|
|
|
... oldalát hirtelen kisütjük.
Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket.
A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
A hagymaszeleteket rátesszük a húsra, majd ezután a túrós-tejfölös keveréket, végül ráreszeljük a sajtot is.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig fóliával lefedve sütjük, majd még 5 percig fólia nél... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt, só, bors, 20 dkg bacon szalonna, parmezán sajt.
Elkészítése:
A spagettit megfőzzük. Elkészítjük a mártást: a tejet serpenyőbe öntjük, beletesszük a hagymaszeleteket, a babérlevelet és a borsszemeket. Felforraljuk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk. A tejet átszűrjük. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és halványra pirítjuk. A tűzrő... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hagyma nemcsak a főzéshez nélkülözhetetlen, nagyanyáink gyakorta alkalmazott, jól bevált háziszere is. Széna... |
|
|
|
|
|
|
|
... 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt süssük pirosra,majd pihentessük 10 percig.
A salátához a retket vágjuk vékony cikkekre,tegyük salátástálba,és s... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vissza a töltött hagymákra.
Pirított hagyma
Amíg a vöröshagymát 2 mm-nyi szeletekre vágja, forrósítson olajat boven. Villával gyakran forgatva pirítsa aranysárgára a hagymaszeleteket. Amikor pirulni kezdenek a karikák, célszeru közepes lángon folytatni a sütést egészen addig, amíg a szeletek ropogósak nem lesznek. Amikor kész, azonnal vegye ki az olajból, és csepeg... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A hagymaszeleteket rátesszük a húsra, majd ezután a túrós-tejfölös keveréket, végül ráreszeljük a sajtot is. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig fóliával lefedve sütjük, majd még 5 percig fólia nélk... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízesített rizshez. Ezt a keveréket 1 evőkanál vajjal jól eldolgozzuk, majd megtöltjük vele a ponty hasüregét. Ezután a halat egy nagy, bevajazott fóliára helyezzük. A tetejére hagymaszeleteket rakunk. A halat a fóliába becsavarva (a végeknél jól összenyomkodva) egy sütőlapra tesszük, és egy fél órán keresztül sütőben pároljuk. A fóliát levéve ropogósra sütjük.
Fahéjjal ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 150gr gomba, 0,1 l olaj, só, bors, babérlevél
A szalonnával spékelt, hagymás, babérleveles, borsos pácban érlelt sertéscombszeleteket roston kisütjük. Tetejére sült gombát és hagymaszeleteket rakunk, fűszeres paradicsomkrémmel locsoljuk meg. sült krumplival tálaljuk.
Paradicsomkrém: paradicsom, zellerzöld, fokhagyma, vöröshagyma, olaj, só, bors, vörösbor felhasználásáva... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük, vigyázva, hogy szét ne főjön. A csirkemelleket (klopfolás nélkül) ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd egy teflonserpenyőben olajat melegítünk. Először rádobjuk a hagymaszeleteket, megszórjuk őrölt szerecsendióval, sózzuk. Következnek a csirkemelldarabok, melyeket szintén sózunk, borsozunk. A megfőtt burgonyáról egy kis pohárba leöntjük a levet, melyre szükségünk les... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... sikerült.
Csuka portugál módra
A megtisztított egykilós halat vágjuk fel szeletekre. Tegyük mély sütőedénybe olajjal és vajjal. Adjunk hozzá előzőleg vajban aranybarnára pirított hagymaszeleteket (egy fej hagymából), fél kiló paradicsomot apróra vágva, egy gerezd fokhagymát, tíz deka sós vízben kifőtt, gondosan leszűrt rizst, egy kis petrezselymet. Sóval, borssal í... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztbe.
2 ek olajat forrosítsunk fel és süssük meg a húsokat. Majd hagyjuk hűlni és vágjuk 1-1,5 cm csíkokra, rendezzük el egy tűzálló tál alján.
Forrosítunk fel 1 ek olajat és a hagymaszeleteket pároljuk üvegesre.
A maradék olajon pedig süssük meg a gombát. Vegyítsük össze a hagymát a gombával és osszuk el a húsra.
A tejszínt keverjük össze a curryvel és önts... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerrel
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. -.-.-.-.-.-.-
Nagyobb jénai tálat kiolajozni, majd tarjaszeleteket a tálba egymás mellé lerakni. A lenti amerikai fűszerkeverékkel megszórni, mustárral megkenni, karikára vágott hagymaszeleteket, kolbászkarikákat, szeletekre vágott paradicsomot, paprikát rátenni; majorannával, vágott petrezselyemmel meghinteni, majd a t... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerrel
Nagyobb jénai tálat kiolajozni, majd tarjaszeleteket a tálba egymás mellé lerakni. A lenti amerikai fűszerkeverékkel megszórni, mustárral megkenni, karikára vágott hagymaszeleteket, kolbászkarikákat, szeletekre vágott paradicsomot, paprikát rátenni; majorannával, vágott petrezselyemmel meghinteni, majd a tetejére bacon-szalonnaszeleteket fektetni.
Kevés v... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a le... |
|
|
|
|
|
|
|
... ezután 15 percet sütjük. A tüzet... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt szerecsendióvirág
A vöröshagymát megtisztítom és felszeletelem. A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, és a zsírját egy serpenyőben kiolvasztva, ráteszem a hagymaszeleteket. Megsózom, meghintem a borssal és a szerecsendióvirággal, majd fedő alatt, üvegesre párolom. A tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát, és jól összekeverem. A tűzre visszatéve, nagyon kis ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a le... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkére. Forgassuk át a csirkét, hogy a szósz jól átjárja, belepje. Tegyük két órára hűtőbe, ezalatt egyszer forgassuk meg.
Egy sütőpapírral kibélelt sütőtálra helyezzük a hagymaszeleteket, a félbevágott paradicsomokat. Morzsoljuk rá a cukrot, locsoljuk meg balzsamecettel, és süssük 40 percig.
Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, fújjuk be kevés étolajspray- vel. Vegyük... |
|
|
|
|
|