|
|
|
|
|
|
... fejedelmének!" (Ésa. 9:6)
A Krisztus név a héber "Messiás" szó görög megfelelője. Jelentése: Szentlélekkel felkent uralkodó. Az Ószövetségben a királyokat, a papokat és a prófétákat olajjal szokták felkenni, ami a Szentlélek jelképe. Azt hangsúlyozták ezzel, hogy ne önkényesen, hanem Isten nevében, az igazság szellemében szolgálják a népet.
Az eljövendő Messiás... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízbe mártunk, majd jó erősen kicsavarjuk, s még ki is rázzuk belőle a vizet. Az asztalra terítjük, erre helyezzük a réteslapot, amit egyenletesen meglocsolunk olvasztott zsírral, vagy olajjal. Egyenletesen és vékonyan elosztjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével óvatosan és lazán összegöngyöljük. Ha gyümölcsből lesz a töltelék és várhatóan levet ereszt, a zsírral ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg liszthez
2 dl sört,
3 tojást,
0,5 dl olajat, s
kevés sót veszünk.
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot, és levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalás... |
|
|
|
|
|
|
|
... levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk, és turmixoljuk. A sajtot az olajjal simára keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a banánpürét, az almát és a rizses mogyorót. Az egészet sima masszává keverjük. Almagerezdekkel és mogyorószemekkel díszítve tálaljuk.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütéshez: olaj
A díszítéshez
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük, és 30 percig állni hagyjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk. A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromok levét és reszelt héját kisl... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.
Elkészítése:
ĺzesítsük a hússzeleteket fekete borssal, majd kenjük be olajjal. Tegyünk egy nagy serpenyőt erős lángra. A hússzeleteket 6-8 percig süssük, hogy közepesen átsültek, vagy 12-15 percig, hogy teljesen átsültek legyenek. Tegyük ki a húsokat egy tányé... |
|
|
|
|
|
|
|
... felaprózott bazsalikomot, és melegen tartjuk.
3. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, visszacsúsztatjuk a főzőedénybe, összekeverjük az aszalt paradicsom alól elvett 2 ek. olajjal. Mélytányérokba szedjük, tetejére púpozzuk a cikkiniragut, megszórjuk a félretett paprikakockákkal, és a bazsalikombóbitákkal díszítjük. Reszelt parmezán vagy érlelt juhsajt illik hozzá.... |
|
|
|
|
|