|
|
|
... gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtom, megkenem tojássárgával,és megszórom a vagdalt dióval.
Ráborítom a másik hasonlóra nyújtott tésztát, és tojássárgával megkenem, formázóval kiszaggatom és sütőben megsütöm.
A cukorból a kevés vízből a citrom átszűrt levéből szirupot főzök, amikor a tészta megsült,és kihűlt, megöntöm sziruppal és kevés darabos dióval a tetejét.... |
|
|
|
|
|
|
|
... belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra osztom, hi... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Az utolsó hajtogatás utáni pihentetés végeztével begyújtom a sütőt, kb. ujjnyi vastagra nyújtom a hajtogatott tésztámat, rácsosra bevagdosom a tetejét és lisztes pogiszaggatóval kiszaggatom. Az apró pogácsa finomabb, de ha nincs kedvem, a nagy is megteszi. Kivajazott tepsibe vagy sütőpapírra helyezem, egymástól egy ujjnyi távolságra és még 10 percig hagyom pihenni. Ezalatt a... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe rakom pihenni, majd kb. 1 centi vastagra kinyújtom (lehet vékonyabb és vastagabb is a tészta, ez ízlés dolga, ki hogyan szereti). A kinyújtott tésztát csillag alakú formával kiszaggatom, majd előmelegített sűtőben 175 fokon 10 percig sütöm (ha vastagabb a tészta, lehet, hogy egy picit több idő kell neki). Miután kiveszem a sütőből, a csillagok közepére 1 csepp csokit rakok,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe rakom pihenni, majd kb. 1 centi vastagra kinyújtom (lehet vékonyabb és vastagabb is a tészta, ez ízlés dolga, ki hogyan szereti). A kinyújtott tésztát csillag alakú formával kiszaggatom, majd előmelegített sűtőben 175 fokon 10 percig sütöm (ha vastagabb a tészta, lehet, hogy egy picit több idő kell neki). Miután kiveszem a sütőből, a csillagok közepére 1 csepp csokit rakok,... |
|
|
|
|
|
|
|
... TOJÁS SÁRGÁJA,CITROM HÉJA.
Elkészítés:
AZ HOZZÁVALÓKAT ELKEVEREM,MAJD HOZZÁGYÚROM A LISZTET.EGY ÓRÁN ÁT HIDEG HELYEN PIHENTETEM.LISZTEZETT DE... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztatekercsből egyetlen, kb 3 cm vastagságú hosszú csíkot nyújtok. Megkenem 1 tojás fehérjével, és rászórom a maradék reszelt sajtot.
kb. 4 cm-es átmérőjű pogácsa-szaggatóval kiszaggatom. Lehetőleg kevés leesett rész legyen, mert újra nyújtva már nem lessz leveles!! 3 tepsi lesz belőle.
Előmelegített sütőben, alsó-felső állásnál, 200C fokon 25-30 perc alat... |
|
|
|
|
|
|
|
... megkelt jól belisztezett gyúródeszkára borítom, a szélét körbe kissé felhajtom és egy gyors mozdulattal átfordítom. Mást nem csinálok vele, mint sodrófával ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom. Ebből az adagból kb. 25 db fánk lesz, amelyeket kissé belisztezett gyúródeszkán sorba rakom őket és egy könnyű abrosszal letakarva még további 20-30 percig kelesztem. A szaggatás végeztév... |
|
|
|
|
|
|
|
... kenéshez
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összevegyítem, hozzáadom a nedveseket, összegyúrom, egy éjszakát állni hagyom. Lisztezett deszkán 2 mm-esre nyújtom, kiszaggatom, sütőpapíros tepszliben 175 fokon 5-7 percig sütöm. A mézesek tetejére tojássárgát lehet tenni, hogy fényes legyen, és díszíteni mogyoróval, mandulával.
A MÁZhoz k... |
|
|
|
|
|
|
|
... mintha fizetnének érte. A család összes ruháját fel kellett vennem csak hogy a kurva levélszekrényig el tudjak menni. Ha megfogom azt a gecit aki a hókotrót vezeti, feltépem a mellét és kiszaggatom a szívét. Azt hiszem a sarkon túl bújik el a sárga dög és csak arra vár, hogy befejezzem a lapátolást, és akkor százzal végigsöpör és betemeti a garázsfeljárónkat. Az elektromosság még ... |
|
|
|
|
|
|
|
... élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adok hozzá sót, s annyi vizet, amennyit felvesz. Jól összedolgozom, fél órát kelni hagyom. Utána fánk szaggatóval kiszaggatom a lángost, kicsit kinyújtom, beleteszem a sajttal megtöltött virslit, s összecsomagolom. Vigyázat, a virsli ne lógjon ki a tésztából!
Végül bő olajban kisütöm a lángost.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... következőképpen: alulról felfelé, felülről lefelé, balról jobbra, jobbról balra.
Majd másfél cm vastagra kinyújtom, lisztezett sütő lemezre téve körülbelül ½ óráig kelesztem, kiszaggatom. Felvert tojással megkenem a pogácsák tetejét.
Sütés: előmelegített sütőben közepes lángon kb. negyed óráig sütöm, ha átsül és kezd pirulni, mehet tovább nagyobb fokozaton. |... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajjal és a tojássárgákkal összegyúrom, és addig pihentetem
amíg a cukrot és a tojásfehérjéket sűrűre keverem.
A tésztát 5 mm vastagra kinyújtom, és 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatom.
Kikent tepsibe rakom, és a tetejére rákenem a habot.
Lassan sütöm, inkább szárítom, a hab ne barnuljon meg.
Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztok.
Nagyon mu... |
|
|
|
|
|
|
|
... következőképpen: alulról felfelé, felülről lefelé, balról jobbra, jobbról balra. Majd másfél cm vastagra kinyújtom, lisztezett sütőlemezre téve körülbelül ½ óráig kelesztem, kiszaggatom. Felvert tojással megkenem a pogácsák tetejét.
Sütés: előmelegített sütőben közepes lángon kb. negyed óráig sütöm, ha átsül és kezd pirulni, mehet tovább nagyobb fokozaton. Az ill... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor me... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, r... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskótát.
Krém: 3 dl tejben felfőzök 2 evőkanál lisztet, kihülés után összekeverem 1 RAMA, 2o dkg porcukor és 1 van.cukor keverékével.
A már kihült tésztát kisméretű pogá... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megkelesztem. Ekkor összegyúrom a liszttel, a tojássárgájával, a vajjal, a rummal és a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... piskótát.
Krém: 3 dl tejben felfőzök 2 evőkanál lisztet, kihülés után összekeverem 1 RAMA, 2o dkg porcukor és 1 van.cukor keverékével.
A már kihült tésztát kisméretű pogácsavágóval kiszaggatom, kettévágom, majd megkenem krémmel, a külsejét is körbe, és kókuszreszelékbe forgatom. A tetejére csokimáz kerül. /étcsoki, nem tej/ Kicsit időigényes, de nagyon finom és mutatós. ... |
|
|
|
|
|