Belépés
Sajtos-diós csirkegöngyöleg
Hozzávalók:

1 nagy csirkemell, 10 dkg füstölt sajt, 5 dkg dió, 1 dl tejföl, fokhagymakrém, vágott zöldpetrezselyem, só, bors, olaj a kisütéshez, 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa.

1. Óvatosan válasszuk le a húst a csontról, és vágjuk négy szép szeletre. Verjük ki, dörzsöljük be sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és hagyjuk állni 3 órán át.
2. A nagylyukú resze...
A fokhagyma

"Az ókori népek egy gerezd fokhagymát amulettként hordtak a betegségek ellen"

Népies neve:
büdös hagyma

A fokhagyma Közép-Ázsiából származik, s évezredek óta termeszti és fogyasztja az emberiség. A kaldeusok és az egyiptomiak nagyon sokat fogyasztottak belőle, az egyiptomiak a pirami...
Spenotos palacsinta gombás....
Spenotos palacsinta gombás sajtszósszal:

Hozzávalók:
25 dkg liszt, két tojás, víz, só (vagy ehelyett inkább fokhagymakrém), olaj, némi spenót, mindez a palacsintához
25 dkg gomba, egy rettenetesen nagy fej vöröshagyma, egy paprika, két zacskó sajtszósz por, ahhoz összesen 5 dl tej, margarin, olaj, víz, só

Elkészítés:
A spenótos palacsinta tésztá...
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Hozzávalók:

sertéskaraj kicsontozva
fokhagymakrém
liszt
pirospaprika
burgonya
olaj

Elkészítés:

A húst kicsit kikloffoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. VIGYÁZAT A FOKHAGYMA KRÉM SÓS, NEM KELL KÜLÖN SÓZNI! Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás l...
Ízes habok hideg vacsorához
Ízes habok hideg vacsorához

Hozzávalók:

2 dl tejszín
20 dkg túró
1 pohár tejföl
1 pár száraz kolbász (15 dkg)
20 dkg mirelit zöldborsó
só, bors
1-1 teáskanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű, bazsalikom, és zsálya
1 evőkanál mustár
1 fej lilahagyma
1 púpos kávéskanál fokhagymakrém

Elkészítés:[/...
Bibliai szakácskönyv 8.
EGYÉB NÖVÉNYEK
ARTICSÓKA (Cynarie)
4 nagyobb friss articsóka, 0,5 citrom leve, só, 1 l víz.

Ecetes vízben mossuk meg az articsókát, hagyjuk lecsepegni.
Óvatosan tegyük forrásban lévő sós vízbe, öntsük hozzá a citromlevet, főzzük 45 percig.

Az articsóka akkor puha, ha levelei már könnyedén elválnak.
Tálalhatjuk melegen, hidegen, a legkülönbö...
Ízletes étkek gombából
... ----Ízletes étkek gombából ----

/gomba, recept /


A gombafogyasztás egyidős az emberiséggel. Az ókori görögök és rómaiak is ismerték a gomba tápértékét, ízesítő szerepét, Kelet-Ázsiában pedig már 2000 éve termesztenek bizonyos fajtákat...

Az egész világon elterjedt a gombafogyasztás, s a táplálkozásban betöltött jelentősége egy...
Finom fokhagymakrém leves
Finom fokhagymakrém leves

Hozzávalók:

2 evőkanál liszt
8 dkg vaj
1,5l csontleves /leveskockából is főzhetünk/
2 dl tejszín
szerecsendió
fehérbors

fokhagyma,izlés szerint

Elkészítés:

A vajat felhevítjük és a lisztet beletesszük.
Világos rántást készítünk,majd beletesszük a zúzott f...
S.borsófőzelék fasírttal
Sárgaborsó főzelék fasírttal egy kicsit másképp
Majd a Buday!
Ami a dobozban volt:

4 db tojás
30 dkg darált pulykamell
25 dkg sárgaborsó
Használtunk még:
Erős Pista
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál méz
1-1 púpos teáskanál fokhagymakrém
őrölt bors
2 púpos evőkanál liszt

Első l...
Gyros-tál
...
Gyros-tál

Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
2 nagy fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
olaj

Az öntethez:

2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém

bors

A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, lilahagyma, kigyóuborka, paprika)

Köretként:...
Gyros tál
...
Gyros-tál

Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
2 nagy fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
olaj

Az öntethez:

2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém

bors

A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, lilahagyma, kigyóuborka, paprika)

Köretként:...
Cigány pecsenye
...
Cigánypecsenye

Hozzávalók:

sertéskaraj kicsontozva
fokhagymakrém
liszt
pirospaprika
burgonya
olaj

Elkészítés:

A húst kicsit kikloffoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. VIGYÁZAT A FOKHAGYMA KRÉM SÓS, NEM KELL KÜLÖN SÓZNI! Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztb...
Hétvezér tokány
Nyolc és félvezér tokány
marhahúsból, sertésből, csirkéből gombából, főétel

A vegyes húsból készült ételek egyik királya!

