Belépés
Hollandi mártás
... állapotban tartjuk melegen. Krómacél habüstbe tojássárgáját és tejszínt adunk. Vízfürdőbe állítjuk, és habverővel végzett gyors mozdulatokkal habosra verjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon fel, mert a mártás kicsapódik!) A mártást ezután levesszük a vízfürdőről és vékony sugárban adagolva, habverővel állandóan keverve hozzáadjuk a langyos vajat. Sóval, citromlével és cayen...
Csokoládés madártej
... tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd állandóan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandóan kevergetve, kislángon...
Illatos forralt bor
... vizet, a fűszereket és a narancshéjat. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a...
Vándorút "Középföldére".
... lombfakadás.-


A fagy szelíden símogatja a testem.
Add meg magad,s ahogy átfutkároz a kabátom alatt
nem fenyeget.
Gyere ülj közelebb,nálam nem kell,
hogy forrjon a szíved.
Pihenj meg én lehűtöm felhevűlt lelked.


Miközben azon gondolkodtam,hogy beengedjem e
a fáradt vendéget, hogy fagyott köntösét rámterítse
eszemb...
Nincs Cím
ÉLNI, MÍG ÉLÜNK

Igen élni, míg élünk
Igen ez a szabály.
De mit csináljunk az életünkkel,
Ha fáj?

Igen: nagyot akarjunk,
Igen: forrjon agyad,
Holott tudjuk milyen kicsinység
A Nagy.

Igen: élj türelemmel,
Igen: hallgass ha fáj,
Várd meg hogy jöjjön a nagy professzor
Halál.

Igen: élni míg élünk,...
mit is mondhatnék ezek után?
Boldog karácsonyt broz n görlz, pá mndenkinek, innen a random tandemről, csók az elbűvölő cicáknak, pacsi a reppes formknak, és minden ismerősömet üdvözlöm... hát boruljon rá a nyugalom fátyla fortyogó kis országunkra, és a bűze változzon illattá, az emberek szívében élő kapzsiság, forrjon örnzetlenséggé, nyussuk fel a szemünk mindannyian, így karácsonykor....
Vorosmarty Mihály
... lánggal égett,
Húzd,ku tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyutt vonóbul bot.
Szív és pohár teli búval,borral,
Húzd rá cigány,ne gondolj a gonddal!

Véred forrjon,mint az orvény árja,
Renduljon meg velo az agyadban,
Szemed égjen,mint az ustokos láng,
Húrod zengjen vésznél szilajabban,
És keményen,mint a jég verése,
Odalett az ...
Sárgaborsós főzelék
... reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntjük 2 dl hidegvízzel és a tűzről lehúzva jól elkeverjük. Ha a rántást belekevertük a ...
Ébredj fel Kedvesem !
... szádra.
Látni, hogy kinyíló szemed pillái közt
a szemed újra boldognak lássam.

Hozzádbújni úgy, hogy orrunk összeé...
Boros keserűség
... Boros keserűség

Öblös mellel szeptemberbe
Vad dalokra fenekedve,
Nekikeserülve most,
Rajt' igyunk egy huzamost!
Égjen a bor fene kedve
S forrjon át a dús erekbe,
Hát igyunk egy huzamost!

Egyik kortyra jő a másik,
Ifjú fogam úgyse vásik
S fejem úgyis szürke lesz,
A bánattól szürke lesz.
Hejh, én láttam a b...
Lenauheim
... amit
- halálba futni kínjainktól -
rabjaid ontanak önkezükkel:

dagadjon égig s csöppjei büntető
öröklétével töltse riadt szemed,
forrjon, lobogjon, s zárjon el, mint
tűzhegy, a boldogok otthonától.



(Szabó Lőrinc fordítása)



