|
|
|
... 00:00
A nyolcvanas években a csirkefej még macskaeledel.
Írott bizonyíték rá Spíró György hasonló című drámája 1987-ből.
Azóta karriert futott be, lévén a csirkenyak és a csirkeláb után mára már
nyugdíjas-élelem.
De legalább ezt nem hamisítják!
Bár fagyasztott állapotában, mélyhűtötten, a szavatosságát átcímkézve
romlásnak... |
|
|
|
|
|
|
|
..."Thai királyrák leves "
Hozzávalók:
Alapléhez:
egy kiló csirkenyak vagy bármilyen csirkealaplének való leveszöldség
só-bors
Leveshez:
személyenként 4-5 nyers (!) királyrák
shi-take bomba
sárgarépa vagy bármilyen zöldség
2-3 evőkanál thai halszósz
friss gyömbér
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
Filozofikus menü Sebeők Jánostól
Előétel
Húsleves recessziósan, Sebeők-módra öt személynek
Hozzávalók:
50 dkg csirke szárny, 50 dkg csirkenyak, 20 dkg zúza, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg fehérrépa, 2 db zeller, 2 db karalábé, 2 db jól megmosott, hajában krumpli, 4 babérlevél, petrezselyem ízlés szerint, só ízlés szerint
Egy-másfél óráig főzzük, majd mikor ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... húsleves, mely 16 összetevőből áll, és legalább négyféle húsból. A fűszerek külön számolandók.
Hozzávalók:
* fél kg marhahús
* 1 pulykacomb
* 2-3 csirkenyak
* 1 tyúkmell
* csirkeaprólék - máj, zúza, szív
* 1 kg levescsont
* 3 szál sárgarépa
* 2 szál petrezselyemgyökér
* 1 karalábé
... |
|
|
|
|
|
|
|
... másikat:
- Ne haragudjon, az állomást keresem.
- Nem haragszom. Keresse.
hehe...magyaros széptevés:
Magyaros széptevés
Mit nékem lúdgége, karamell,
Csirkenyak, libafar, kacsamell,
Disznócomb, karaláb,
Borjúfej, marhaláb...
Asszonyom, nékem csak Maga kell!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... 60 dkg csirkemell filé
* 8 szelet bacon szalonna
* 8 dkg liszt
* 3 tojás
* 8-10 dkg zsemlemorzsa
elkészítés
1. A csirkemellet tegyük mélyhűtőbe kb. 2 órára, félig fagyosan könnyebb szépen felkockázni.
2. 8 db saslik- vagy hurka... |
|
|
|
|
|
|
|
Tokaji csirkeleves sonkával
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Elkészítése: A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. K... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemáj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A rizsli... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csi... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csi... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemáj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A rizsli... |
|
|
|
|
|
|
|
...
50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom ... |
|
|
|
|
|