|
|
|
...-----Paradicsom, a mennyei zöldség-----
Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.
Míg nemrég a paradicsom télen még luxusnak számított, ma már egész évben termés... |
|
|
|
|
|
|
|
Parlamenti lábtörlő
Mit eszünk ma?
2008. 06. 01. Hírextra
Egy ország vezetése nagyon komoly munka. A politikai kesze-kuszaságok, a másik oldal támadásai, és az ellentámadások rengeteg energiáját felemészthetik az átlag képviselőnek. A parlamenti munka mellett a rengeteg utazás is viszi az időt, és fárasztja az átlag képviselőt.
Figyeljünk magunkra!... |
|
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
......Nem kell profi kertésznek lennünk, ha hozzá akarunk látni az aromás növények termesztéséhez.
.....
...- Először is keressük meg a megfelelő helyüket. Ez legyen minél naposabb, hiszen a fűszernövények nagy része mediterrán vidékről származik. Ilyen napimádó fajok a ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Boncz Géza: PÁRIZSI TÖRTÉNET - (Humorfesztivál - 1974)
Megtelt felügyelő felhajtja gallérját, pisztolyát csőre tölti, hóna alá dugja, majd kihúzza.
38,2 fok.
Lázasan gondolkodik.
Az asztalhoz lép, a fiókot kihúzza.
Benne régi és ujjlenyomatok.
Keresgélni kezd, aztán hirtelen abbahagyja.
Az eső halkan kopog.
Ki az?
Bá... |
|
|
|
|
|
|
|
... http://209.85.129.132/search?q=cache :OTvknwy6Y7cJ:www.scribd.com/doc/172 37094/Vancza-receptek-Atol-Zig+%C3%8 9dess%C3%A9gek,+s%C3%BCtem%C3%A9nyek +A-t%C3%B3l+Z-ig&cd=1&hl=hu&ct=clnk& gl=hu
frissensültek !
http://209.85.135.132/search?q=cache :-5lal3DJhykJ:www.netnagyiklub.hu/Sz akacskonyvek1/Frissensultek.doc+Fris sens%C3%BCltek&cd=27&hl... |
|
|
|
|
|
|
|
... KARÁCSONY MÁSNAPJA, - AZAZ: HA A KÉMÉNYBE SÜT A NAP
A széllökések "elcsúfították" a napocska melegét, - pedig annyira ragyogott ezen a karácsony-másnapon...
Hetedmagával, - minta pár órája nem is lett volna olyan ramaty idő.
Az, hogy a viharos szél az udvaron lévő egyes holmikat átpakolta, - nem újdonság, - mint az sem, hogy némely tetőcserepet is... |
|
|
|
|
|
|
|
Vitaminforrás
Az emberi szervezet életműködésének fenntartásához nemcsak olyan tápanyagok kellenek, amelyek energiát szolgáltatnak (zsírok, fehérjék, szénhidrátok), hanem olyan természetes szerves vegyületek is, amelyekből csak kis mennyiségre van szükség. Ilyenek a vitaminok, amelyek nélkülözh... |
|
|
|
|
|
|
|
... 60 dkg burgony
2 dl majonéz
1 dl tejföl
1 citrom leve
só
őrölt bors
tárkony és borsikaf
A burgonyát főzd meg héjában. A majonézt keverd simára tejföllel, add hozzá a citrom levét, őrölt borsot,sót, apróra vágott tárkonyt és borsikafüvet.
A megfőtt burgonyát melegen hámozd ... |
|
|
|
|
|
|
|
Medvehagyma saláta Erától
Hozzávalók:
30 g medvehagyma levél
10 dkg retek
1- 2 db csemegeuborka + fél evőkanál uborkalé
50 ml majonézes salátaöntet
1 pohár joghurt
Só, bors
5 g cukor
Mossuk meg majd szárítás után aprítsuk fel a medvehagyma leveleit, a leveleitől és gyökereitől megtisztított retket és az uborkát. Keverjük öss... |
|
|
|
|
|
|
|
... A VADHÚSÉTELEKRŐL ÁLTALÁBAN
/Receptindex/
A konyhai műveletek a vadhúsételeknél is szinte ugyanazok, mint más húsok elkészítésénél, vagyis a főzés, sütés és párolás. Mindegyik alapműveletnek megvannak a műhelytitkai.
FŐZÉS
A vadhúsételeket ajánlatos fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így párolog a főzőlé, és a hús is nehezebben puhul meg, mégis ez a mód... |
|
|
|
|
|
|
|
Pikáns Káposzta bajor módra
Hozzávalók: 1 evőkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vöröshagyma,
4 evőkanál olaj, 4 evőkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta
Elkészítése:
Tegyük egy nagy tálba a gyalult káposztát, hintsük meg sóval, köménymaggal, majd forró vízzel forrázzuk le. Tegyük szűrőbe, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
Vegyes zöldségsaláták
A hazánkban termő zöldségek főzeléknek, önálló ételek készítésére egyaránt alkalmasak, de a sokízű saláták finom alapanyagai is lehetnek. A házi kertekben megtermő, mindenütt kapható zöldségek vagy a gyorsfagyasztott konzervtermékek egyaránt alkalmasak salátaköretek készítésére. Puhára főzve, párolva, nyersen ropogósan, felöntve olajjal, citrommal, ke... |
|
|
|
|
|
|
|
Csőben sült burgonya szavojai módra
(Gratin savoyard)
2 kg burgonya, 25 dkg reszelt sajt, 1,5 l sovány tyúkhúsleves, só, bors, szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj.
Vékony karikákra vágjuk a burgonyát, belekeverjük a sajt 3/4 részét, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk bele.
Fokhagymával bedörzsöljük a tűzálló tál belsejét, vajjal alaposan ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Ancsuka látogatott meg...Drága kis Angyalkám!
Nálunk 23.-án este lestt feldíszítve a karácsonfa az unokák segédkeztek mindenben.
Adrienn a nagyobbik lányom készítette a pulykamellet, baco-ba tekerve. Hozzá almás burgonyát k... |
|
|
|
|
|
|
|
Bizonyára te is hallottad vagy tapasztaltad, hogy drágább lett a friss hús az üzletekben. Ne ess kétségbe, ha odafigyelsz, ügyesen variálsz, nem hagysz minden bevásárlásnál egy vagyont a boltban!
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Levesbe
Húsleves, bableves, ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A versenyzőknek a választott úri konyha vagy csárda konyha kategóriában korhű módon elkészített barokk ételeket kell tálalniuk. A fesztiválon ugyanis az ízek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a korhű megjelenésre is, amely szintén a zsűrizés tárgyát képezi - áll a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Úri konyha kategóriában a versenyzők kakast, pisztrángo... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A rendezvény alatt borutca látogatható a Kapucinus téren, ahol a móri borvidék termelői faházakban kínálják boraikat. Természetesen a borok mellett nem hiányoznak az édességek, pecsenyék, frissensültek sem - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Móri Bornapokon hagyomány, hogy évenként felváltva fúvószenekari, illetve néptánctalálkozót szerveznek. Idén a néptáncé a főszerep... |
|
|
|
|
|
|
|
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Pénzcentrum.hu
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álom sárgaburgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.
Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég ... |
|
|
|
|
|
|
|
... A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.
Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büf... |
|
|
|
|
|