Belépés
Lilahagymás kocsonya
... fűszeres-boros hagymát beleöntjük, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tálalás előtt elkészítjük a mártást: serpenyőben a cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a bort beleöntjük, 5 percig forraljuk, majd a tejszínt folyamatosan kevergetve, apránként belecsorgatjuk. Tálalás előtt az őzgerincformát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a hagymakocsonyát forró vízbe mártott ké...
Gombás pulykaragu makarónival
... saját levében félpuhára pároljuk. Rádobjuk a gombát, felöntjük a húslevessel, és az egészet puhára pároljuk.
3. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot és a kaprot, élénk tűzön 5 percig forraljuk, aztán hozzáöntjük a fél dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, és éppen csak besűrítjük.
4. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük az olívaolajjal, ...
AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL
... amikor azt állítja, hogy a tea formájában fogyasztott spenótnál nincs jobb altató. Az alaposan megmosott levelekből 2 maréknyit dobjunk bele 0,75 l szénsavmentes ásványvízbe, lassú tűzön forraljuk 10 percig, tartsuk lefedve újabb 10 percig, majd szűrjük le. Vacsora után igyunk meg egy csészényit mézzel édesítve, majd lefekvés előtt még eggyel, s a kúrát folytassuk legalább két hét...
Vegyes sütik
... össze keverjük, kizsírozott lisztezet tepsibe öntjük el igazítjuk és sütjük.
Máz:
20 dkg cukor 10 dkg vaj ½ dl rum 3 e. kanál kakaó 3 e. kanál tej felmelegítjük de nem forraljuk fel össze kavarjuk A tésztát kockára vágjuk a mázba meg forgatjuk, és a kókuszba megforgatjuk.

Kókusz lepény

40 dkg lisztből 40 dkg margarinból 20 dkg cukorral és 2 e...
Paradicsommártás
Hozzávalók:
1 doboz sűrített paradicsom,
l szál zeller,
2 kanál olaj,
2-3 kanál liszt,
1 szál zeller,
só,
cukor.

Az olajból, lisztből rántást készítünk, beleöntjük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. Belerakjuk a zellerlevelet, a sót, cukrot, sűrű keverés mellett néhány percig forraljuk. ...
Hamis vadasmártás
... olajat, rászórjuk a
cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután
nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen -
ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a
cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a
citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a
tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Keverget...
Citromfelfújt
... lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evőkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 per...
Fűszeres burgonyakrémleves
... Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a kockákra vágott burgonyát, rövid ideig együtt pároljuk őket.
2. Felöntjük a zöldséglevessel és a borral, majd addig forraljuk, amíg a burgonya meg nem puhul. Botmixerrel pépesítjük.
3. Eközben a csíkokra metélt burgonyát a forró olajban kisebb adagokban aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük.
4. A...
Pop-corn torta
... használati utasítás szerint hideg vízbe tesszük, hagyjuk kocsonyásodni. A túrót, a tejfölt, a cukrot és a citrom levét jól kikeverjük. A kocsonyás zselatint takaréklángon fölolvasztjuk (de nem forraljuk) állandó keverés mellett, majd belekeverjük a túrókrémbe. A masszát 20 percre hűtőbe tesszük. A tejszínt vaníliás cukorral fölverjük, majd óvatosan belekeverjük a kihűlt túrókrémbe...
Csokis piskóta narancsszósszal
... végül kislángon sűrűre főzzük. Áttörjük, kihűtjük, és tál...
Csokis pisztáciatorta
... sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180 fokos sütőben 5-7 perc alatt süssük készre.
A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék tejet a cukorral, majd állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a...
Dióval töltött körte
... de a felső részénél hagyjuk meg cikk-cakkosan a héját, hogy szebb legyen. A talpán át vegyük ki a magházat is. Egy fél liter vízbe tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a fehérbort, forraljuk egy negyed órát, majd öt percre tegyük bele főni a körtéket. Tegyük félre hűlni, és közben készítsük el a tölteléket: Keverjük el a vízben a mézet, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéja...
Eperleves
... megmossuk, megtörüljük, és hegyes késsel kettőt spirálban meghámozunk. A narancsokat darabokra vágjuk, a levüket kifacsarjuk. Egy lábasba 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a narancshéjat. Még 5 percig gyöngyöztetve forraljuk, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a narancsok levét, és félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a ...
Eperszorbet
... víz
10 dkg cukor
50 dkg eper
1 evőkanál rózsavíz

A díszítéshez:
8 eper
néhány rózsaszirom



ELKÉSZÍTÉS

A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig közepes lángon forraljuk, majd kihűtjük. Az epret pürésítjük, és szitán áttörjük, hogy sima krémet kapjunk. Ezt a cukorsziruppal és a rózsavízzel összekeverjük, majd fagy...
Jázminos bajorkrém
... tojássárgája
9 dkg cukor
7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
3 tasak vaníliáscukor
pár darab mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 15 perc után a jázminos tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját és a cukrot ha...
Paradicsomleves
... hogy összesen 13-14 deci levest kapjunk.
A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük, haso...
Sóskamártás
... mellett 8-10 perc alatt sűrű pép-pé főzzük. Ekkor meghintjük liszttel, felengedjü...
Almamártás
... eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felap-rított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd néhány percig...
Tejmártás (besamell)
... világos rántást készítünk. A rántást habverővel való állandó keve-rés mellett forró tejjel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük és a tűzhely szélén lassú, egyenletes melegen kb. fél óráig forraljuk.
Ezután szűrőruhán átszűrjük és habverővel állandó keverés mellett a 3 deka vajat elmorzsoljuk benne. A tejmártás (besamell) alapmártás, amelynek felhasználásával többféle mártás...
Kocsonyázott ponty magyarosan
... kihűtjük, hogy meggyőződjünk róla, elég kemény-re fagy-e, vagy kissé lágy marad-e. Ha lágy, a halat tálkákba rakjuk, az ikrát vagy tejet arányosan ...
1 2 3 ...........146 147 ......219 220 ......291 292 293 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL, cukrot aranybarnára, bort beleöntjük, tejszínt folyamatosan, pillanatra forró, hagymakocsonyát forró, egészet puhára, alaposan megmosott, csészényit mézzel, kúrát folytassuk, tésztát kockára, kókuszba megforgatjuk, sűrített paradicsomot, forró cukor, zöldséges pépet, reszelt citromhéjat, citromhéjat finomra, citrom levét, aromával összekeverjük, többit felforraljuk, megmaradt tejet, liszttel felforraljuk, maradék forró, kockákra vágott, csíkokra metélt, forró olajban, kocsonyás zselatint, tejszínt vaníliás, kihűlt túrókrémbe, lisztet kevés, maradék tejet, tojásos-lisztes tejet, felső részénél, negyed órát, reszelt citromhéja, narancsokat darabokra, levüket kifacsarjuk, narancsok levét, epret megtisztítjuk, cukorral felforraljuk, epret pürésítjük, rózsavízzel összekeverjük, tejszínt felforraljuk, jázminos tejszínt, megtisztított vöröshagymát, tejjel feltesszük, rántást habverővel, tűzhely szélén, halat tálkákba, ikrát vagy, paradicsommártás, felhasználásával,
© 2013 TVN.HU Kft.