Belépés
A "nyögdíjtól" a nyugi-díjig
... 00:00


A nyolcvanas években a csirkefej még macskaeledel.
Írott bizonyíték rá Spíró György hasonló című drámája 1987-ből.

Azóta karriert futott be, lévén a csirkenyak és a csirkeláb után mára már
nyugdíjas-élelem.

De legalább ezt nem hamisítják!
Bár fagyasztott állapotában, mélyhűtötten, a szavatosságát átcímkézve
romlásnak...
Vacsoracsata-Sváby-Előétel
..."Thai királyrák leves "



Hozzávalók:

Alapléhez:

egy kiló csirkenyak vagy bármilyen csirkealaplének való leveszöldség
só-bors

Leveshez:

személyenként 4-5 nyers (!) királyrák
shi-take bomba
sárgarépa vagy bármilyen zöldség
2-3 evőkanál thai halszósz
friss gyömbér
...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Hal a tortán
Filozofikus menü Sebeők Jánostól

Előétel
Húsleves recessziósan, Sebeők-módra öt személynek
Hozzávalók:
50 dkg csirke szárny, 50 dkg csirkenyak, 20 dkg zúza, 50 dkg sárgarépa, 40 dkg fehérrépa, 2 db zeller, 2 db karalábé, 2 db jól megmosott, hajában krumpli, 4 babérlevél, petrezselyem ízlés szerint, só ízlés szerint
Egy-másfél óráig főzzük, majd mikor ...
Így készítsd el a húslevest
... húsleves, mely 16 összetevőből áll, és legalább négyféle húsból. A fűszerek külön számolandók.
Hozzávalók:

* fél kg marhahús
* 1 pulykacomb
* 2-3 csirkenyak
* 1 tyúkmell
* csirkeaprólék - máj, zúza, szív
* 1 kg levescsont
* 3 szál sárgarépa
* 2 szál petrezselyemgyökér
* 1 karalábé
...
Egy kis ..nevetés nem árt ))))
... másikat:
- Ne haragudjon, az állomást keresem.
- Nem haragszom. Keresse.

hehe...magyaros széptevés:

Magyaros széptevés

Mit nékem lúdgége, karamell,
Csirkenyak, libafar, kacsamell,
Disznócomb, karaláb,
Borjúfej, marhaláb...

Asszonyom, nékem csak Maga kell!

...
Bacon-ös csirkenyárs rántva
... 60 dkg csirkemell filé
* 8 szelet bacon szalonna
* 8 dkg liszt
* 3 tojás
* 8-10 dkg zsemlemorzsa

elkészítés

1. A csirkemellet tegyük mélyhűtőbe kb. 2 órára, félig fagyosan könnyebb szépen felkockázni.
2. 8 db saslik- vagy hurka...
Tokaji csirkeleves sonkával
Tokaji csirkeleves sonkával
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Elkészítése: A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. K...
májas CSIRKELEVES
...

1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemáj...
MANDULÁS CSIRKEkrémLEVES
...

50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A rizsli...
tokaji CSIRKELEVES SONKÁVAL
...

50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom ...
MÁJAS csirkeLEVES
...
Hozzávalók: 1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csi...
MANDULÁS csirkeKRÉMLEVES
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A ...
TOKAJI csirkeLEVES SONKÁVAL
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra ...
MÁJAS CSIRKEleves
...
Hozzávalók: 1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csi...
MANDULÁS CSIRKEKRÉMleves
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A ...
TOKAJI csirkeLEVES SONKÁVAL
...
Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra ...
MÁJAS CSIRKEleves
...

1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemáj...
MANDULÁS csirkeKRÉMLEVES
...

50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (esetleg egy csirke csontja), 5 dkg mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál citromlé.
A csirkenyakat vagy csirkelábat kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és 25 percig főzöm. Közben a mandulát durvára darálom. A rizsli...
TOKAJI csirkeLEVES SONKÁVAL
...

50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom ...
1 2 
Címkék: Magyar Recepttár, MANDULÁS CSIRKEkrémLEVES, CSIRKELEVES SONKÁVAL, MÁJAS CSIRKEleves, MANDULÁS CSIRKEKRÉMleves, Spíró György, Barangolás Nagy-Magyarországon, Sebeők Jánostól, nyolcvanas években, csirkeláb után, szavatosságát átcímkézve, kiló csirkenyak, fűszerek külön, állomást keresem, csirkemellet tegyük, csirkecsontokat kuktafazékba, csirke csontja, csirkenyakat vagy, liter vizet, mandulát durvára, főtt füstölt, petrezselyemzöld, csirkekrémleves, csirkecsontokat, tartalomjegyzék, csirkealaplének, magyarországon, sorelvalasztok, csirkeaprólék, személyenként, szavatosságát, mandulaaroma, csirkenyakat, leveszöldség, macskaeledel, pirospaprika, vacsoracsata, mélyhűtötten, zsemlemorzsa, kuktafazékba, csirkemellet, recessziósan, petrezselyem, összetevőből, mokkáskanál, csirkecsont, csirkeleves, felkockázni, csirkenyárs, cérnametélt, fagyasztott, állapotában, elkészítése, csirkelábat, számolandók, filozofikus, hozzávalók, mélyhűtőbe, csirkenyak, elkészítés, késhegynyi, személynek, disznócomb, levescsont, csirkemell,
© 2013 TVN.HU Kft.