Belépés
Paradicsom
...-----Paradicsom, a mennyei zöldség-----


Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.


Míg nemrég a paradicsom télen még luxusnak számított, ma már egész évben termés...
Parlamenti lábtörlő
Parlamenti lábtörlő
Mit eszünk ma?
2008. 06. 01. Hírextra
Egy ország vezetése nagyon komoly munka. A politikai kesze-kuszaságok, a másik oldal támadásai, és az ellentámadások rengeteg energiáját felemészthetik az átlag képviselőnek. A parlamenti munka mellett a rengeteg utazás is viszi az időt, és fárasztja az átlag képviselőt.

Figyeljünk magunkra!...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Kert az ablakban...
......Nem kell profi kertésznek lennünk, ha hozzá akarunk látni az aromás növények termesztéséhez.

.....

...- Először is keressük meg a megfelelő helyüket. Ez legyen minél naposabb, hiszen a fűszernövények nagy része mediterrán vidékről származik. Ilyen napimádó fajok a ...
Bonc Géza
...
Boncz Géza: PÁRIZSI TÖRTÉNET - (Humorfesztivál - 1974)


Megtelt felügyelő felhajtja gallérját, pisztolyát csőre tölti, hóna alá dugja, majd kihúzza.
38,2 fok.
Lázasan gondolkodik.
Az asztalhoz lép, a fiókot kihúzza.
Benne régi és ujjlenyomatok.
Keresgélni kezd, aztán hirtelen abbahagyja.
Az eső halkan kopog.
Ki az?
Bá...
dpg recepttára 4
... http://209.85.129.132/search?q=cache :OTvknwy6Y7cJ:www.scribd.com/doc/172 37094/Vancza-receptek-Atol-Zig+%C3%8 9dess%C3%A9gek,+s%C3%BCtem%C3%A9nyek +A-t%C3%B3l+Z-ig&cd=1&hl=hu&ct=clnk& gl=hu

frissensültek !
http://209.85.135.132/search?q=cache :-5lal3DJhykJ:www.netnagyiklub.hu/Sz akacskonyvek1/Frissensultek.doc+Fris sens%C3%BCltek&cd=27&hl...
Nincs Cím
... KARÁCSONY MÁSNAPJA, - AZAZ: HA A KÉMÉNYBE SÜT A NAP

A széllökések "elcsúfították" a napocska melegét, - pedig annyira ragyogott ezen a karácsony-másnapon...
Hetedmagával, - minta pár órája nem is lett volna olyan ramaty idő.
Az, hogy a viharos szél az udvaron lévő egyes holmikat átpakolta, - nem újdonság, - mint az sem, hogy némely tetőcserepet is...
A hús szerepe a táplálkozásban


Vitaminforrás

Az emberi szervezet életműködésének fenntartásához nemcsak olyan tápanyagok kellenek, amelyek energiát szolgáltatnak (zsírok, fehérjék, szénhidrátok), hanem olyan természetes szerves vegyületek is, amelyekből csak kis mennyiségre van szükség. Ilyenek a vitaminok, amelyek nélkülözh...
Erdélyi burgonyasaláta
... 60 dkg burgony
2 dl majonéz
1 dl tejföl
1 citrom leve

őrölt bors
tárkony és borsikaf

A burgonyát főzd meg héjában. A majonézt keverd simára tejföllel, add hozzá a citrom levét, őrölt borsot,sót, apróra vágott tárkonyt és borsikafüvet.
A megfőtt burgonyát melegen hámozd ...
Medvehagyma saláta
Medvehagyma saláta Erától

Hozzávalók:
30 g medvehagyma levél
10 dkg retek
1- 2 db csemegeuborka + fél evőkanál uborkalé
50 ml majonézes salátaöntet
1 pohár joghurt
Só, bors
5 g cukor

Mossuk meg majd szárítás után aprítsuk fel a medvehagyma leveleit, a leveleitől és gyökereitől megtisztított retket és az uborkát. Keverjük öss...
A vadhúsételekről általában
... A VADHÚSÉTELEKRŐL ÁLTALÁBAN
/Receptindex/

A konyhai műveletek a vadhúsételeknél is szinte ugyanazok, mint más húsok elkészítésénél, vagyis a főzés, sütés és párolás. Mindegyik alapműveletnek megvannak a műhelytitkai.