Hozzávalók (6 adaghoz):

70 dkg (kergementes) marhalábszár, 40 dkg sertéscomb, két csirkemell, 50 dkg gomba, 1 1/2 l. vörösbor, 1 tejfel, 10 dkg. füstöltszalonna - nem bacon, igazi! - 2 fej hagyma, fűszerek, ahogyan a recep...
burgonyás ételek
Alufóliás burgonya

Hozzávalók:

12 szem egyforma, közepes nagyságú- burgonya,
10 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
1 kis csomó újhagyma, vagy kevés re­szelt vöröshagyma,
só.
Elkészítése: A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. egy óráig sütjük.: ...
Rák, virsli és bab
Rák, virsli és bab - borajánlóval

Vajas-fokhagymás garnéla rák

Hozzávalók:

- 40 dkg tisztított, nyers garnélarák
- 4 gerezd fokhagyma áttörve
- fél csokor petrezselyem
- 4 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6-8 dkg vaj
- só
- bors

Elkészítés: A konyhakész rákokat egy mély tálba tesszük. A hoz...
Grillezett csirke korianderrel
Grillezett csirke korianderrel és csilivel

Hozzávalók:

6 csirkecombfilé (700 g) félbevágva

A koriander-csili mártáshoz:

8 mogyoróhagyma, durvára vágva
2 teáskanál fokhagymakrém
1 teáskanál zúzott piros csili
1 csokor friss korianderlevél
1 teáskanál cukor
1 evőkanál halszósz
60 ml zöldcitromlé|...
Turpisságok 11.
A citromhéjreszelőről a rátapadt ciromhéjat legkönnyebben egy villa segítségével tudod lekaparni. A rések pont olyan távolságban vannak egymástól mint a villai fokai. (Blavod)


Ha azt akarod, hogy főzés után is szép zöld maradjon a spenót, a főzőlébe tégy egy fél kávéskanál szódabikarbónát. (Kovács Bea)


Két ételt főzhetsz egyszerre, ha a vadasnak ...
Szuper libás receptek
...



Öt szuper libás recept - a hétvégére

A liba a legszükségesebb háziállatokhoz tartozik, mert nemcsak a húsa hasznos, de zsírja finom ízénél fogva sokkal értékesebb a sertésénél.

A közmondás szerint "Ha lúd legyen...
Előzd meg a csontritkulást!
Előzd meg a csontritkulást!

Nincsenek tiltott ételek - a fokozott kalciumbevitel mellett csak az egészséges táplálkozás szabályait kell betartanod. Mintaétrendünk segít, hogy megelőzd a csontritkulást!

A betegségek elleni diéta általában senkit nem tölt el boldogsággal, hiszen ki szeretne lemondani kedvenc falatkáinak bármelyikéről is? Ha azonban csontritkulás...
Fõételek
Főételek

Rántott csirke
Hozzávalók: 3 db 50-55 dkg-os csirke, 3 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, 12 dkg liszt, só, zsír, zöldpetrezselyem.
A megtisztított csirkéket megmossuk, ruhával leszárítjuk és feldaraboljuk. Ha a csirke kicsi, négy darabba, ha nagyobb, nyolc darabba vágjuk. A májat és a zúzát a szárnyába tesszük. A májat villával megszurkáljuk, hogy...
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: VIGYÁZAT FOKHAGYMA KRÉM SÓS, KELL KÜLÖN SÓZNI, EGYÉB NÖVÉNYEK, Erős Pista, Kovács Bea, nagylyukú resze, ókori népek, gerezd fokhagymát, betegségek ellen, fokhagyma Közép-Ázsiából, egyiptomiak nagyon, rettenetesen nagy, spenótos palacsinta, húst kicsit, fokhagyma krémmel, tálba egymásra, articsóka akkor, gombafogyasztás egyidős, ókori görögök, gomba tápértékét, egész világon, táplálkozásban betöltött, vajat felhevítjük, lisztet beletesszük, kicsit másképp, dobozban volt, vegyes húsból, burgonyákat kefével, óráig sütjük, konyhakész rákokat, mély tálba, koriander-csili mártáshoz, rátapadt ciromhéjat, villa segítségével, rések pont, villai fokai, főzőlébe tégy, legszükségesebb háziállatokhoz, húsa hasznos, közmondás szerint, fokozott kalciumbevitel, egészséges táplálkozás, betegségek elleni, megtisztított csirkéket, csirke kicsi, szárnyába tesszük, májat villával, zöldpetrezselyem, fokhagymakrémmel, szódabikarbónát, füstöltszalonna, gombafogyasztás, csirkegöngyöleg, zoldseggyumolcs, legszükségesebb,
© 2013 TVN.HU Kft.