Elisabeth Brach volt a múzeumőr nev...
Lencsefőzelék
... reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel, és a tűzről lehúzva jól elkeverjük. Ha a rántást belekevertük a főzelékbe, hagyjuk, hogy még egyet forrjon, megsózzuk, majd levesszük a tűzről. Kevés ecettel vagy citromlével ízesíthetjük. Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, sült füstölt tarját, sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörkö...
Diós-meggyes rakott kifli
... majd fedő alatt tíz percig pihentetjük. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzászűrünk 2-3 merőkanál tejet, majd a maradékot, és mérsékelt tűzön kissé besűrítjük. (Ne forrjon!) Leforrázzuk vele az ujjnyi karikákra vágott kifliket, összekeverjük. Vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, meghintjük cukros dióval, belesimítjuk a kiflikarikák felét, megszórjuk a maradék c...
Szőlős torta
... keverjük, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és apránként a forró tejet. A masszát lábasba rakjuk, kislángon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük (vigyázzunk, hogy ne forrjon!). Kihűtjük, közben időnként átkeverjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a bort. A massza harmadát a tészta közepére simítjuk, a széleit a tojássárgájával megkenjük, majd meleg sütőben...
Tejszínes kiwibomba
... vaníliarudat kidobjuk, és a tejes keveréket állandóan kevergetve a tojáshabhoz adjuk, majd újra tűzre tesszük, és tovább kevergetve 5 percig kislángon főzzük. (Vigyázzunk, hogy sűrű legyen, de ne forrjon!) A tortát 4 lapra vágjuk, a konyakot és a cukorszirupot összekeverjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, majd gyorsan belekeverjük a porcukrot. 5 kiwit meghámozunk, karikák...
lni mig élni Ady Endre
Élni, míg élünk...


Igen: élni, míg élünk,
Igen: ez a szabály.
De mit csináljunk az életünkkel,
Ha fáj?

Igen: nagyot akarjunk,
Igen: forrjon agyad,
Holott tudjuk, hogy milyen kicsinység
A Nagy.

Igen: élj türelemmel,
Igen: hallgass, ha fáj.
Várd meg, hogy jöjjön a nagy professzor:
Halál.

Ig...
Készítsünk fűszerolajat!
... mixertől)



Nagyon jó kis vendégmarasztaló házi italfinomság egy kedves barátom jóvoltából:

1, Összekeverni, felmelegíteni úgy hogy még ne forrjon (tehát már sercegjen) a következőket:

-0,5 liter tejszín,

-2dl tartós tej,

-90-150g cukor

2, Amíg a...
Csupa szerelem az életünk
... mindenkit, de ugyanakkor nagyon kényes.
...
Húsvéti sonka
... rózsára és a dióra. A zsíros réteget lehetőleg ne távolítsuk el, mivel ez megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon. A sonkát mindig csak lassan főzzük, nem szabad hagyni, hogy lohogó vízben forrjon! A főzőlevet ízesíthetjük zöldségekkel, fűszerekkel ízlés szerint, a főzés során ezek az ízek jól átjárják a húst. A főzőlében hagyjuk kihűlni!
Mit együnk a sonkához?
A sonka ut...
Bugaci sápatag
... tegyük bele a zöldborsót és a gyufaszálnyira vágott uborkát, főzzük kb. 5-10 percig, míg a zöldborsó puhulni kezd, ekkor habarjuk be 2 dl tejszínben jól elkevert 2 kávéskanál liszttel, forrjon egyet, és kész is. Tegyük bele a májat és a máj levét, a szalonna zsírját, és sózzuk meg ízlés szerint. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a szalonna pörcével. Kagylótésztával, vékony csőtészt...
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Nincs Cím, Vorosmarty Mihály, Szabó Lőrinc, Elisabeth Brach, mártás kicsapódik, mártást ezután, langyos vajat, csokis tejet, egészet visszaöntjük, fagy szelíden, kabátom alatt, fáradt vendéget, nagy professzor, random tandemről, elbűvölő cicáknak, reppes formknak, nyugalom fátyla, bűze változzon, emberek szívében, szemünk mindannyian, nyutt vonóbul, orvény árja, ustokos láng, csipet pirospaprikával, tűzről lehúzva, rántást belekevertük, szemed újra, bánattól szürke, boldogok otthonától, kristálycukorral habosra, ujjnyi karikákra, tűzálló tálat, kiflikarikák felét, forró tejet, masszát lábasba, krém kihűlt, massza harmadát, tészta közepére, tojássárgájával megkenjük, tejes keveréket, tojáshabhoz adjuk, cukorszirupot összekeverjük, maradék tejszínt, kedves barátom, zsíros réteget, sonkát mindig, főzőlevet ízesíthetjük, főzés során, főzőlében hagyjuk, gyufaszálnyira vágott, zöldborsó puhulni, szalonna zsírját, szalonna pörcével, kristálycukorral, vendégmarasztaló, pirospaprikával, tojássárgájával,
© 2013 TVN.HU Kft.