FŐZÉS
A vadhúsételeket ajánlatos fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így párolog a főzőlé, és a hús is nehezebben puhul meg, mégis ez a mód...
Pikáns Káposzta bajor módra
Pikáns Káposzta bajor módra

Hozzávalók: 1 evőkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma,
4 evőkanál olaj, 4 evőkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta

Elkészítése:
Tegyük egy nagy tálba a gyalult káposztát, hintsük meg sóval, köménymaggal, majd forró vízzel forrázzuk le. Tegyük szűrőbe, és ...
Vegyes zöldségsaláták
Vegyes zöldségsaláták
A hazánkban termő zöldségek főzeléknek, önálló ételek készítésére egyaránt alkalmasak, de a sokízű saláták finom alapanyagai is lehetnek. A házi kertekben megtermő, mindenütt kapható zöldségek vagy a gyorsfagyasztott konzervtermékek egyaránt alkalmasak salátaköretek készítésére. Puhára főzve, párolva, nyersen ropogósan, felöntve olajjal, citrommal, ke...
Csőben sült burgonya szavojai
Csőben sült burgonya szavojai módra
(Gratin savoyard)
2 kg burgonya, 25 dkg reszelt sajt, 1,5 l sovány tyúkhúsleves, só, bors, szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj.
Vékony karikákra vágjuk a burgonyát, belekeverjük a sajt 3/4 részét, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk bele.
Fokhagymával bedörzsöljük a tűzálló tál belsejét, vajjal alaposan ki...
Ancsuka így ünnepelt....
Ancsuka látogatott meg...Drága kis Angyalkám!
Nálunk 23.-án este lestt feldíszítve a karácsonfa az unokák segédkeztek mindenben.
Adrienn a nagyobbik lányom készítette a pulykamellet, baco-ba tekerve. Hozzá almás burgonyát k...
Drágult a hús: próbáld ki a húspótlókat!
Bizonyára te is hallottad vagy tapasztaltad, hogy drágább lett a friss hús az üzletekben. Ne ess kétségbe, ha odafigyelsz, ügyesen variálsz, nem hagysz minden bevásárlásnál egy vagyont a boltban!

Camembert sajt diós panírban, áfonyával


Levesbe

Húsleves, bableves, ...
Az első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált rendezik meg Fertődön
...
A versenyzőknek a választott úri konyha vagy csárda konyha kategóriában korhű módon elkészített barokk ételeket kell tálalniuk. A fesztiválon ugyanis az ízek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a korhű megjelenésre is, amely szintén a zsűrizés tárgyát képezi - áll a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Úri konyha kategóriában a versenyzők kakast, pisztrángo...
Néptáncfesztivál és könnyűzenei koncertek a Móri Bornapokon
...
A rendezvény alatt borutca látogatható a Kapucinus téren, ahol a móri borvidék termelői faházakban kínálják boraikat. Természetesen a borok mellett nem hiányoznak az édességek, pecsenyék, frissensültek sem - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Móri Bornapokon hagyomány, hogy évenként felváltva fúvószenekari, illetve néptánctalálkozót szerveznek. Idén a néptáncé a főszerep...
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Pénzcentrum.hu

Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álom sárgaburgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég ...
magyar éttermek gyomorforgató trükkjei
... A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?

Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büf...
1 2 
Címkék: Bonc Géza, Nincs Cím, Pikáns Káposzta, Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált, Móri Bornapokon, Boncz Géza, PÁRIZSI TÖRTÉNET, KARÁCSONY MÁSNAPJA, KÉMÉNYBE SÜT NAP, VADHÚSÉTELEKRŐL ÁLTALÁBAN, vadhúsételekről általában, első Esterházy, magyar éttermek, mennyei zöldség-----, paradicsom sokarcú, paradicsom télen, ország vezetése, politikai kesze-kuszaságok, másik oldal, ellentámadások rengeteg, átlag képviselőnek, parlamenti munka, rengeteg utazás, átlag képviselőt, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, aromás növények, megfelelő helyüket, fűszernövények nagy, fiókot kihúzza, napocska melegét, viharos szél, udvaron lévő, emberi szervezet, burgonyát főzd, majonézt keverd, citrom levét, megfőtt burgonyát, medvehagyma leveleit, konyhai műveletek, vadhúsételeket ajánlatos, nagy tálba, gyalult káposztát, hazánkban termő, sokízű saláták, házi kertekben, gyorsfagyasztott konzervtermékek, unokák segédkeztek,
© 2013 TVN.HU Kft.